Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. září 2020

Za Slavii poprvé od třetí třídy. Nečekal jsem, že se vrátím, usmívá se Jeřábek

Slávistický dres na sebe oblékl poprvé od třetí třídy a naskočil do soutěžního utkání proti Sokolovu. Obránce Radek Jeřábek se v rámci hostování ze Sparty vrátil do prostředí, kde s hokejem začínal, a hned přispěl k výhře. „Dva body bereme, Sokolov byl výborný zarputilý soupeř,“ hlásí dvaadvacetiletý obránce.

Jaký byl pro tebe návrat do Edenu po tolika letech?
Rozhodně jsem to nečekal, když jsem odcházel na Spartu, ale naskytla se příležitost a přeci jen je to pro mě známé prostředí. Nějaký čas jsem tady strávil, takže to pro mě nebyla taková rána (usmívá se).

Máte za sebou dramatické utkání proti Sokolovu, ve kterém jste nakonec v prodloužení zvítězili, jak bys ho zhodnotil?
V první třetině jsme se trochu trápili, nebylo to úplně ono, ale od druhé třetiny jsme zabrali, začali jsme plnit detaily, pracovat, bruslit a zúročilo se to.

Sokolov měl v první třetině výhodu přesilové hry, a i když ji nevyužil, tak po jejím skončení hned skóroval. Co to udělalo s vaším sebevědomím?
Je to gól jako gól, po oslabení je to vždy trochu zmatek a může se to stát. Nedá se říct, že by nás to úplně položilo, ale pocítili jsme to.

Do druhé třetiny jste vstoupili výborně, co jste si řekli v kabině o přestávce?
Měli jsme tam několik věcí. Řekli jsme si, že musíme zlepšit bruslení, důraz, celkově naši hru, a ve druhé třetině to šlo nahoru, za což jsme rádi.

„Řekli jsme si o přestávce, že musíme zlepšit bruslení, důraz a celkově naši hru, a ve druhé třetině to šlo nahoru.“

V polovině utkání se vám podařilo po dlouhém tlaku vyrovnat, byl ten gól po tolika neproměněných šancích zasloužený?
Myslím si, že ano. Snažili jsme se hrát naši hru, střílet, chodit do brány a naštěstí to tam spadlo.

Skvěle vás pak několikrát podržel Martin Michajlov, jak je pro tým důležité mít jistého brankáře?
Martin je výborný brankář, předvádí to každý zápas a je úžasné, že se máme vzadu na koho spolehnout. Když uděláme chybu, tak je tam pořád on.

Necelých sedm minut před koncem třetí třetiny jste vyzkoušeli během přesilové hry odvolat brankáře, což takhle brzy nebývá úplně obvyklé...
Chtěli jsme to zkusit. Potřebovali jsme vyrovnat a na začátku sezóny je dobré to vyzkoušet. Myslím si, že to bylo v pořádku.

Nakonec se vám povedlo vyrovnat a zápas v prodloužení otočit. Se dvěma body tak musíte být vzhledem k vývoji spokojení. Je to tak?
Určitě. Sokolov byl výborný soupeř, hráli dobře, zarputile a nebáli se projít jeden na jednoho hráče, takže dva body bereme.

Sektor stání musel být na sobotní zápas uzavřen, kotel se ale přesunul na protější stranu a hlasitě vás podporoval. Souhlasíš s tím, že by diváci na hokeji neměli chybět?
Určitě, pro ně ten hokej hrajeme. Když slyšíme podporu, tak si toho vážíme a snažíme se mnohem víc. Fanoušci jsou jako šestý hráč v poli.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více