Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
28. července 2021

Věřím, že fanoušci vytvoří v Edenu na derby skvělou atmosféru, přeje si Doležal

Slávisté se po krátké pauze minulý týden opět sešli v Edenu a poctivě se připravují na novou sezonu. „Na ledě se od dovednostních věcí přesouváme k nácviku herních situací,“ popisuje Jiří Doležal. Společně se spoluhráči už také vyhlíží první zápas, kterým nebude nic menšího než pražské derby.

Letošní letní příprava byla trochu specifická, jelikož jste oproti minulým sezonám začali trénovat na ledě již v červnu. Bylo to pro tebe příjemné zpestření?
Je to zase trochu jiné. Jednou už jsem to zažil v Litvínově, kdy jsme chodili v průběhu letní přípravy na led. Nevím, jestli je to v něčem lepší, ale špatné to určitě nebylo.

Může to být do sezony výhodou?
Uvidíme, jestli to pro nás bude výhodou. Nejvíce se toho ale vždy natrénuje během července a srpna, kdy jsme pouze na ledě a připravujeme se na sezonu.

Jak bys zhodnotil suchou část přípravy, která nebývá mezi hokejisty moc oblíbená?
Mně osobně to nevadí, ale tréninky na ledě jsou samozřejmě příjemnější, jelikož nám je to bližší než běhání v lese nebo cvičení v posilovně. Každopádně je to každoroční součást přípravy a do sezony je tahle část také potřeba.

Jak jsi trávil volno před druhou částí přípravy?
Trávil jsem ho s rodinou. Narodila se nám dcera, takže se všechno točí kolem ní. Podnikli jsme nějaké výlety po Čechách a bylo to příjemné.

První dva dni jste absolvovali lékařské testy. Co obsahovaly?
Dělali jsme VO2 Max testy, které ukazují, na jakou maximální zátěž je tělo připraveno. Tyhle zátěžové testy jsou zaměřeny hlavně na správnou činnost srdce a organismu. Výsledky zkontroloval doktor, aby bylo vše v pořádku a mohli jsme se dále chystat na novou sezonu.

„Budu se snažit předat týmu zkušenosti, které jsem během kariéry posbíral, aby to fungovalo. Doufám, že se nám bude dařit, tým si sedne a uděláme nějaký úspěch.“
Jiří Doležal o své roli v nové sezoně

Nyní trénujete na ledě a v posilovně. Na jaké činnosti se v těchto tréninkových fázích nejvíce zaměřujete?
V posilovně navazujeme na to, kde jsme skončili před volnem. Na ledě je to již trochu jiné. Předtím byly tréninky zaměřené hlavně na dovednostní věci, teď volně přecházíme do herních situací a začínáme trénovat na přípravná utkání, která nás v srpnu čekají.

V příští sezoně může z Chance ligy sestoupit až pět týmů. Připravujete se na to, že bude hodně náročná?
Ano a uvidí se v sezoně, jak se s tím popereme. Doufám, že si to sedne, bude se nám dařit a budeme se držet na vyšších příčkách tabulky, protože nikdo na Slavii nechceme hrát někde dole a bojovat o záchranu.

Došla v kabině řeč na téma nového kapitána? Také bys mohl být jedním z kandidátů na tuhle roli..
Zatím jsme se o tom nebavili. Bude se to řešit až před sezonou a s největší pravděpodobností vyberou nového kapitána trenéři.

Na začátku srpna vás čeká derby se Spartou, které bude zároveň vaším prvním přípravným utkáním. Jak se na něj těšíš?
Na derby se moc těším. Jelikož nehrajeme extraligu, tak mi tenhle zápas strašně chybí. Vždy to má náboj a je to něco víc než ostatní utkání. Je dobře, že už mohou na stadion alespoň nějací fanoušci a věřím, že vytvoří v Edenu skvělou atmosféru.

V týmu jsi jedním z nejzkušenějších hráčů. Jakou v něm budeš mít roli a co od následující sezony očekáváš?
Budu se snažit předat týmu zkušenosti, které jsem během kariéry posbíral, aby to fungovalo. Doufám, že se nám bude dařit, tým si sedne a uděláme nějaký úspěch.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více