Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. března 2024

Závěr sezóny si budeme všichni pamatovat, ví Holý

Na slávistech byla ve třetím duelu předkola vidět snaha, na Jihlavu to ale nestačilo. „Už nám trochu došly síly, ale nemáme se za co stydět,“ myslí si obránce Jan Holý, který do čtvrtečního zápasu nastoupil jako kapitán.

Jak vstřebáváš konec sezóny?
Je to velké zklamání, nikdo nechce prohrát poslední zápas sezóny, ale bylo vidět, že nám už trochu nešly nohy. Šli jsme do toho, ale skoro od začátku sezóny jsme dotahovali z posledního, předposledního místa. Půl sezónu jsme hráli na krev a jako v play-off. Už nám trochu došly síly, ale nemáme se za co stydět.

Do utkání jste vstoupili aktivněji, za první třetinu jste měli stejně střel jako v celém středečním zápase. Co jste změnili?
Řekli jsme si, že se musíme více tlačit do brány a všechno na ni házet. Ve středu to bylo trestuhodné, s deseti střelami se nedá vyhrát. Snažili jsme se tam házet všechno a ze všech pozic, ale nic tam nepadlo.

„Půl sezónu jsme hráli na krev a jako v play-off. Už nám trochu došly síly.“
Jan Holý o závěru ročníku

Zápas byl ve srovnání s druhým duelem poměrně klidný. Řekly si oba týmy, že nechtějí situaci eskalovat?
Určitě, to, co se stalo ve středu, bylo nešťastné. Nikdo to nechce udělat, ale stane se to a vzniklo z toho to, co z toho vzniklo. Oba týmy věděly, že chtějí hrát hokej, a myslím si, že se hrál docela hezký hokej.

Jaké bylo hrát bez kapitána Tomáše Knotka?
Pokaždé je to těžké, je to lídr v kabině i na ledě. Chyběl nám, v kabině jsme si říkali, že chceme vyhrát i pro něj. Bohužel jsme to nezvládli.

Druhý gól nás psychicky srazil

Měli jste sedm vyloučení, čtyři z toho ve druhé třetině. Co na to říkáš?
Nevím, nechci to příliš komentovat. Možná že rozhodčí vždy trochu připískávají aktivnějšímu a lepšímu týmu. Nemůžeme si na to stěžovat.

Postupně jste si i vy pár přesilovek zahráli, ty jsi v nich několikrát střílel. Co chybělo – samotný finiš, nebo ještě poslední nahrávka?
Je těžké to hodnotit, snažili jsme se, co to šlo, ale bohužel nám nebylo přáno.

Dukla pak dala na začátku třetí třetiny druhý gól. Srazil vás?
Trochu nás psychicky srazil. Měli jsme pak ještě šance na snížení, ale už jsme je neproměnili.

Jak si vysvětluješ, že oba zápasy v Pelhřimově byly úplně jiné než ten první v Edenu?
Shodli jsme se, že nám to v Pelhřimově nějak nesedí, nehraje se tu příliš dobře. Největší rozdíl byl ale v tom, že v prvním zápase jsme s nimi drželi krok, dokonce jsme byli po jeho většinu lepší, ale tady nám to nešlo.

Příští rok takhle od začátku

Když se ohlédneš za celou sezónou, vnímáš předkolo jako jistým způsobem úspěch?
Nikdo nechce říct, že vypadnout v předkole je úspěch, ale po průběhu sezóny to úspěch je. Od prvního kola jsme byli na chvostu tabulky a bojovali jsme o přežití. Na začátku ledna jsme byli poslední o pět bodů, Znojmo mělo zápas k dobru. Od té doby se nám to nalepilo, bojovali jsme jeden za druhého a zvládli jsme to udržet. Nikdy jsem takovou sezónu nezažil a doufám, že už nebudu muset zažít, ale klobouk dolů před týmem, že jsme to zvládli.

Do středečního utkání jste vyhráli sedmkrát v řadě. Jak jste prožívali tuhle šňůru?
Je to úžasné, to chce zažít každý hráč. Nikdo nechce hrát dole a prohrávat. Když jsme se zachránili a měli jsme dva zápasy do konce, tak nám povolily ruce a všichni se uvolnili. V Kolíně bylo vidět, že jsme si to užívali. Play-off je ale jiná liga a už nám trochu došly síly.

Jak jsi prožíval sezónu jako jeden z lídrů celého týmu?
Bylo to strašně náročné. Měli jsme špatný start, pak přišla změna a gólman a naštěstí jsme to včas nastartovali. Dva měsíce do konce jsme to našlápli, v tabulce jsme byli mezi top týmy, a zvládli jsme to. Chceme, aby to v příštím roce takhle vypadalo od začátku.

„Když jsme se zachránili, tak nám povolily ruce a všichni se uvolnili.“
Jan Holý o posledních zápasech

Cítíš, že ten finiš vytvořil v týmu nějakou vnitřní sílu?
Určitě, tohle posílilo všechny hráče. Ať už tu budou zůstávat nebo odcházet, tak si to všichni budeme pamatovat. Víme, že tvrdá práce nás dovede tam, kam nás dovedla. Budeme ale dělat všechno pro to, aby se to už nestávalo.

Co bys vzkázal fanouškům, kteří vás i v Pelhřimově až do poslední vteřiny podporovali?
Jezdili celou sezónu, jsou úžasní. Byli snad na každém zápase, žádný nevynechali. Podporovali nás i na konci sezóny, byli v Kolíně, doma i tady. Strašně nám to pomáhalo a děkujeme jim.

Předpokládám, že ty budeš příští týdny trávit hlavně doma.
Určitě, chci si konečně užívat malou. Poslední dobou to bylo náročné a moc jsem to nezvládal, ale teď si ji s manželkou užiju.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více