Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
5. srpna 2020

Zemřel Ladislav Slížek, muž s velkým slávistickým srdcem

V nedožitých 72 letech zemřel Ladislav Slížek. V našem klubu zanechal stopu jako hráč, dlouholetý trenér a později i zaměstnanec. HC Slavia Praha vyjadřuje upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Ladislav Slížek začal působit ve Slavii jako hráč po návratu z vojenské služby v roce 1969 a v první polovině sedmdesátých let byl stabilním členem kádru, který bojoval o účast v nejvyšší soutěži.

„Byly to nádherné momenty, vzpomínám hlavně na rok 1972, kdy jsme zůstali jen bodík od postupu,” vyprávěl v knize Červenobílá ledová síla.

Po skončení hráčské kariéry byl úspěšným trenérem zejména u mládeže, dostal ale i příležitost vést slávistické áčko.

„V devětaosmdesátém jsme přišli s Petrem Jarošem k mužstvu potácejícímu se na chovstu první národní ligy a podařilo se nám soutěž zachránit. Pak jsem ale odešel a možná jsem promarnil šanci se prosadit,” vzpomínal.

Ke slávistickému A-mužstvu se ještě vrátil, společně s Richardem Fardou vedl tým v extralize v letech 1997 - 1999.

V mládeži prošla jeho rukami celá řada slávistických talentů a k hokeji vedl i syna, který byl členem postupového kádru v roce 1994 a nyní jde ve stopách svého otce jako mládežnický trenér.

Ladislav Slížek zůstal Slavii věrný i poté, co skončil s trénováním. Stal se zaměstnancem klubu a pravidelně jste ho mohli vídat na vrátnici zimního stadionu v Edenu.

Děkujeme za všechno, Láďo!

Odpočívej v pokoji.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video