Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. ledna 2022

Vlček o hře v obraně: Dobrá zkušenost, ale radši se vrátím do útoku

Slávisté museli v sobotním zápase s Havířovem vinou vysoké marodky nastoupit jen se šestnácti hráči. Útočník Filip Vlček pak netradičně zaskočil na pozici šestého obránce. Jak se mu na ní hrálo?

Jak bys zhodnotil vítězný zápas?

Máme tři body, takže dobře. Určitě se nám povedl začátek, první třetinu jsme vyhráli 4:0. Možná jsme pak měli v hlavách, že už je po zápase, ale tak to není. Ve druhé třetině jsme přestali hrát, oni dali dva góly, a ještě jsme se strachovali. Naštěstí jsme to ale zvládli. Těch zápasů už moc není, takže pro nás to jsou důležité body.

K tomu dobrému vstupu do utkání jsem se chtěl dostat. Povedla se vám první třetina, ve druhé pak dal Havířov dvě rychlé branky. Souhlasíš s tím, že to bylo nakonec spíš utrápené vítězství?

Asi ano. Tak to je vždy, že když vedeme o hodně gólů, tak máme v hlavách, abychom se soustředili na konkrétní střídání, jako když by byl vyrovnaný stav. Pak jsme se hodně strachovali, ale Málič (Roman Málek) nás podržel a vyhráli jsme.

Je to moje první zkušenost v obraně, přiznává Vlček

Kvůli marodce jsi nastoupil v obranné dvojici s Radkem Havlem. Kdy ses to dozvěděl?

Ve čtvrtek odpadl jeden bek, v pátek pak další, takže za mnou přišel trenér, že je málo beků a jestli bych na něj nešel. Vzal jsem to.

Máš už zkušenosti s hraním v obraně někdy z dřívějška?

Nemám. Je to moje první zkušenost, ale když za mnou trenér přišel, tak jsem s tím souhlasil. Musím říct, že před utkáním jsem byl docela i nervózní, ale Havlos (Radek Havel) mi pomohl. Až na jedno střídání, kdy jsem to dvakrát špatně vyhodil, jsem se snažil hrát jednoduše. Myslím si, že to pro mě byla dobrá zkouška, ale už bych se zase chtěl vrátit do útoku, až budou beci zdraví.

Musel sis dávat pozor na to, abys neměl i v obraně instinkty útočníka?

Určitě tam byly nepříjemné pasáže, kdy se hra rychle otočila a pak bylo těžké si přebrat hráče, když se třeba vykřížili. Nebo potom zůstat před bránou. Nebylo to nic jednoduché, ale byla to dobrá zkušenost a jsem hlavně rád, že jsme vyhráli.

„Byla to pro mě dobrá zkouška, ale už bych se zase chtěl vrátit do útoku, až budou beci zdraví.“
Filip Vlček o hře v obraně
Třetí zápas, třetí výhra. Vstup do nového roku se vám povedl, že?

Určitě máme dobrou sérii. Tabulka je pořád hodně vyrovnaná a zápasů už moc není, takže body potřebujeme. Doufám, že budeme mít po základní části co nejlepší umístění.

Podruhé za sebou jste vyhráli doma. Ovlivní to náladu v týmu?

Nálada je dobrá, ale každý zápas začíná za stavu 0:0, takže se vždy připravujeme na konkrétní zápas a na konkrétního soupeře.

Na první šestku, která postoupí přímo do čtvrtfinále, ztrácíte už jediný bod. Věříš tomu, že se do ní dostanete?

Chceme uhrát co nejlepší místo v tabulce. Doufám, že takhle budeme pokračovat, že budeme pořád vyhrávat a že třeba i tu šestku uděláme.

Co očekáváš od Frýdku-Místku, vašeho dalšího soupeře?

Každý soupeř je těžký, takže se na něj musíme dobře připravit. Někteří hráči jsou nemocní a je nás málo, takže se musíme hlavně dát do středy do kupy a přijet tam v co největší síle. Doufám, že urveme nějaké body.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video