18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. září 2024

Zdvižený prst, říká po prohře Knotek. Stopka? Poperu se s tím

Série přípravných zápasů vrcholí. U porážky 2:4 v duelu proti rezervě Dynama byl na ledě i zkušený útočník Tomáš Knotek, jenž přiznal, že ztracené utkání je pro tým zdvižený prst. Rozpovídal se ale i o měsíčním trestu nebo o nedohraném zápase v Německu.

Máte za sebou předposlední přípravný zápas, který jste prohráli. Navíc se soupeřem z Maxa ligy. Jaké vám tenhle duel nastavil zrcadlo?
Nějaký zdvižený prst tam je. Vedli jsme 2:0 a nechali si pak dát čtyři góly, což je trošku škoda. Navíc jsme neproměnili hodně šancí a nedali branku ve hře pět na pět, což musíme zlepšit. Je to pořád příprava, ale právě na hru pět na pět se musíme zaměřit.

Mluvil jsi o čtyřech inkasovaných brankách. Čím to, že Pardubice dokázaly otočit?
Myslím si, že Pardubice byly lepší v předbrankovém prostoru a třetí gól jsme dostali právě odtud. Potom už jsme to tak nějak honili a hráli neefektivně. Soupeř byl zkrátka lepší v koncovce.

„V každém zápase, ať je to přátelák, nebo ne, jsou emoce. Někdy je to za mě zbytečné, ale v tomhle utkání se to tak nějak ustálo.“
Knotek o bitce z konce utkání s Pardubicemi B.

Východočeši byli teprve druhým protivníkem z Maxa ligy. Nemrzí vás, že nemáte před startem sezony větší srovnání s dalšími týmy ze stejné soutěže?
Určitě ne. Máme nějaký svůj systém a hokej, kterým se chceme prezentovat. Je jedno, jestli hrajeme s týmy z Německa, nebo z Maxa ligy. Je důležité, abychom dodržovali, co si řekneme. Já osobně jsem za to rád, že hrajeme trošku jiný hokej, než se hraje v sezoně.

Přestože se stále jedná o přípravu, došlo v závěru utkání k potyčce mezi hráči. Z čeho pramenila?
V každém zápase, ať je to přátelák, nebo ne, jsou emoce. Někdy je to za mě zbytečné, ale v tomhle utkání se to tak nějak ustálo. K hokeji to patří, ale v sezoně to podle mě tolik vidět nebude.

To v minulém utkání se Selbem to na turnaji v Německo bylo horší a duel se nedohrál. Proč jste se tak rozhodli?
Ten zápas začal v dobrém tempu, pak ale soupeř začal hrát trochu tvrději a objevily se tam zákroky, které byly několikrát za hranou. V kabině nám bylo řečeno, že pokud by to mělo takhle pokračovat, tak nemá smysl pokračovat, protože pro nás je prioritní liga, která začíná už za pár dní. Nechtěli jsme, aby někdo přišel k úrazu. Bohužel tam byla ve druhé třetině zbytečná bitka pět na pět. Když nám rozhodčí řekli, ať hrajeme hokej, hlavně my Češi, tak jsme usoudili, že se toho moc z jejich strany nezmění. A dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Hrál velkou roli především fakt, že během utkání mohlo dojít i ke zranění?
Ano, to byl hlavní důvod. Nechcete přijít o hráče v přípravě, která v uvozovkách nic neřeší. Za mě to bylo z jejich strany zbytečné, my jsme se zase nechtěli nechat, takže tam taky byly z naší strany nějaké zákroky, ale nemyslím si, že za hranou. Každopádně jsme viděli, že rozhodčí neochraňovali naše hráče, což byla hlavní příčina toho, proč jsme se rozhodli, jak jsme se rozhodli.

Nebylo vám trochu líto, že se jednalo o finále turnaje, který jste jinak mohli vyhrát?
Tak samozřejmě, že to byla škoda. I ten zápas mohl ukázat určité věci. Německé týmy hrají jiný styl, mají tam hodně Kanaďanů, kteří to dohrávají, ale myslím, že jsme s tím neměli žádný problém. Kdyby zápas probíhal v nějakým mezích, tak je to v pořádku. Ale když vám chtějí trefit koleno, nebo je hráč na zemi a oni ho seknou do hlavy, je to nepříjemné. To v přípravě a celkově v hokeji nechcete vidět. Proto jsme se rozhodli jako hráči i realizační tým a skončili jsme to.

Své si řeknu, i když nemám céčko, říká Knotek

Celkově za sebou máte už sedm přípravných utkání a schází jediné. Tým už by měl mít určitou herní tvář. Jaká je?
Musím říct, že to trenéři nemají jednoduché, protože já pořád hraju, ale na začátku sezony hrát nebudu. Někteří kluci jsou zase zranění, takže to je náročné. Myslím, že jsme asi nehráli jediný zápas v plné sestavě, ale to tak bývá. Určitě se o náš tým nebojím, ale pro trenéry to určitě není příjemné, když nemohli vyzkoušet všechny varianty.

Zmínil ses o tom, že kvůli stopce za loňský faul na jihlavského Jungwirtha nebudeš na začátku sezony k dispozici. Jak těžké to je? Teď jsi hrál pořád a celé září se neobjevíš v ostrém zápase.
Teď na to nemyslím, protože hraju a trénuju, takže jsem v procesu toho týmu a je to zatím v pohodě. Uvidíme, jak se na mně ten měsíc projeví. Určitě se projeví a je to nepříjemné, ale udělal jsem si to sám, takže se s tím nějak poperu.

Letos už nebudeš kapitánem týmu, ale „jen“ asistentem. Jak ses s tím popasoval?
Nemám sice céčko, ale pořád jsem asistent a typ hráče, který si k tomu řekne kdykoliv cokoliv. A je jedno, jestli jsem kapitán, nebo asistent. Jestli mě to mrzí, nebo nemrzí, je asi úplně jedno. Trenéři se tak rozhodli a já s tím nemám absolutně žádný problém.

Myslíš, že při výběru hrál roli i trest?
Asi to určitý vliv mělo. Šest zápasů je přece jen šest zápasů. Dali jsme pět jmen za kabinu, trenéři z toho vybrali víceméně tři asistenty a kapitána. My to tak bereme a respektujeme jejich slovo.

Ostrý start sezony se kvapem blíží, je to poznat i v kabině? Začíná se projevovat takové to natěšení a nervozita?
Nervozita se zatím neprojevuje, protože ten týden a něco do začátku ligu je ještě dlouhý. Myslím, že to začne až po víkendu. Od pondělka úterka najedeme na ten mód a už to půjde do nějakého finále, kdy se určitě všichni budeme těšit.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
A-TÝM 13.9.2024

Utkání ve Zlíně je odloženo!

Zápas 1. kola Maxa ligy Slavia - Zlín je odložen z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, obzvlášť na území Moravy.

Číst více