Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. ledna 2021

Vzhůru na Valašsko! Slavia míří na vsetínský Lapač

Slávisté se po sérii dvou domácích duelů tentokrát vydají na venkovní led. A zamíří až na druhý konec republiky, kde změří síly s valašským Vsetínem. Tabulkoví sousedi se v letošní sezoně ještě nepotkali a oba potřebují nutně bodovat. Kdo se bude ve velké bitvě radovat?

8. kolo Chance ligy: VHK ROBE Vsetín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
10. místo (35 b.)
Tabulka
9. místo (35 b.)
63:66
Skóre
67:62
Sebastian Gorčík (9+13)
Lídr bodování
Filip Kuťák (7+13)
Sebastian Gorčík (9 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Kafka (9 gólů)
Jan Bartko (3+13)
Nejproduktivnější obránce
Michael Gaspar (2+7)
David Gába (90,42 %)
Jakub Málek (90,24 %)
Brankáři
Martin Michajlov (91,76 %)
Roman Málek (80,60 %)
Havířov – Vsetín 2:3p
Poslední zápas
Slavia – Havířov 4:2

Na sešívané lavičce v pondělí znovu stanul Miloš Říha mladší a Slavia si pod jeho vedením v duelu s Havířovem došla pro vítězství. Po dvou prohrách v řadě tak mužstvo z Edenu získalo tři body. Staronový trenér si proto výkon svého týmu hodně pochvaloval.

„Cítil jsem z mužstva, že za tím chce jít, že chce pracovat, a myslím, že to pak ve hře bylo vidět. Vytvořili jsme si spoustu šancí, což vycházelo i z tvrdé práce v obraně, všichni hráči se vydali na maximum a mně se to líbilo. Samozřejmě, že tam byly nějaké chyby, ale to k tomu patří, chyby v hokeji jsou a budou a my musíme pracovat na tom, abychom je odstranili. Měli jsme de facto jeden a půl tréninku, chtěli jsme nějaké základy do hry dostat a myslím, že to tam bylo,“ zhodnotil první červenobílé představení pod svou taktovkou.

Teď však čeká Slavii další tvrdý oříšek. Vyráží totiž na vsetínský Lapač, kde se utká se Vsetínem, se kterým pravidelně hraje velmi vyrovnaně. Letos se oba týmy ještě neutkaly, loni se ale střetly šestkrát a vzájemná bilance je vyrovnaná – třikrát triumfovali sešívaní, třikrát Valaši.

V mnoha ohledech půjde o hodně pikantní souboj. Nynější trenér Vsetína Jan Srdínko ještě loni působil jako asistent v Edenu. Trenérskou dvojici tvořil právě s Milošem Říhou mladším, který se po několika měsících do Slavie vrátil. Oba týmy jsou navíc v tabulce Chance ligy přímými sousedy.

Červenobílému celku patří devátá příčka, Vsetínu desátá. Jak slávisté, tak Vsetínští mají i shodný počet bodů. Slavia má ale odehráno o zápas méně. Za vítězstvím bude oba celky hnát i fakt, že na sedmé místo ztrácejí pouze ve skóre. Osmý Prostějov a sedmý Sokolov mají totiž rovněž 35 bodů.

Na druhé straně na tuto čtveřici tlačí z 11. příčky litoměřický Stadion, jenž má pouze o tři body méně. O extra motivaci tak nebude nouze. Vypovídají o tom i slova dvougólového střelce z duelu proti AZetu Jiřího Doležala. „Musíme se na zápas připravit a pokusit se přivézt co nejvíc bodů. Bude to těžké, ale musíme pro to udělat maximum,“ uvedl zkušený útočník.

Statistiky? Hodně vyrovnané! Kdo si je vylepší?

Ve venkovních utkáních se Slavii celkem daří. Pokud by nastupovala pouze na hřištích soupeřů, patřilo by jí v tabulce 6. místo. Vsetín se doma potýká se střídavými úspěchy. Kdyby hrál své zápasy pouze doma, byl by v ligovém pořadí na osmé příčce.

O tom, že by mohl být duel na Valašsku hodně vyrovnaný, svědčí i pohled do statistik. Ani jednomu z obou mužstev to příliš nelepí při hře v početní výhodě. Procentuální úspěšnost Slavie v přesilovkách je 14,78 %. U Vsetínských je číslo ještě nižší – 12,90 %. Co se týče oslabení, vedou si naopak slávisté i Valaši velmi dobře. Navíc patří mezi nejméně trestanější týmy Chance ligy. Velmi podobně na tom jsou i v počtu vstřelených a inkasovaných branek. Kdo vylepší vzájemnou bilance a urve důležité body?

Utkání na legendárním Lapači začíná ve středu v 17:30 a fanoušci ho mohou sledovat živě na Hokejka TV. Připraven také bude tradiční textový onlajn, který bude k dispozici na www.onlajny.com.

Pro permanentkáře je navíc Hokejka TV i v lednu zdarma. Jak získat slevový kód? Stačí se podívat ZDE.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více