14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
12. května 2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o play-off. „Fanoušci z Prahy přijeli ve velkém počtu a vytvořili tam skvělou atmosféru,“ vzpomíná, přestože tehdy stál na straně poraženého týmu.

Do Slavie se vracíš po více než třech letech, jak se těšíš?
Těším se moc. Přece jen jsem byl v Hradci už dlouho a potřeboval jsem změnit prostředí. Je fajn, že jsem tady mohl strávit ten půlrok předtím, takže trochu vím, do čeho jdu, a i když se tým samozřejmě od té doby obměnil, tak pořád znám spoustu kluků, se kterými se potkáváme při zápasech jako soupeři.

Co hrálo roli při tvém výběru?
Jsem z Prahy, na Slavii jsem chodíval jako malý, sleduju ji už dlouho a mám to tady rád, navíc mi bylo sympatické, jak klub jednal. Rozhodování bylo jednoduché, byla to pro mě v Chance lize priorita.

Ty jsi byl členem extraligového kádru, ale často jsi nastupoval v Chance lize za Kolín. Jak náročné bylo pendlovat mezi oběma týmy?
Byl to taky docela velký důvod, proč jsem se rozhodl pro změnu. Chtěl jsem z toho režimu pryč, protože už to bylo dlouhodobější a není úplně ideální, když člověk neví, kde pořádně bude druhý den trénovat nebo kde bude hrát. Bylo to občas docela nepříjemné.

Vraťme se ještě krátce k sezoně 2020/21, kdy jsi zažil ve Slavii docela povedené období…
Bylo to spojené s tím, že jsme měli povedený vstup do sezony a hodně jsme vyhrávali. Než přišla covidová pauza, tak jsme byli na druhém nebo třetím místě, a tím, že jsme se vezli na vítězné vlně, tak se nám dařilo i jako jednotlivcům.

Bylo by super tohle zopakovat…
Věřím, že navážeme na závěr minulé sezony, který měla Slavia výborný a byl to jeden z nejlepších týmů v lize. Vím, že tady dlouho byly jiné starosti, ale kluci minimálně na konci prokázali kvalitu, poslední zápasy jim vycházeli a dostali se z posledního místa až do play-off. Takže je určitě na co navazovat.

„Nechci se zříkat zodpovědnosti, vím, že přicházím s určitými očekáváními.“
Michael Gaspar ví, že by měl patřit mezi klíčové beky

Definitivně se rozhodlo až v posledním zápase v Kolíně, kdy jsi stál na straně soupeře. Jak na ten zápas vzpomínáš?
Rozhodně se mi jako první vybaví slávističtí fanoušci, kteří tam přijeli ve velkém počtu a vytvořili skvělou atmosféru. Z naší strany to bylo zklamání, ale je potřeba říct, že Slavia si ten zápas jednoznačně uhrála a zaslouženě postoupila.

Hrálo se ti proti Slavii špatně?
Byl to hodně těžký a nepříjemný soupeř. Bylo tady poměrně hodně mladých kluků, a i když se trenéři v půlce sezony měnili, tak hráli hodně aktivní, rychlý hokej, byli hodně pospolu a pro nás beky bylo nepříjemné rozehrávat nebo dostávat se z těch situací, když tam na vás vždycky byli dva hráči. Do toho tam byli kluci, kteří si uměli nahrát puk a něco vymyslet, takže to byl takový dobrý mix.

Ty sis paradoxně ještě nikdy prvoligové play-off nezahrál, pouze jedno extraligové. Je to pro tebe taky motivace?
Je pravda, že s Kolínem jsme se tam teď nedostali a předtím to vždycky nějak nevyšlo, protože si mě buď stáhl Hradec nebo se to přerušilo. Takže motivaci mám určitě velkou. Play-off je nejzáživnější část sezony a každý se na to těší.

Co dalšího si od sezony slibuješ?
Nemám rád vyhlašování velkých cílů, bude se to hodně odvíjet od výsledků. Když se bude dařit týmu, tak se na tom každý sveze a bude se dařit všem. Samozřejmě se nechci zříkat zodpovědnosti, jsem si vědomý toho, že přicházím s určitými očekáváními, i díky tomu, jak jsem tady hrál předtím. Nejspíš budu patřit i ke starším hráčům, vzhledem k tomu, že tu je docela mladý tým, a asi budu mít podobnou roli jako jsem měl v Kolíně.

Jak se těšíš na letní příravu?
Těším se. Nepatřím k těm, kterým by vadila, za ty roky jsem si na to navyknul a beru to jako součást roku. Je důležité se v létě pořádně připravit, protože z toho pak každý celou sezonu těží.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
FANOUŠCI 3.6.2024

Permice v prodeji! Vstupenka na Winter Hockey Games zdarma při nákupu do konce srpna

Pořiďte si permici na hokej a získejte více než 25% slevu oproti běžným vstupenkám, stálé místo na stadionu, slevu ve fanshopu a při nákupu do konce srpna i vstupenku na zápas pod širým nebem Slavia ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 1.6.2024

Další slávista se smlouvou v NHL! Jakub Štancl podepsal se St. Louis

Slávistický odchovanec Jakub Štancl podepsal tříletý nováčkovský kontrakt v NHL se St. Louis Blues, kteří ho loni draftovali ve 4. kole ze 106. pozice.

Číst více
ROZHOVORY 1.6.2024

Jako děti jsme venku hrát nechtěli, teď to bude pecka, těší se na Winter Hockey Games Novák

Ze slávistických posil je Martin Novák jednoznačně nejzkušenější. V první lize má odehráno téměř sedm set zápasů a v Edenu by tak mimo jiné měl plnit roli lídra. „Budu se snažit ukázat mladším klukům ...

Číst více
A-TÝM 30.5.2024

Winter Hockey Games: Slavia v prosinci odehraje zápas se Vsetínem pod širým nebem!

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Vstupenky jsou již nyní v prodeji!

Číst více