Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. října 2019

Vzhůru do Kadaně! Potvrdí sešívaní roli favorita?

Kolotoč Chance ligy pokračuje dál. Po středeční výhře nad Třebíčí čeká Slavii další výzva. Tentokrát se svěřenci trenéra Říhy představí na ledě Kadaně. Trhači jsou v tabulce beznadějně poslední a od startu soutěže zatím marně čekají na vítězství. Podaří se sešívaným potvrdit roli favorita a přivézt zpět do Edenu plný bodový zisk?


15. kolo: SK Trhači Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání
16. místo (2 b.)
Tabulka
7. místo (24 b.)
24:72
Skóre
33:30
Roman Chlouba
(2+7)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha
(5+7)
Albert Michnáč
František Wágner
(oba 4 góly)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák
(6 gólů)
Jakub Trefný (1+6)
Obránce
Jan Novák (3+2)
Adam Wolf (85,29 %),
Petr Galuška (83,76 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,50 %),
Roman Málek (94,09 %)
Benátky – Kadaň 3:2
Poslední zápas
Slavia - Třebíč 3:1


Základní část Chance ligy se dostává do své poloviny a všechny týmy se snaží do tabulky pravdy urvat každý cenný bod. Nejinak tomu bude i v 15. kole. Slavia v něm narazí na Kadaň, protivníka, který od startu soutěžního ročníku ještě ani jednou nevyhrál. Na půdě Trhačů se tak dá očekávat hodně zajímavá bitva.

Zatímco slávisté se už osmkrát radovali z výhry a před soupeřem se museli sklonit šestkrát, Trhači nenašli vítězný recept ani jednou. Na úvod sice potrápili Jihlavu, jíž podlehli pouze o dva góly (1:3), pak však přišel těžký direkt od Motoru (1:7) i Přerova (0:7). Zdaleka nejhůř si kadaňští hokejisté vedli v duelu s Frýdkem, v němž rysi nasázeli osm branek (0:8). Stejný počet tref zapsal do statistik i Sokolov, který Trhače porazil 8:3. Na podkrušnohorský celek vyzrál také Prostějov (2:3), Poruba (2:4), Vsetín (2:7), Havířov (1:4) a Třebíč (3:5).

Svůj první bod získala Kadaň v bitvě s Chomutovem, kdy duel dotáhla až do nájezdů a nakonec padla 3:4. Ani po tolika porážkách se Trhači nezvedli a naopak museli kousat další dvě prohry - s Litoměřicemi (2:4) a Ústím (2:5).

Na trochu lepší časy se zablýskalo v poslední bitvě s Benátkami. Proti soupeři ze středních Čech se Kadaň dostala do jednogólového vedení, které držela až do závěrečné periody, pak však Benátky zabraly a duel dospěl za stavu 2:2 do prodloužení. Výhru nakonec vyválčili domácí, Trhači ale brali alespoň bod. Po partii s Piráty svůj druhý v sezoně.

Bídná obrana. Ale pozor na Michnáče

I tak je potřeba si dát na Kadaň dobrý pozor. V útoku se daří akvizici ze Sparty Albertu Michnáčovi. Ten v deseti zápasech nasbíral šest kanadských bodů za 4 góly a dvě asistence. Společně s Františkem Wágnerem je tak nejlepším střelcem Trhačů. Kanadské bodování vede exslávista Roman Chlouba (2+7), v těsném závěsu za ním pak figuruje obránce Jakub Trefný (1+6). Oba ale mají na kontě celých 14 zápasů, o čtyři více než Michnác.

Cesta k výhře vede přes prostupnou obranu. I když řady Trhačů vyztužil třeba sparťan Jandus, je na tom Kadaň z pohledu obdržených branek prachbídně. Inkasovala jich už celých 72, nejvíc v lize.

A to by mohla být voda na slávistický mlýn. Sešívaní nabrali sebevědomí triumfem nad Třebíčí a navíc mezi sebou mají hned několik střelců. Filip Kuťák nasázel soupeřům už šest gólů, ke kterým přidal jednu asistenci. Jen o branku méně má ve statistikách Tomáš Šmerha, jenž je s bilancí pěti tref a sedmi nahrávek nejlepším mužem kanadského bodování Slavie. Na druhé příčce se vyhřívá Daniel Vrdlovec, vrchní nahrávač týmu (1+9). Čtyřmi přesnými zásahy pomohli i Aleš Furch a David Šteiner.

Přidá sešívaný celek po výhrách nad Litoměřicemi, Jihlavou, Přerovem, Porubou, Vsetínem, Frýdkem, Sokolovem a Třebíčí triumf číslo devět? To bude jasné v sobotu v podvečer. Zápas začíná na zimním stadionu v Kadani v 17:00. Pokud nemůžete sledovat utkání naživo, koukněte na přímý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na webové stránce www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více