Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.2.2017

1:0! Sešívaní udolali Třebíč a slaví vedení v sérii

ČF1, neděle 26.2.2017, Slavia - Třebíč
Slavia
3:2
1:0, 1:0, 1:2
Třebíč

Branky a nahrávky: 19. Pohl (Knot), 40. Šafránek (Jankovský, Kubica), 51. Rys (Šagát, M. Kadlec) – 41. Kristl (J. Zdráhal, Milfait), 58. R. Zohorna (Jan Wasserbauer). Rozhodčí: Kopeček, Kašík – Reich, Měkýš. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:0. Diváci: 1856. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Kolařík, Knot, Pohl, J. Novák, J. Holý, A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Pletka, Kubica, Šmerha – M. Kadlec, Šagát, Rys – Tejral, Krliš, Půhoný.

Třebíč

Jekel – Niko, J. Zdráhal, Lojek, D. Mikyska, Hort, Přibyl, Jiří Wasserbauer – R. Erat, Dolníček, Kristl – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Psota – Malec, T. Havránek, Paták – Kusko, Milfait, Huňa – Juráň.

Po dvoutýdenní pauze se vrátili slávisté zpátky do víru WSM ligy a návrat to byl vskutku parádní. První zápas čtvrtfinále dvou Slavií se odehrál ve vysokém tempu a diváci se dočkali velkých šancí na obou stranách. Pražané úřadovali v závěrech třetin. Na konci první i druhé periody jednou skórovali a ve třetí třetině vedení i přes velký tlak hostů udrželi. Hokejisté z Vršovic se tak ujali vedení v sérii a už v pondělí budou chtít na úvodní zápas navázat.

Rozhodčí zvedá obě ruce nad hlavu a nařizuje trestné střílení ve prospěch hostující Třebíče. Domácí fanoušci nespokojeně pískají, Knot ovšem po unikajícím Zohornovi opravdu sekl, a tak se nedá nic dělat.

Zohorna se staví ke kotouči a proti němu stojí v brance Pražanů Dominik Frodl. Hostující útočník zkouší mířit mezi betony mladého gólmana, ale ten si mezírku mezi nohama pohlídal a tribuny vyvolávají jeho jméno.

Tak nějak vypadal jeden z nejdůležitějších momentů úvodní dvacetiminutovky, ve které se Frodl zapotil více než jeho sok v protější brance.

Přesto ale otevřeli skóre domácí. Jan Pohl vypálil v přesilovce od modré čáry a trefil jednoho z třebíčských obránců, od něhož se puk odrazil až za záda Jekela.

Druhá třetina ve znamení borců z Edenu

Po přestávce pokračovali vršovičtí hokejisté v tlaku, jenže ne a ne dostat kotouč do hostující sítě. Pletka mířil do protipohybu Jekela, jenže minul tyčku o pár centimetrů. Kadlec se dostal k puku mezi kruhy, ale nedokázal chybu v obraně Třebíče využít.

Šafránek ujel podél levého mantinelu, objel obránce a pálil z mezikruží, trefil ovšem jen rameno horáckého brankáře. A aby nebylo střelecké smůly málo, přestřelil Beránek o pár milimetrů odkrytou Jekelovu klec.

34 sekund před sirénou se však Pražané přeci jen dočkali. Po Kubicově nahození se strhla na brankovišti Třebíče mela, v níž se nejlépe zorientoval David Šafránek a poslal kotouč k levé tyči.

Třebíč rychle snížila, na zvrat to ale nestačilo

Jenže Horácká Slavia přišla ihned po startu třetí periody s odpovědí. Richard Kristl se po nepřesnostech v rozehrávce červenobílých dostal před Frodlem k dorážce a neomylně snížil na 1:2.

Domácí brankář se musel i v následujících minutách hodně ohánět. Třebíč tlačila, jenže gól nevsítila a na řadu přišli opět domácí.

A šlo o exkluzivní kombinaci, kterou Pražané rozebrali obranu soupeře. Kadlec našel před brankou volného Šagáta. Ten už měl velmi dobrou pozici ke střele. Ještě ale celou situaci vylepšil, když přistrčil kotouč na Jiřího Ryse, jenž se nemýlil a poslal puk do odkryté sítě.

O chvíli později se hnali do přečíslení Beránek se Šafránkem. První jmenovaný vzal situaci na sebe, ale střelou pod vyrážečku na Jekela nevyzrál.

A tak přišlo opět snížení. Wasserbauer získal mezi kruhy kotouč a křížem jej poslal na levou stranu k Radimu Zohornovi, jenž měl lehkou úlohu a zadělal na pořádné drama.

Sešívaní si ale poslední minuty zápasu pohlídali a ujali se vedení ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Utkání bych zhodnotil pozitivně. Oba mančafty hrály velmi dobře, předvedly bojovný výkon, nasazení bylo na obou stranách. Bylo vidět, že už jsme v play-off. Myslím, že k tomu pomohla i hojná návštěva, která dorazila. Povedlo se nám zužitkovat dvě přesilovky. Třebíč dala kontaktní branku na začátku třetí třetiny. Dokázali jsme znovu odskočit krásným gólem, ale soupeř se opět dostal na dostřel. Musím kluky pochválit za poslední střídání, které jsme odehráli v útočném pásmu a nepustili jsme hosty do hry bez gólmana. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Myslím, že dnešní zápas rozhodly přesilové hry. Soupeř nám v nich dal dva góly v závěrech třetin. Do dalších utkání musíme hru v nevyrovnaném počtu hráčů zlepšit. Celkově nám taky chyběl důraz před brankou. Musíme se víc cpát do gólmana a za odraženými puky. Jinak ale nemám klukům co vytknout, odehráli jsme slušný zápas. Pořádně se vyspíme, zregenerujeme a budeme doufat, že se nám povede v pondělí vyrovnat sérii na 1:1.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více