14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
6. února 2024

Žovinec: Přemýšlíme jen nad záchranou, důležitá bude produktivita

Začala reprezentační přestávka a slávisté mají několik dní na to, aby před posledními sedmi zápasy sezony potrénovali a nabrali síly. „Volno určitě přijde vhod. Je to také o tom psychicky si odpočinout, leden byl náročný,“ reflektuje v rozhovoru obránce Dušan Žovinec.

Máte za sebou těžký leden, ve kterém jste hráli zápas v průměru každé tři dny. Jak bys ho z hlediska výsledků i výkonů zhodnotil?
Určitě byl náročný po fyzické i psychické stránce, protože jak všichni víme, každý zápas v podstatě musíme vyhrávat. Čeká nás dalších sedm zápasů a v nich to samé.

Vstup do nového kalendářního roku vám nevyšel a čtyřikrát jste prohráli, pak naopak přišla šňůra čtyř vítězství. Čemu připisuješ takový zvrat před polovinou měsíce?
Myslím si, že předvedená hra je dobrá, ale je to o gólech. Hráli jsme dobře, ale nebyli produktivní.

Co udělat, aby se produktivita zlepšila?
Určitě cpát všechno do brány a víc střílet.

Nyní je tady reprezentační přestávka. Přijde vhod, když jste během měsíce naplněného zápasy neměli příliš prostoru k tréninku, nebo byste raději dál hráli?
Myslím si, že volno určitě přijde vhod. Těch pár dní, co teď budeme mít, tak zamakáme. Měli jsme den volna, teď tři těžké tréninky. Pak se budeme připravovat na Zlín a určitě si myslím, že nám to bodne. Je to také o tom psychicky si odpočinout.

Na co se během pauzy v trénincích nejvíce zaměříte?
Poslední zápas jsme nedávali góly, takže především na produktivitu.

Žovinec oceňuje spolupráci s Eliášem a chválí Hölsäho

Od listopadu máte k dispozici sportovního poradce Patrika Eliáše. Je pro vás spolupráce s ním prospěšná a jakým složkám hry se věnuje?
Určitě je prospěšná. Člověk, který odehrál přes tisíc zápasů v NHL, nám má určitě co dát. Hlavně nám pomáhá v přesilových hrách a celoplošně, zaměřuje se na detaily na hřišti. Pomáhá nám hodně.

Na začátku roku přišel jako posila do brankoviště Paavo Hölsä. Byl i on potřebným impulzem, který jste potřebovali?
Určitě vyrovnal dvojici s Volevákem (Tomášem Voleveckým). V bráně jsme potřebovali, aby byli dva vyrovnání gólmani. Je to zkušený brankář, několikrát nás podržel a chytá výborně.

Patronem letošního projektu O Kapku lepší hokej, v rámci kterého jste minulý týden odehráli dva zápasy, je brankář Patrik Luska, který porazil akutní leukémii. Jak hodnotíš tenhle charitativní projekt a co bys mu vzkázal?
Tenhle projekt je výborná věc a popřál bych mu hlavně hodně zdraví.

„Musíme porazit hlavně týmy kolem nás, jsou to zápasy o šest bodů.“
Dušan Žovinec o zápasech se sousedy v tabulce

V Chance lize jste na předposledním místě. Koukáš se v tabulce spíš nahoru nebo dolů?
Nebudu lhát, na tabulku se určitě dívám. Všichni v kabině se ale soustředíme na každý den, abychom na tréninku odváděli to nejlepší, co umíme a jdeme zápas od zápasu.

Do konce základní části zbývá sedm zápasů, tři z nich odehrajete proti přímým konkurentům v boji o sestup. Se Znojmem a Frýdkem-Místkem jste v lednu doma prohráli. Z čeho se musíte poučit, abyste získali důležité body?
Musíme porazit hlavně tyhle týmy, pokud chceme pomýšlet na něco víc. Jsou to týmy kolem nás a zápasy o šest bodů.

Hlavním cílem je pochopitelně záchrana, ale pomýšlíte na to, že byste si zahráli předkolo?
Ne, soustředím se na to, abychom se udrželi. Když se něco povede, tak to bude jen třešnička na dortu, ale přemýšlíme jen nad záchranou.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více