Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. prosince 2019

Všetečka bodoval v Kanadě, Brož je stále ve hře o místo na MS!

Slávisté byli v uplynulém týdnu opět vidět v reprezentačních výběrech. Robin Všetečka patřil mezi nejproduktivnější hráče české devatenáctky, která obsadila na turnaji World Junior A Challenge 4. místo. Jaroslav Brož se dostal do širšího kádru dvacítky před MS, a i když byl původně po prvním kempu společně s dalšími 11 hráči vyřazen, nakonec byl povolán zpět.

Slavia měla své zástupce opět i v reprezentačním áčku, trenér Miloš Říha a videokouč Josef Janča cestovali s národním týmem do Moskvy. Po vítězství na Karjala Cupu tentokrát Češi na Channel One Cupu obsadili se třemi body 4. místo. Po čtvrteční výhře 4:3 po prodloužení nad Finskem padli v sobotu 3:4 po nájezdech s domácím Ruskem. O den později nestačili v posledním zápase na Švédsko a prohráli 1:3.

Všetečka s šesti kanadskými body za devatenáctku

Česká devatenáctka se na turnaji World Junior A Challenge nepředstavila v nejsilnějším složení, řada hráčů této kategorie totiž usilovala nebo ještě usiluje o místo v sestavě pro juniorský světový šampionát. Přesto svěřenci trenéra Přerosta zaujali v Kanadě svoji hrou a velmi dobrými výsledky zejména v základní skupině.

Hokejisté ročníku 2001 doplněni o pět hráčů s ročníkem narození 2000, mezi něž patří i slávistický forvard Robin Všetečka, začali v Kanadě vítězstvím v přípravném utkání 6:4 proti týmu Grande Prairie Storm z juniorské soutěže AJHL a výbornou ofenzivní formu potvrdili následně i v turnaji.

V prvním zápase Češi porazili Rusko 4:3 po prodloužení, ve druhém sahali po vítězství nad Spojenými státy. Díky gólu Robina Všetečky totiž vedli těsně před koncem 4:3, Američanům se ale nakonec povedlo vyrovnat a v prodloužení obrat dokonali.

Čeští hokejisté následně dokázali porazit oba kanadské výběry, a zajistili si tak druhé místo v základní skupině. Po výhře 4:3 nad týmem West zazářil Robin Všetečka gólem a třemi asistencemi proti týmu East.

Kanaďané vedli v utkání už 3:1, ve druhé třetině ale přišly Všetečkovy klíčové momenty, kdy nejprve sám snížil a pak narýsoval perfektní přihrávku Rychlovskému na srovnávací gól. Ve třetí části asistoval i u vítězného gólu. Češi tak postoupili ze skupiny z druhého místa.

V semifinále ovšem český tým nestačil na Rusko a po porážce 1:5 je čekal boj o bronzové medaile se Spojenými státy. Podobně jako v prvním vzájemném zápase ve skupině, i tentokrát rozhodovalo prodloužení a opět v něm byli šťastnější Američané. Ti dokázali zareagovat na české vyrovnání 4 vteřiny před koncem třetí třetiny a v nastaveném čase rozhodli o zisku bronzu ve svůj prospěch.

Výsledky:

  • příprava: Česko – Grand Prairie Storm 6:4 (Všetečka 0+1)
  • Česko – Rusko 4:3p
  • Česko – USA 4:5p (Všetečka 1+0)
  • Česko - Kanada West 4:3
  • Česko - Kanada East 6:4 (Všetečka 1+3)
  • semifinále: Česko - Rusko 1:5
  • o 3. místo: Česko - USA 1:2p

Brož zůstává v kádru dvacítky pro MS

O místo v týmu pro domácí juniorské mistrovství světa usilovali tři odchovanci Slavie - útočník A-týmu Jaroslav Brož a dva další hokejisté aktuálně působící v zahraničí Jan Štibingr (Madison Capitols, USHL) a František Řehák (Rapperswil, NLA).

Brož původně figuroval v širším kádru pouze mezi náhradníky, ale nakonec byl nominován dodatečně a zúčastnil se společně s ostatními přípravného kempu, který se konal v uplynulém týdnu ve Frýdku.

Vše završilo páteční utkání proti domácímu prvoligovému výběru, po němž došlo ke zúžení kádru, kterým sice neprošel ani jeden ze zmíněné trojice, Brož byl ale po sobotním telefonátu od Patrika Eliáše znovu povolán zpět na druhý kemp, který odstartoval v neděli.

(Zleva na fotce na instagramu: Jan Štibingr, Jaroslav Brož, František Řehák)

View this post on Instagram

One more last time

A post shared by Jan Štibingr (@honzastibi) on

Titulní fotografie článku: Twitter World Junior A Challenge

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více