Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.4.2004

Obhajoba se nekoná, mistrem je Zlín

Fin5, čtvrtek 8.4.2004, Zlín - Slavia
Zlín
4:1
0:1, 0:0, 4:0
Slavia

Branky: 41. Balaštík (Leška), 43. Leška (Balaštík), 47. Jenáček (Mokrejš), 60. Balaštík (Vlach) - 16. Klepiš (Antoš, Krátoška). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7650 - vyprodáno.

Sestavy

Zlín

Altrichter - Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Vosátko, Nosek, Zubíček, Mokrejš - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, Hlinka, Jenáček - Kapusta, Vlach, Záhorovský - Weissmann, M. Čech, Okál

Slavia

Franěk - Kadlec, Pojkar, Novák, Graňák, Kolařík, Kučera, Kuntoš - Hruška, Beránek, Sup - Klepiš, Krátoška, Antoš - Vondrka, Kopecký, Dlouhý - Červenka, Ivan, Tomica

Obhajoba titulu se nekoná, Slavia se musí spokojit se stříbrnými medailemi. Valaši proměnili již první mečbol v pátém utkání. Do vedení šli sice v 16. minutě díky Klepišovi Pražané a po čtyřiceti minutách stále těsný náskok drželi, třetí třetina jim však nevyšla. Nejprve ve vlastním oslabení srovnal Balaštík, poté ve dvojnásobné přesilovce sthrnul vedení na stranu "Ševců" Leška a definitivně pojistil titul ve 47. minutě Jenáček. Gól Balaštíka v poslední minutě do prázdné branky již byl pouze třešničkou na žlutomodrý mistrovský dort.

Domácí s vědomím tří mečbolů, začali pěkně zhurta. Již po necelé půlminutě vypálil tvrdě na Fraňka Blaťák, slávistický gólman neudržel stabilitu a s dorážkou Veselého měl následně velké starosti. O chvíli později si brankář hostí připsal další zásah proti Vlachovi. Slavia se rozjížděla pomaleji, Altrichter se poprvé zapotil až ve 3. minutě při střele Supa. Vzápětí si strážce zlínské svatyně opět vybral pomoc Štěstěny, když Hruškova střela zazvonila o tyčku. Slavia pokračovala aktivně, v 5. minutě na sebe pěknou individuální akcí upozornil Antoš. Na druhé straně se podobně předvedl Jenáček. V obou případech však byly na místě lapačky brankářů. V 6. minutě při útočné akci Beránek nestačil ubrzdit před Altrichterem, který po souboji se slávistickým kapitánem a upadl. Rozhodčí posoudil celou situaci jako nedovolené bránění Beránka. Zlínští roztočili svůj tradiční kolotoč, Franěk musel během dvouminutového oslabení zasahovat celkem šestkrát. Největší šanci měl na holi Veselý. Střelec jediné branky čtvrtého finále byl nejagilnějším mužem na ledě a v 11. minutě musel Franěk čelit dalšíma dvěma jeho střelám. Ve 12. minutě si poprvé přesilovku zahráli slávisté. Početní převaha však příliš svěřencům trenéra Růžičky nevyšla, jedinou větší šanci měl Kopecký, ale místo střely volil zpětnou přihrávkou, na kterou nestačil Klepiš reagovat. V čase 15:47 se poprvé měnilo skóre. Krátoška zpoza branky přihrál na Antoše, levé křídlo druhého útoku Slavie poslalo puk před branku, kde číhal Klepiš a ten nadvakrát překonal Altrichtera. V poslední minutě první části vyprodukovali domácí v útočné třetině obrovský tlak, jenže Franěk všechny pokusy soupeře ustál, a tak po dvaceti minutách vedla Slavia o gól.

