Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. listopadu 2022

ŽÁKOVSKÝ SOUHRN: Vítězný závěr základní části pro osmáky a sedmáky

Osmáci a sedmáci zakončili minulý týden základní část, kterou obě kategorie ovládly. Sedmáci vyhráli jednoznačně duel se Sedlčany, osmáci zase po výhře na Kobře zvládli souboj o čelo proti Pilsen Wolves. V neděli si pak zastříleli i páťáci, kteří ve Vlašimi nasázeli dvacet gólů.

8. třída

Kobra – Slavia 1:11

  • Střelci: Hörnig 3x, P. Malacha 2x,
    Bobek, Filip, Hlaváček, Mach,
    J. Malacha, Mikš.

Slavia – Pilsen Wolves 4:0

  • Střelci: Benýšek, Hörnig,
    Mach, P. Malacha.

Osmáci měli před sebou poslední dva duely základní části. V pátek na ledě Kobry šlo o dohrávku, která se od začátku vyvíjela lépe pro slávisty. Ty poslal do vedení hned v první minutě Pavel Malacha, který o pár minut později nahrál na gól svému bratrovi.

Když se ve zbytku první části trefili ještě Bobek, Mach, Hlaváček a podruhé i Pavel Malacha, měli mladíci v červenobílých dresech výrazný náskok. Ten navíc ještě dokázali navýšit třemi úspěšnými střelami ve druhé části.

V poslední třetině zkompletoval hattrick Hörnig a nakonec se jednou radovala i domácí Kobre. Na jasné výhře sešívaných to už ale nic nezměnilo.

V sobotním utkání proti Pilsen Wolves šlo o celkové prvenství v základní části, což bylo znát i na ledě. Slávisté sice měli převahu, první dvacetiminutovka ale skončila bez branek.

Slavii se povedlo zlomit odpor soupeře až ve 22. minutě, kdy využil dvojnásobnou přesilovku Benýšek. O několik minut později mířil přesně v klasické početní výhodě i Hörnig.

Třetí třetina odstartovala úspěšnou střelou Pavla Malachy a konečný výsledek pak určil ještě Mach. Slávisté dostali puk do branky soupeře ještě dvakrát, ale kvůli kopnutí a následně i hráči v brankovišti ani jeden z nich neplatil.

7. třída

Slavia – Sedlčany 19:2

  • Střelci: Keller 5x, Adamec 4x,
    Isaev 3x, Vostarek 2x,
    Bandúr, Flossmann, Macháček,
    Mikeš, O. Oplt.

Sedmáci se na závěr základní části postavili Sedlčanům, které nakonec skončili na druhém místě. Slávisté ale ukázali jasnou dominanci, když svého největší soupeře ve skupině přejeli velkým rozdílem.

Dobrý začátek zajistil sešívaným svými trefami Bandúr a Keller. Pak ale ve vlastním oslabení udeřili hosté a mohlo se na chvilku zdát, že Sedlčany budou chtít vzdorovat. Dlouho jim to ale nevydrželo.

Ještě do konce první třetiny se povedlo sešívaným pětkrát skórovat. Dalších osm tref přidali ve druhé části, ve které se povedlo hattrick zkompletovat Kellerovi i obránci Adamcovi.

Ve třetím dějství pak přidal do statistik svůj hattrick i Isaev a slávisté směřovali za jasnou výhrou, přestože se ještě z jedné trefy radovaly i Sedlčany.

5. třída

Vlašim – Slavia 3:20

  • Střelci: Hartl 4x, Kovalík 4x,
    Fabinger 3x, Maurenc 3x, Kotman 2x,
    Hess, Skořepa, Šturc, Tejnora.

Páťáci nezačali ve Vlašimi příliš dobře. Po pěti minutách inkasovali a chvilku prohrávali. Jenže ani ne po minutě vyrovnal Hartl a za další minutu a půl otočil skóre Kotman.

Když pak mířili přesně i Fabinger, Skořepa a Tejnora, měli slávisté už nadějný náskok. Klíčový pak byl start druhé části, kdy sešívaní skórovali za necelých pět minut třikrát. Do druhé přestávky pak přidali ještě dalších pět branek.

Třetí třetina už byla ve znamení klidného hokeje, o vítězi totiž bylo už dávno rozhodnuto. Za jasného vedení červenobílých mladíků se v závěru dvakrát prosadila i Vlašim, poslední slovo ale měli přece jen slávisté, kteří tak završili počet vstřelených gólů na dvacet.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více