Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
20. září 2022

ŽÁKOVSKÝ SOUHRN: Sedmáci odstartovali vítězně, vyhráli i šesťáci a páťáci

Je za námi další víkend, který nabídl bohatý program i v žákovských soutěží. Do hry se dostali všechny kategorie a tři ze čtyř si došli i pro jasné výhry. Osmáci sice podali v Plzni i v oslabené sestavě dobrý výkon, nakonec to ale na body nestačilo.

8. třída

Plzeň – Slavia 4:1

  • Střelec: Marek.

Po výhře v úvodním kole zamířili osmáci na západ Čech, kde se střetli s Plzní. Oproti duelu s Rakovníkem šlo tentokrát o souboj dvou kvalitních týmů, které budou celou sezonu bojovat o nejvyšší příčky.

Slávisté se však museli v tomto utkání obejít bez několika zraněných nebo nemocných hráčů, start zápasu se jim však vydařil na jedničku. Už ve 3. minutě si vzal puk Tomáš Marek a poslal svůj tým do vedení.

To sešívaným mladíkům vydrželo přes dvacet minut, dlouho se pak pokračovalo za nerozhodného stavu. Teprve až necelých patnáct minut před koncem se dostal domácí tým do vedení a dvěma góly v závěru svoji výhru potvrdil.

7. třída

Slavia – Kobra 12:1

  • Střelci: Hlaváček 5x, Keller 2x,
    Adamec, Flossmann, Kotman,
    Prokop, Rejman.

Sedmáci během prvního víkendu měli vzhledem k lichému počtu účastníků ve skupině volno, a tak se poprvé dostali do hry až o týden později. Proti Kobře potvrdili roli favorita a po povedeném víkendu si připsali jednoznačnou výhru.

Ta se ale od samého začátku nerodila úplně hladce. Dvakrát se sice v prvních deseti minutách prosadil Hlaváček, ale šancí měli slávisté mnohem víc. Jen se jim nepodařilo prostřelit hostujícího brankáře častěji. Když se pak trefil Kotman a Hlaváček ještě v první části zkompletoval hattrick, zdálo se, že už si smůlu při zakončení mladíci v červenobílých dresech vybrali.

Na další střelecký úspěch si ale nakonec museli počkat přes deset minut, kdy se znovu trefil Hlaváček. Ten pak přidal ještě jeden gól, ve druhé části se mezi střelce zapsali ještě Keller, Rejman a Adamec. Na startu třetího dějství sice Kobra snížila, na výhře slávistů to už ale nic nezměnilo. Tím spíše, že se ještě prosadili i Flossmann, Prokop a podruhé v utkání Keller, kteří tak určili konečnou podobu výsledku.

6. třída

Slaný – Slavia 3:11

  • Střelci: Slanec 2x, Švejda 2x,
    Varhaník 2x, Hochman, Maňas,
    Novák, Rudenko, Wolf.

Úvodní branka zápasu nakonec padla až ze samostatného nájezdu, které se v 6. a 5. třídě nařizují za každý faul. Nejsou tak žádné přesilovky. Jako první se tedy z nájezdu prosadil slávista Rudenko, na kterého o chvilku později navázal už ze hry Varhaník. Ve zbytku první třetiny se slávisté trefili ještě dvakrát, ale nakonec i jednou inkasovali.

Slávisté byli po celý zápas jasně lepším týmem, postupně tak navyšovali své vedení. Do gólů sešívaných mladíků se ještě dvakrát vmísilo Slané dvěma úspěšnými nájezdy, ze hry se slávistickým soupeřům prosadit nepovedlo.

Svěřenci trenéra Tomáška si tak bez problémů došli i ve druhém duelu sezony k jasné výhře, při které se mezi střelce zapsalo hned osm různých hráčů.

5. třída

Slavia – Čáslav 14:1

  • Střelci: Kovalík 3x, Vandík 3x,
    Skořepa 2x, Fabinger, Hartl, Maurenc,
    Novotný, Říha, Tejnora.

V prvním kole se slávisté radovali z vysoké výhry, tentokrát už to tak jednoznačné nebylo. Páťáci se dokázali proti Čáslavi trefit v první části třikrát, když se prosadili Vandík, Skořepa a Hartl.

Drobnou komplikací v cestě za další výhrou bylo čáslavské snížení ze startu druhé třetiny, další trefu už si ale Středočeši připsat nedokázali. Naopak slávisté se ještě několikrát radovali a došli si pro další výhru.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více