Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. září 2020

Za Slavii poprvé od třetí třídy. Nečekal jsem, že se vrátím, usmívá se Jeřábek

Slávistický dres na sebe oblékl poprvé od třetí třídy a naskočil do soutěžního utkání proti Sokolovu. Obránce Radek Jeřábek se v rámci hostování ze Sparty vrátil do prostředí, kde s hokejem začínal, a hned přispěl k výhře. „Dva body bereme, Sokolov byl výborný zarputilý soupeř,“ hlásí dvaadvacetiletý obránce.

Jaký byl pro tebe návrat do Edenu po tolika letech?
Rozhodně jsem to nečekal, když jsem odcházel na Spartu, ale naskytla se příležitost a přeci jen je to pro mě známé prostředí. Nějaký čas jsem tady strávil, takže to pro mě nebyla taková rána (usmívá se).

Máte za sebou dramatické utkání proti Sokolovu, ve kterém jste nakonec v prodloužení zvítězili, jak bys ho zhodnotil?
V první třetině jsme se trochu trápili, nebylo to úplně ono, ale od druhé třetiny jsme zabrali, začali jsme plnit detaily, pracovat, bruslit a zúročilo se to.

Sokolov měl v první třetině výhodu přesilové hry, a i když ji nevyužil, tak po jejím skončení hned skóroval. Co to udělalo s vaším sebevědomím?
Je to gól jako gól, po oslabení je to vždy trochu zmatek a může se to stát. Nedá se říct, že by nás to úplně položilo, ale pocítili jsme to.

Do druhé třetiny jste vstoupili výborně, co jste si řekli v kabině o přestávce?
Měli jsme tam několik věcí. Řekli jsme si, že musíme zlepšit bruslení, důraz, celkově naši hru, a ve druhé třetině to šlo nahoru, za což jsme rádi.

„Řekli jsme si o přestávce, že musíme zlepšit bruslení, důraz a celkově naši hru, a ve druhé třetině to šlo nahoru.“

V polovině utkání se vám podařilo po dlouhém tlaku vyrovnat, byl ten gól po tolika neproměněných šancích zasloužený?
Myslím si, že ano. Snažili jsme se hrát naši hru, střílet, chodit do brány a naštěstí to tam spadlo.

Skvěle vás pak několikrát podržel Martin Michajlov, jak je pro tým důležité mít jistého brankáře?
Martin je výborný brankář, předvádí to každý zápas a je úžasné, že se máme vzadu na koho spolehnout. Když uděláme chybu, tak je tam pořád on.

Necelých sedm minut před koncem třetí třetiny jste vyzkoušeli během přesilové hry odvolat brankáře, což takhle brzy nebývá úplně obvyklé...
Chtěli jsme to zkusit. Potřebovali jsme vyrovnat a na začátku sezóny je dobré to vyzkoušet. Myslím si, že to bylo v pořádku.

Nakonec se vám povedlo vyrovnat a zápas v prodloužení otočit. Se dvěma body tak musíte být vzhledem k vývoji spokojení. Je to tak?
Určitě. Sokolov byl výborný soupeř, hráli dobře, zarputile a nebáli se projít jeden na jednoho hráče, takže dva body bereme.

Sektor stání musel být na sobotní zápas uzavřen, kotel se ale přesunul na protější stranu a hlasitě vás podporoval. Souhlasíš s tím, že by diváci na hokeji neměli chybět?
Určitě, pro ně ten hokej hrajeme. Když slyšíme podporu, tak si toho vážíme a snažíme se mnohem víc. Fanoušci jsou jako šestý hráč v poli.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více