Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. září 2019

Všetečka: Nejsou důležité mé góly, ale získané tři body

Tak to byla paráda! Sešívaní hokejisté připravili dosavadnímu lídrovi Chance ligy první porážku v sezóně a ne jen tak ledajakou, svého soupeře v Edenu přejeli 6:2. Dvěma trefami zatížil ve druhé třetině konto moravskoslezského celku také Robin Všetečka. „Věřím, že jsem střeleckou smůlu protrhl,“ řekl Všetečka, pro kterého to byly první zásahy v sezóně.

Zápas proti Porubě měl zřejmě ideální průběh, souhlasíš?
Určitě, jsou to zasloužené tři body a jsme za ně hrozně rádi, protože jsme prohráli o pět branek v Chomutově. Potřebovali jsme se vrátit na vítěznou vlnu. Na soupeře jsme od samého začátku vlétli. A s výhrou jsme spokojeni.

Co v duelu s celkem z Ostravy rozhodlo ve prospěch Slavie?
Myslím si, že rozhodla druhá třetina, kdy jsme dokázali během několika minut vstřelit čtyři rychlé branky, pak už se to soupeři těžce dohánělo. Tím jsme Porubu rozhodili. Oni začali aktivněji hrát a napadat až ve třetí třetině, ale myslím si, že to pro ně bylo za takového stavu již těžké.

Po většinu střetnutí jste disponovali dobrým pohybem, myslíš, že to byl jeden z rozhodujících faktorů?
Od první třetiny jsme měli od trenéra pokyn, abychom do zápasu vlétli. Oni ještě žádný zápas neprohráli, tak jsme je tímto chtěli zaskočit, a to se nám také povedlo. Poté nám to tam ve druhé části napadalo a ten pohyb jsme měli opravdu dobrý, to je zřejmě také rozhodilo.

„Na soupeře jsme od začátku vlétli.“

Při tvé první brance sis na útočné modré čáře výborně pokryl kotouč, jak vypadala tvá z tvého pohledu?
Určitě to bylo pro celou gólovou situaci důležité, že jsem si kotouč dokázal pokrýt. Jsem hrozně rád, že jsem dokázal vstřelit první gól v této sezóně.

Druhá branka byla již skvělé sehraná s Jaroslavem Brožem, tam bylo vidět, že o sobě víte...
Já jsem vyvezl puk z obranného pásma a pak jsem ho předal Járovi Brožovi do jízdy, ten si v útočném pásmu počkal na můj pohyb a vrátil mi kotouč do prostoru mezi kruhy. Potom jsem vystřelil doprava k tyči a byl z toho další gól. S Járou Brožem spolu hrajeme už od šesté třídy, takže si dobře vyhovíme, protože je to dobrý hráč do kombinace. Ale nejsou důležité mé góly, spíš získané tři body.

Byl jsi nedávno hrát za juniory, myslíš, že ti zápas v mládežické kategorii pomohl získat zpět herní pohodu?
Určitě mi to pomohlo, ale v té juniorské soutěži jsou úplně jiné zápasy. Soupeři nejsou silově tolik vyspělí. Myslím si, že je pro mě dobře, že hraji i za juniory. Získávám tím další herní čas, a to je pro mě velice důležité.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video