Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. února 2020

Vzhůru na Zubry! Vyválčí Slavia v Přerově body?

Osm vítězství a konec. Slávisté po reprezentační pauze nenavázali na série triumfů a na domácím ledě v Edenu padli s prvním Motorem. Teď je čeká další těžká zkouška. Vyrážejí totiž na Moravu, kde změří síly s druhým Přerovem. Zkrotí sešívaní rozjeté Zubry?


O pořadí v play-off, 20. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (96 b.)
Tabulka
4. místo (83 b.)
136:105
Skóre
150:140
Roman Pšurný (22+23)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (24+27)
Roman Pšurný (22 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (24 gólů)
Jakub Kubeš (7+16)
Obránce
Jan Novák (5+16)
Lukáš Klimeš (94,84 %)
Michael Petrásek (92,22 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,41 %)
Roman Málek (90,89 %)
Přerov – Chomutov 2:0
Poslední zápas
Slavia – Motor 3:6


Dlouho to vypadalo nadějně, pak se ale sen o deváté výhře v řadě rozplynul. Slavia na domácím ledě bojovala s Motorem ze všech sil, nakonec však padla 3:6 a po osmi triumfech musela kousat porážku.

První zápas po reprezentační pauze se tak sešívaným nepovedl. Teď však mají šanci na reparát. I když je rozhodně nečeká vůbec nic lehkého. Vyrážejí totiž na horkou moravskou půdu, kde změří síly s Přerovem. Zubrům se v poslední době daří velmi dobře a díky 96 bodům okupují druhou příčku tabulky.

Naposledy si poradili s Chomutovem a ve dvojzápase Piráty srazili 3:1 a 2:0. Připsali si tak dvě důležité výhry a odskočili třetímu Vsetínu už na devět bodů. Přestože Moravané mohli slavit už počtvrté za sebou, má z posledních devíti utkání lepší bilanci Slavia. Osm výher a jedna porážka hovoří za vše.

Červenobílý celek si postupně poradil s Porubou (4:3 a 6:3), Litoměřicemi (4:3), Chomutovem (4:1), Havířovem (7:2) a Vsetínem (4:2). S Motorem jednou vyhrál (3:2) a jednou prohrál (3:6). V polovině ledna doma přehrál právě i Přerov (4:2) a potvrdil tak kladnou bilanci, kterou se Zubry letos má.

Bilance hovoří pro Slavii. Vylepší ji?

Přerov a Slavia se totiž prozatím utkaly čtyřikrát. Třikrát brali výhru svěřenci trenéra Říhy, pouze jednou Zubři. A to právě na domácí půdě, kde se odehraje i nejbližší duel. Mužstvo z Hané oproti sešívaným v posledních devíti zápasech prohrálo dvakrát. Jednou byl jejím přemožitelem Motor, jednou Pražané. Dá se tak očekávat, že se fanoušci v MEO Aréně mohou těšit na hodně zajímavou bitvu.

Zubry povede do duelu útočník Jakub Navrátil, jenž ve skupině o play-off zaznamenal už 18 bodů za 8 branek a 10 nahrávek. Příliš za ním nezaostává ani Tomáš Doležal (6+8). Nejproduktivnějším hráčem z pohledu celé sezony však zůstává Roman Pšurný (22+23), v nadstavbě mu v týmu patří třetí příčka.

Slávisté spoléhají na Tomáše Šmerhu, který nastřílel 24 branek, k nimž přidal 27 přesných nahrávek. S 38 body mu zdatně sekunduje Filip Kuťák, skvělou formu má i Vítězslav Bílek, který v 8 zápasech za Slavii nasbíral 12 bodů (9+3). V nadstavbové části je navíc Šmerha jak nejproduktivnějším hokejistou (12+12), tak nejlepším snajprem (12 gólů) celé Chance ligy.

Který tým ve vzájemném klání uspěje? Natáhne Přerov počet výher na kulatou pětku, nebo Slavia po jednom zaváhání znovu najede na vítěznou šňůru? Utkání na Hané začíná v sobotních 17:00. Pokud nemůžete být při tom, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více