Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
3. června 2021

Věřím, že letos ukážu co ve mně je, hlásí Daniel Krejčí. Těší se na derby se Spartou

Slávisté mají za sebou první měsíc letní přípravy a hodně se během něj zaměřili na běhání a posilování. Obránce Daniel Krejčí má teď raději spíše druhou ze zmíněných činností. „Momentálně jsem nejradši v posilovně a kondiční věci nejsou tolik příjemné,“ říká devětadvacetiletý odchovanec Slavie.

Se Slavií jsi prodloužil smlouvu na další sezonu, jaká jsou tvá očekávání?
Jsem moc rád a věřím, že ukážu trochu více, než jsem ukázal loni. Minulá sezona nebyla z mé strany úplně ideální a jsem rád, že jsem dostal možnost tady pokračovat a ukázat, co ve mně je.

Květnem pro vás začala letní příprava. Jak zatím probíhá a na co jste se během prvního měsíce nejvíc zaměřili?
Letní příprava probíhá pokaždé podobně. Často běháme, posilujeme a také se zaměřujeme na kolektivní sporty. Hrajeme fotbal, basketbal a florbal, což slouží k nácviku pohybu v prostoru a trochu to imituje dění na ledě.

Která část přípravy ti vyhovuje, a jakou naopak nemáš rád?
U mě osobně se to mění. Dřív jsem rád běhal a vadilo mi posilování. Teď to mám naopak. Postupem času baví člověka něco jiného, takže momentálně jsem nejradši v posilovně a kondiční věci jsou nepříjemnější. Nechci říct, že mě to nebaví, protože je to důležitý základ do sezony.

Do sestavy Slavie není lehké se dostat, říká Krejčí

Loňský ročník pro vás skončil na konci března. Jak jsi trávil čas před začátkem letní přípravy?
Regeneroval jsem a nabíral energii na další sezonu. Čas jsem trávil hlavně s rodinou v Praze nebo na chatě, kterou máme kousek za Prahou.

Mužstvo pro následující sezonu hodně omladilo. Co na tuhle věkovou obměnu říkáš?
Myslím si, že je to potřeba. Mladí hráči dodávají týmu dravost a budou muset dokázat, že na to mají a chytit svoji šanci za pačesy. Není lehké dostat se do sestavy Slavie, takže uvidíme, jak se s tím mladí kluci popasují, ale já jsem určitě pro.

Před začátkem nové sezony sehrajete přípravná utkání se Spartou, Plzní nebo Kladnem. Těšíte se na porovnání s extraligovými soupeři?
Utkání proti týmům z extraligy jsou vždycky super. Tyto zápasy jsou lepší pro týmy z nižší soutěže, protože se na ně dobře namotivují a těm extraligovým se proti nim moc nechce hrát. Dobře se na to připravíme a uvidíme, jak se nám bude dařit. Nejvíc se těším na utkání se Spartou, derby má vždycky náboj a dlouho už jsem ho nehrál.

„Utkání proti týmům z extraligy jsou vždycky super, nejvíc se ale těším na derby, protože má vždycky náboj a dlouho jsem ho nehrál.“
Daniel Krejčí o derby

Sezonu zahájíte 11. září v Edenu proti Havířovu. Jaká by podle tebe mohla být?
Očekávám boj, protože sestupuje hodně týmů. Od prvního kola budeme muset sbírat body, soustředit se a hrát každý zápas jako v play-off, protože se musíme vyhnout sestupu. Našim cílem je dostat se do play-off, ale bude to náročná sezona. Myslím si, že to bude kvalitní ročník, protože se každý bude chtít zachránit a dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Obrovského úspěchu dosáhla fotbalová Slavia, která získala double, završila zlatý hattrick a došla daleko v Evropské lize. Sledoval jsi ji během sezony a jak na ten úspěch nahlížíš?
Celý život fandím hokejové i fotbalové Slavii, takže z toho mám velkou radost. Hrají krásný fotbal a dělají nám skvělé jméno jak v Česku, tak po celém světě. To, co dokázali v evropských pohárech za poslední tři roky, je opravdu fascinující a věřím, že to bude pokračovat.

Nyní probíhá mistrovství světa, na němž Česko postoupilo do čtvrtfinále, ve kterém se utká s Finskem. Kam až podle tebe můžeme v turnaji dojít a přesvědčily tě výkony reprezentace?
Je těžké říct, kam až můžeme dojít, takže na to odpovídat nebudu. Ze začátku nebyly výkony úplně ideální, ale poslední dva nebo tři zápasy, kdy už o něco šlo, tak Češi začali hrát lépe. Je to klasický obrázek českého přístupu. Dokud o moc nejde a máme čas, tak si ulevujeme, ale když je potřeba uhrát nějaký výsledek, tak zabereme a najednou to jde. Pokud si to kluci dobře nastaví v hlavě, jako například ve třetí třetině se Švédskem, tak si myslím, že můžeme dojít daleko, ale také můžeme hned vypadnout. Určitě budu fandit a držet jim palce, aby přivezli medaili.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více