Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. září 2021

Žákovské ligy na úvod přinesly dvě jasné výhry a remízu

Tři ze čtyř žákovských kategorií, které patří do starších a mladších žáků, mají za sebou úvodní zápasy nové sezony. Ve dvou případech se slávisté radovali z vysokých výher, nejstarší deváťáci pak jen remizovali s Kladnem. Jediní osmáci si na první zápas počkají, jelikož duel s Kobrou byl odložený.

9. třída

Deváťáci k prvnímu zápasu nové sezony nastoupili na ledě Kladna, kde se nakonec hodně natrápili v koncovce. Do vedení se sice dostali už v 9. minutě, kdy se prosadil Tobiáš Tichý. Rytíři ovšem dokázali srovnat ještě první části a necelých devět minut před koncem dokonce i otočit skóre na svoji stranu.

Dlouho se slávistům nedařilo překonat brankáře a s šancemi na bodový zisk to navíc po vyloučení minutu před koncem vypadalo bledě. Čtyřiačtyřicet sekund před koncem ale v oslabení nahrál Tichý Filipu Tittlovi, který prakticky na poslední chvíli zařídil alespoň remízu. Zápas následně podle nových pravidel měl pokračovat v prodloužení, rozhodčí však utkání chybně ukončili už po šedesáti minutách.

7. třída

Sedmáci se stejně jako starší slávisté dokázali na Kladně velmi brzy střelecky prosadit, když už ve 4. minutě využil přesilovku Šimon Janoušek. Následovala ale povedená dvouminutovka Rytířů, kteří se díky dvěma zásahům kapitána dostali do vedení. To ovšem nemělo dlouhého trvání, Pražané totiž ještě do první přestávky skóre otočili zásluhou dvou zásahů Petra Hörniga a jedné trefy Jana Nováka.

Zbytek duelu už se nesl v režii slávistických mladíků, kteří postupně navyšovali své vedení a po vzoru áčka nasázeli svému soupeři také desítku. Vedle dvougólového Hörniga z první části se shodně dvakrát prosadili i Šimon Janoušek, Pavel Malacha a Tadeáš Mikš. Gólový účet pak uzavírala Ester Rosenbaumová.

6. třída

Největší vítězství uplynulého víkendu si připsali šesťáci, kteří se na domácí půdě střetli s Kobrou. Kdo bude v utkání aktivnější bylo jasné už v první třetině, kdy se slávistům podařilo dostat do pětigólového vedení.

Ve druhé dvacetiminutovce se sice začali střelecky prosazovat i hosté, slávisté ale na pět branek Kobry odpověděli hned jedenácti zásahy. Své vedení tak ještě navyšovali a pokračovali v tom i v poslední třetině. Pět gólů zaznamenal Dominik Flossmann, po čtyřech přidali Josef Adamec a Robert Keller a z hattricku se radoval Šimon Vymazal.

Foto: Ronald Hansel

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více