Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. listopadu 2022

Všetečka o bitce: Šel jsem bránit kluky. Nedokážu říct, jestli jsem vyhrál

Přestože tentokrát nebodoval, byl Robin Všetečka v utkání proti Kolínu hodně vidět a těsně před koncem druhé třetiny se zapojil i do bitky. V rozhovoru mluví o tom, jak k ní došlo, zmiňuje ale i plány Slavie během reprezentační pauzy.

Máte za sebou utkání s Kolínem, které jste zvládli za tři body. Jak bys zápas zhodnotil?
Myslím si, že to byl z obou stran hezký hokej a nebylo tam moc chyb. Myslím si, že my jsme z toho vytěžili co nejvíc, a proto bereme tři body my.

Na začátku první třetiny jste prohrávali, ale dokázali jste před jejím koncem vyrovnat. Nakoplo vás to do dalšího průběhu zápasu?
Určitě ano. Vždycky je to blbé, když jako první skóruje soupeř. Ale naše branka nás nakopla a pak už jsme hráli výborně. Měli jsme tam pár chyb, ale z toho jsme se dostali a zvládli jsme to.

Ve druhé třetině jste otočili skóre a byli jste lepší. Co jste si řekli v kabině po první třetině?
Ukázali jsme si pár chyb, které jsme měli ve forčekingu. Oklepali jsme se z toho, padla nám tam další branka z brejku a už jsme si to pohlídali.

Kolín byl před zápasem o příčku před vámi. Přišlo mi, že to bylo vyrovnané utkání. Viděl jsi to na ledě stejně?
Ano. Hokej z obou stran byl kvalitní a ani jeden tým ten druhý nepřehrával. Tyhle zápasy jsou pro nás nejlepší a vypjaté, což nás baví.

V čem byl Kolín nebezpečný?
Jejich první lajna umí dost zahrozit a mají šikovné hráče na přesilovky. Tím nám nám dělali největší problémy.

„Nedokážu říct, jestli jsem vyhrál nebo ne. Dali jsme si do držky a on spadnul první.“
Robin Všetečka o své bitce s kolínským Naarem
V některých fázích druhé třetiny, než jste dali druhý gól, jste Kolín přehrávali, ale nedokázali jste tlak proměnit v gól. Čím to podle tebe bylo?
Jejich brankář je vynikající, což pro ně bylo klíčové, protože jim dost pomáhal. My jsme se snažili hrát pořád stejně, ještě líp než v první třetině a nakonec se to překlopilo na naši stranu.

Utkání bylo od druhé třetiny hodně emotivní. Vnímal jsi to stejně?
Měl jsem tam ve druhé třetině potyčku, protože už mi to přišlo z jejich strany zbytečné. Tak jsem se popral a od té doby to bylo takové napjaté – bylo hodně častých a zbytečných potyček, ale to k hokeji patří.

Bitku s hostujícím Jakubem Naarem jsi nakonec vyhrál. Věřil sis, že v ní máš šanci na úspěch?
Já jsem to ani nečekal. Šel jsem prostě bránit kluky před bránou a vznikla z toho bitka. Nejdřív to vypadalo špatně, a pak se to nějak zvedlo. Nedokážu říct, jestli jsem vyhrál nebo ne. Dali jsme si do držky a on spadnul první.

V součtu se dvěma předchozími venkovními zápasy jste bodovali potřetí za sebou. Co říkáš na tuhle sérii?
Pro nás je to jedině dobře, protože zatím jsme na spodních příčkách tabulky a s naším kádrem, co máme, musíme být na vrcholu. Daří se nám sbírat body a teď jsme získali důležité tři body před repre pauzou.

Na zápas dorazilo přes 1000 diváků. Jak se ti líbila atmosféra, kterou příznivci obou týmů vytvořili?
Už před rozbruslením jsem říkal, že mi přijde, že přišlo víc lidí. Pak jsem koukal, že jich bylo 1015, což je super. Budeme rádi, když nás budou lidi podporovat, protože to je pro nás hnací motor a hraje se hned lépe.

Na konci třetí třetiny tě srazil hostující útočník Veselý, pak sis tam ještě něco vyříkával s hostujícím Korkiakoskim. Jak jsi viděl celou situaci?
Vůbec jsem nečekal, že mě tam někdo sestřelí. Chytal jsem puk ze shora a najednou mi přiletěla rána. Myslím si, že to bylo zákeřné, ale nemůžu to posoudit, protože jsem to z videa ještě neviděl. Takové hity ale k hokeji patří.

Teď vás čeká reprezentační přestávka. Jak ji budeš trávit?
Teď máme dva dny volno. Pak v úterý, ve středu a ve čtvrtek máme dvoufázový trénink a budeme makat hlavně na fyzičce a na taktice.

Po reprezentační pauze vás čeká zápas v pondělí 14. listopadu na ledě Poruby, která je aktuálně lídrem Chance ligy. S čím do zápasu půjdete?
Určitě chceme hrát tak jako s Kolínem. Chceme předvést výbornou hru a dobře forčekovat. Určitě to nebude jednoduché, protože nás čeká dlouhá cesta a hodně venkovních zápasů se nám nehrálo dobře. Chceme ale navázat na výkon z tohoto zápasu a porazit je.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více