Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
21. září 2021

Víkend bez porážky! Žákům se střelecky dařilo

Další zápasy mají za sebou slávističtí žáci, kterým se navíc ve všech zápasech dařilo. Poprvé si zahráli i osmáci, kteří měli při úvodním víkendu kvůli odloženému zápasu volno. Dohromady se hrálo pět zápasů, během kterých si slávisté opravdu hodně zastříleli, dokonce došlo i na jeden těžko uvěřitelný výsledek, o který se postarali šesťáci.

9. třída

Deváťáci měli o víkendu odehrát dva zápasy, ten druhý na ledě Třemošné byl ale na žádost domácího týmu odložený. Slávisté se tak naplno soustředili pouze na domácí duel s PZ Kladnem. Už od začátku však bylo jasné, že na Pražany příliš těžký soupeř nečeká. Svěřenci trenérů Kucharčíka a Chludila se dostali do vedení už po 16 sekundách hry, kdy se trefil kapitán Tomáš Poletín. Ten v první části stihl ještě další tři góly, čímž výrazně přispěl k vysokému vedení.

Sešívaní tak po první dvacetiminutovce vedli díky dalším pěti střelcům o devět branek. Přestože už bylo o vítězi rozhodnuto, slávisté ve svém úsilí rozhodně nepolevovali. Ve třetí části pak došlo i k prohození obránců a útočníku, čímž si hráči vyzkoušeli zase trochu jiné role, na které nejsou tak úplně zvyklí. Z gólu se tak radovali třeba i obránci Petr Labuzík nebo Petr Derka. Vedle čtyřgólového Poletína se ještě dvěma hráčům povedlo nastřílet hattrick. Už ve druhé třetině se to povedlo Viktoru Šámalovi a nakonec se z třígólového představení radoval i Václav Nestrašil, který zároveň celý zápas svoji třetí trefou uzavíral.

8. třída

Osmáci si museli na svůj první zápas počkat až do druhé poloviny září, o to natěšenější však po dlouhé pauze bez soutěžního zápasu byli. Projevilo se to hned v první třetině, kdy se slávisté dostali do čtyřgólového vedení. V závěru však PZ Kladno snížilo a naznačilo, že body úplně zadarmo nepustí. Jenže už po šesti sekundách druhé části proměnil nájezd Matěj Chylík, který se se čtyřmi body dělil s Adamem Kellerem o pozici nejproduktivnějšího hráče zápasu.

Ani další kladenské snížení ale Pražany nerozhodilo a nakonec z toho i v tomto utkání byl dvojciferný výsledek. Slávisté totiž nakonec nasázeli dvanáct branek a pouze čtyři inkasovali, a tak si bez problémů došli pro první výhru v sezoně.

7. třída

Jako jediná žákovská kategorie si během víkendu sedmáci zahráli dva zápasy. V tom prvním šlo o jednoznačnou záležitost, přestože začátek podle toho úplně nevypadal. PZ Kladno se totiž po ojedinělém výpadu dostalo už po minutě hry po šťastném odrazu do vedení. Slávistům pak trvalo skoro čtyři minuty, než dokázali vyrovnat, a teprve ve 12. minutě skóre otočili na svoji stranu. To byl ovšem ten potřebný impuls, který nastartoval sešívané mladíky k velké kanonádě.

Ještě do konce první třetiny přidali slávisté dalších sedm branek. Stejnou porci devíti gólů stihli i ve druhé části a ve třetí dvacetiminutovce bilanci ještě o dvě trefy vylepšili. Největší hrozbou byl útok ve složení Šimon Janoušek (5+4), Petr Hörnig (6+6) a Tadeáš Mikš (6+2). Bodově se však prosadili téměř všichni slávisté.

O den později bojovali o body sedmáci na ledě Třemošné. A znovu to byl soupeř, kdo se jako první střelecky prosadil. Ještě do konce úvodní třetiny ale sešívaní dokázali strhnout vedení na svoji stranu zásluhou dvou gólů Petra Hörniga. Ten nakonec přidal ještě jeden zásah a jednu asistenci, za víkend tak stihl do statistik zapsat 16 bodů.

Druhé dějství patřilo výhradně svěřencům Petra Tejrala, kteří navýšili své vedení o čtyři branky. Třetí část už nebyla z obou stran tak opatrná, proto se oba týmy dokázali prosadit. Slávisté nakonec třemi góly v posledních třech minutách dosáhli na vytouženou desítku, trefou devatenáct sekund před koncem navíc Jan Benýšek zkompletoval hattrick.

6. třída

Suverénně největší střelecké představení víkendu zaznamenali šesťáci, jejichž vítězství nad PZ Kladnem bude zřejmě patřit k největším hokejovým soutěžním výhrám vůbec. Nasázet 56 branek v zápase, který trvá šedesát minut, je hodně neobvyklé, téměř až neuvěřitelné. Slávisté začali se skórováním už ve 2. minutě duelu a prakticky až do konce nepřišla žádná pasáž hry, kdy by se střelecky nedařilo.

Bodovali tak téměř všichni hráči, nejvíce se pak podle oficiální zápisu dařilo Robertu Kellerovi (8+3) a Dominiku Flossmannovi (6+5). Hned za nimi byl pak Matyáš Kucer (7+3) nebo Adam Hlaváček (4+4). Mezi obránci pak kraloval Josef Adamec (6+3). Jednu asistenci si pak připsal i brankář Václav Votava.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více