Druhá část odstartovala vyloučením Hamrlíka. Slavia však pokračovala v trendu nevydařených přesilovek a jediné větší nebezpečí znamenal Klepišův průnik, jemuž předcházela situace na hranici ofsajdu. Ve 24. se situace obrátila, když Graňák podrazil Okála, ale ani domácím početní převaha nevyšla podle představ. Ve 26. minutě z nenápadné akce zahrozili hosté. Z úhlu najíždějící Novák orazítkoval svoji střelou tyč. Ve 28. minutě vyloučil za vzájemný souboj rozhodčí dvojici Vlach, Tomica. Při hře čtyři na čtyři měli více ze hry domácí, což se projevilo i šancí Tesaříka, kterou pro zlínského obránce připravil kolega z útoku Leška. Šance se střídaly na obou stranách, ve 32. minutě zatápěl před Altrichterem Beránkův útok. V 35. minutě přišla další přesilovka Slavie. Tentokrát však ani netrvala celé dvě minuty, protože po chybě v útočném pásmu musel nedovoleně zatáhnout za záchranou brzdu Kadlec. Hra čtyři na čtyři svědčila tentokrát více hostům. Ve 37. minutě se dostal před Altrichtera Dlouhý a po jeho střele puk nebezpečně poskakoval před brankou. Poté následovala zkrácená přesilovka Zlína. Při návratu na led se dostal do velké šance Kadlec, v rozhodující chvíli ho však fauloval Blaťák. V přesilovce pouze stačil nechat vyniknout Altrichterův semafor Novák, pak ji přerušila druhá přestávka.

Třetí třetina znamenala pro hosty pohromu. Hned po 18 sekundách, stále ještě v oslabení, vybojoval Leška puk pro Balaštíka a ten nadvakrát překonal bezmocného Fraňka. Ve 42. minutě se poprvé na ledě objevil Kuntoš, ale hned jeho první střídání skončilo vyloučením. Když k němu přisedl po pětatřiceti sekundách Beránek, naskytla se žlutomodrým jedinečná příležitost otočit zápas. Stačilo jim na to dvaadvacet sekund. V čase 42:48 prostřelil Fraňka zblízka z úhlu s přispěním Kadlecovy brusle Leška. Hosté byli zvratem otřeseni a v minutě 47. přišla definitivní rána, jež srazila mistra z trůnu. Franěk vyrazil střelu jednoho ze zlínských hráčů před sebe a pohotový Jenáček dorazil puk do odkryté branky. Slavia pak vrhla všechny síly do útoku, ale obětavě hrající domácí skvěle bránili a podporoval je vzadu výborný Altrichter. Pražanům nepomohly ani dvě přesilovky. Při té druhé necelé tři minuty před koncem, kdy na trestné lavici seděl Hamrlík, odvolali brankáře a hráli v šesti proti čtyřem, jenže ani tato snaha nevedla ke kontaktnímu gólu, natož k vyrovnání. Franěk zůstal na střídačce i po návratu Hamrlíka na led a devět sekund před koncem pečetil výhru a mistrovský titul pro Zlín trefou do prázdné klece Balaštík.

Ohlasy trenérů
Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Potvrdilo se, že poslední krok bývá nejtěžší. Slavia odehrála velice dobrý zápas, po dvě třetiny nám toho mnoho nedovolila, ale gól v oslabení na začátku závěrečné části hry byl klíčovým okamžikem a přinesl nám potřebný impulz. Znovu jsme si začali věřit a v závěru jsme měli i více sil."

Vladimír Růžička (Slavia Praha): "Zápas jsme promarnili chybou při vlastní přesilovce. Zlín měl větší vůli po vítězství, ještě nikdy titul nevyhrál, zatímco my ano, v závěru se k němu přiklonilo i štěstí. A o tom hokej je. Série byla vyrovnaná, i přes konečný stav 1:4, my jsme ztratili hodně sil se Znojmem i se Spartou. Zlín vyhrál, ať si to užije, ale my se nemáme za co stydět. Odcházíme se vztyčenou hlavou."

Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více