Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. listopadu 2020

Za necelý týden zpátky do zápasového tempa. Jsme v plné síle, hlásí Kuťák

Už za necelý týden se hokejisté Slavie vrátí do hry, v úterý je čeká zápas na ledě Jihlavy. Restartu se už nemůže dočkat ani útočník Filip Kuťák, který je s pěti body čtvrtým nejproduktivnějším slávistou. „Jsme v plné síle a budeme chtít navázat na sérii výher,“ říká sešívaný centr.

Jak se těšíš na návrat do hry?
Po tak dlouhé době se těšíme všichni. Pár modelových zápasů na trénincích jsme si sice už zahráli, ale to se nemůže vyrovnat normálnímu utkání. Doufáme, že navážeme na tu úspěšnou sérii výher před pauzou. Na konci jsme sice jednou prohráli, ale jinak je sezona zatím povedená a podle představ. Nějaké kaňky se samozřejmě objevily, ale od toho trénujeme a hrajeme, abychom to zlepšili.

Nehráli jste více než měsíc. Nemůže se na vás pauza podepsat?
Měli jsme výhodu v tom, že jsme jezdili do Dobříše, ale i předtím jsme trénovali a měli zápřah. Trenéři se nás snažili udržet ve fyzické kondici, trénovali jsme ve skupinkách v otevřených prostorách a nevypadli jsme z toho. V posledních týdnech máme náročnou přípravu, v posilovně i na ledě. Máme dvoufázové tréninky a modelové zápasy.

Jak se cítíš ty osobně?
Výborně! Zaplaťpánbůh se mi veškerá zranění a nemoci vyhýbají, musím zaťukat. Udržuju si fyzickou kondici a pořád se zlepšuje.

První duel hrajete s Jihlavou. Nebude mít oproti vám výhodu, protože už se vrátila do zápasového rytmu?
Malá výhoda to bude, ale jestli to bude o pár prvních střídáních nebo maximálně o první třetině, tak pak se do toho dostaneme. Jihlava má dobrý tým, ale my myslíme na nejvyšší cíle. Všichni víme, o co hrajeme a jaký máme cíl. A taková je dnes holt situace, nemůžeme se na to vymlouvat.

„Myslíme na nejvyšší cíle, všichni víme, o co hrajeme.“

Program Chance ligy byl zkrácen, takže pořád budete hrát maximálně třikrát za týden. V tomto ohledu se toho pro vás moc nemění...
Přesně tak. Včera jsem se na to koukal a žádný čtyřzápasový týden nemáme. Maximálně tři a to bychom měli i v běžné sezoně. Nebude to pro nás přehnaně náročné. Po Vánocích by navíc mělo být volno a budeme mít dost času na regeneraci.

Vyléčit bolístky a zranění jste v končící pauze stihli?
Ano, jsme v plné síle a sestavě! Skoro všichni, co něco měli, se už vyléčili, mimo sestavu už jsou snad jen jeden nebo dva kluci.

Jak bude probíhat testování? Máte nějaké informace?
Mělo by to být den před zápasem, ale jinak ještě nevíme, jak přesně bude probíhat. Zaplaťpánbůh že můžeme hrát. Testování jsem už párkrát zažil, není to nic strašného a dá se to v pohodě vydržet.

Zápasy budou bohužel i nadále bez fanoušků. Předpokládám, že jste si na to už zvykli, ale pořád to je nepříjemné, že?
Zaplaťpánbůh že můžeme vůbec hrát. Ale hokej se hraje hlavně pro fanoušky a kluby díky nim fungují. Je to obrovská škoda, ale taková je doba. Snad se fanoušci brzy vrátí, minimálně do nějakého omezeného režimu, jaký byl na začátku sezony.

Připravujete se v trénincích v poslední době více na taktiku než třeba na fyzičku?
Převážně ano, ale taktika se dělá pořád. Snažíme se ji trénovat v modelových zápasech, abychom si ji zažili a začali to dělat automaticky. Ale zaměřovali jsme se i na kondici, abychom dokázali odehrát zápas v plném tempu od začátku do konce. Trénujeme i přesilovky a oslabení, snažíme se je dopilovat. Speciální formace jsou stěžejní a budou rozhodovat zápasy.

Poslední zápasy před pauzou jsi hrál vedle Daniela Kružíka a Jiřího Doležala. Budete v tomhle útoku pokračovat?
Všechny lajny zůstaly víceméně pohromadě, jak dohrávaly. Hráči si díky tomu vytvoří chemii, což je jedině plus. My bychom s Krůžou a Ďolíkem měli hrát pořád spolu, i když Krůža řeší zdravotní problémy. Doufám, že se brzy uzdraví a že se nám bude dařit.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více