Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. března 2022

Věřili jsme, že můžeme uspět. V sérii nám chyběly góly, hodnotí kapitán Poletín

Útočník Michal Poletín, který vedl Slavii po většinu sezony i ve vyřazovacích bojích jako kapitán, zhodnotil krátce po skončení dramatické čtvrtfinálové série souboje se Vsetínem i průběh sezony. Nezapomněl poděkovat za podporu ani slávistickým fanouškům.

Michale, jak bys zhodnotil pátý čtvrtfinálový zápas?
Hodnotí se mi to těžce. Nevstoupili jsme do něj úplně špatně a měli jsme tlak. I přes to, že jsme byli v první třetině lepší, tak dal Vsetín tři góly. V dalších dvou třetinách už jsme neměli co ztratit, otevřeli jsme hru, snížili na 1:3, ale následně nevyužili přesilové hry. Před třetí třetinou jsme věřili, že to ještě můžeme zlomit, ale kvůli otevřenější obraně jsme dostali další dva góly.

Jaká byla nálada na střídačce během utkání?
Byla bojovná, věřili jsme si, že můžeme uspět. I za stavu 1:5 jsme šlapali a chtěli jsme to urvat. Po první třetině jsem věřil, že se na kontakt dostaneme a že ten zápas vrátíme. Bojovnosti a odhodlání tam bylo hodně, ale chyběly tomu góly.

S favorizovaným Vsetínem jste odehráli sérii velmi důstojně, rozhodl až poslední zápas. Jak bys ji celou okomentoval?
Série byla extrémně vyrovnaná a náročná. Přetahovali jsme se o každý gól, na stranu soupeře to zlomily maličkosti. Pro nás je velká škoda čtvrtého domácího zápasu, kde jsme to měli urvat my. Smolný rozhodující gól jsme v něm dostali až v 74. minutě. Neřekl bych, že se tam zlomila celá série, ale hodně to napovědělo. Dnes jsme sem jeli samozřejmě vyhrát, tým na to byl naladěný a šlapal tak, jak měl. Byli jsme dokonce lepší, ale jak jsem už říkal, nespadly nám tam góly.

Některé zápasy byly hodně vyhrocené, byly k vidění i opravdu ostré zákroky. Dá se říct, že to byly typické boje o všechno?
Myslím si, že je to v play-off běžná věc. Nebudu se vyjadřovat k rozhodčím, ale takové je play-off. Na obě strany tam bylo něco. V jednom domácím zápase nám hodně pomohly přesilové hry, nedostali jsme moc gólů v oslabení. Byli jsme obrovsky obětaví, jelikož jsme zblokovali spoustu střel. Chyběly tomu jen ty vstřelené góly.

„Jsem rád, že jsem mohl být kapitán a vést takový tým.“
Michal Poletín o roli kapitána

Je ještě brzo, ale jak bys stručně zhodnotil celou tu sezonu? Závěr základní části byl velmi slušný a formu jste si přenesli i do play-off..
Trenéři nám to teď v kabině řekli dobře, měli jsme dobrý začátek, ale pak přišla dlouhá šňůra proher, která nás srazila a možná jsme kvůli ní přišli o umístění v první šestce. Chyběly nám dva body, abychom se tam dostali. Pořád jsou to ale jen kdyby. Měli jsme cíl dostat se v tabulce výš, ale sezona se nějak vyvíjela. Sestupovalo pět týmů a my jsme chvílemi byli na té hraně, kde jsme být nechtěli. V kritických momentech se tým vždy semknul a zápasy, které jsme potřebovali urvat, tak jsme vyhráli. Chtěli jsme se koukat nahoru, ale měli jsme v hlavách, že sestupuje pět týmů. Byl to pro dost týmů strašák. V předkole jsme odehráli slušnou sérii s Frýdkem a teď to dopadlo tak, jak to dopadlo. Věřili jsme, že postoupíme do semifinále, ale bohužel se tak nestalo.

Jaké pro tebe bylo vést tenhle tým jako kapitán?
V hierarchii týmu člověk někam dozrál, jelikož skončili starší kluci. Jsem rád, že jsem mohl být kapitán a vést takový tým. O to víc mě mrzí, že jsme se neprobojovali do semifinále a sezonu si neprotáhli v dalších zápasech.

Co bys závěrem vzkázal fanouškům?
Čtvrtfinálové domácí zápasy byly od fanoušků jednoznačně nejlepší. V sezoně byl vstup na stadiony omezen, ale i tak nás podporovali a jezdili i na venkovní zápasy. Chtěl bych jim za celou sezonu poděkovat a mrzí nás, že jsme i kvůli nim neprošli dál. Je to sport a udělali jsme pro to všechno, co jsme mohli. Bohužel to nedopadlo, ale patří jim velké poděkování. Věřím, že nás budou podporovat i v dalších sezonách.

Autor Matyáš Kainz, Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více