Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.9.2005

Na úvod porážka v Karlových Varech

1. kolo, čtvrtek 8.9.2005, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
4:2
1:1, 3:1, 0:0
Slavia

Branky: 1. Jakub Bauer (Gasparik), 26. Jakub Bauer (Sedláček, Kloz), 32. Jakub Bauer (Gasparik), 33. Bušta (Hamerle, Brňák) - 18. Sklenář (Endál), 38. Jonáš (Malárik). Brankář: Kamiš 60/4 Rozhodčí: Rejthar - Šmíd, Jelínek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 100. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Karlovy Vary

Jakubal - Brňák, Mašek, Boguský, Satora, Schmidt, Karpíšek, Kloz, Šťourač - Kalousek, Šnajdr, Hamerle, Gasparik, Kuběna, Sedláček, Bušta, Bauer Jakub, Bauer Jan, Budímský, Sláma, Zucker.

Slavia

Kamiš - Višńák, Jebavý, Charousek, Prostředník, Drbohlav, Březina, Soldán, Lang - Domian, Havlín, Pavel, Foltýn, Stromko, Malárik, Jonáš, Ondráček, Endál, Krejčí, Škaloud, Sklenář.

K a r l o v y V a r y - První utkání nové sezóny juniorům Slavie výsledkově příliš nevyšlo. Pod vedením Vladimíra Růžičky ztratili zápas na karlovarském ledě ve druhé dvacetiminutovce, kdy třikrát inkasovali. Nejlepším hráčem Pražanů byl útočník Lukáš Endál, který neúnavně připravoval svým spoluhráčům brankové příležitosti. Jeho výborný výkon však na body nestačil.

Již po dvanácti vteřinách si před brankářem Slavie nejdůrazněji počínal Jakub Bauer a zajistil tak parádní vstup Energie do nového ročníku. Mladý útočník Karlových Varů se ocitl ve třetí minutě v další šanci, ovšem brankář Slavie Kamiš vymrštil svůj pravý beton včas. Z protiútoku zahrozili poprvé i Pražané, domácí golman Jakubal se ale nenechal zahanbit a efektní robinzonádou vytlačil tečovanou střelu nad branku. Více ze hry měli nadále domácí, ovšem soupeř hrozil rychlými protiútoky. Například ve 13. minutě, kdy velmi agilní Endál v přečíslení dvou na jediného bránícího hráče nechal opět vyniknout brankáře Jakubala. V osmnáctě minutě už stejný útočník našel před odkrytou brankou osamoceného Jakuba Sklenáře, který pohodlně skóroval.

Hosté se sice díky dvěma přesilovkám dostávali zpočátku druhého dějství více do hry, ale aktivní obrana Energie jim nedovolovala prosadit se. V rovnovážném počtu však opět převzaly iniciativu Karlovy Vary a výsledkem byl vedoucí gól, znovu z hole nejlepšího hráče domácích Jakuba Bauera, který přesně tečoval nahození Pavla Sedláčka. Možná rozhodující okamžik zápasu přišel v polovině prostřední třetiny. Sklenář s Endálem se řítili sami na jediného obránce domácích, druhý jmenovaný se ocitl sám před gólmanem, chtěl však akci ještě vyšperkovat přihrávkou na volného Sklenáře, který mohl zakončit do prázdné branky. Střela se mu ale vůbec nepovedla, trefil jen bezmocného strážce svatyně.

A vzápětí přišel trest. Jak se zakončuje přečíslení předvedl opět nezadržitelný Jakub Bauer, jenž v hattrick přetavil přesnou nahrávku Gasparika. O půl minuty později už svítilo na tabuli skóre 4:1. Po levém křídle unikl Hamerle, naservíroval k pravé tyči přesnou přihru, s jejímž zužitkováním neměl Lukáš Bušta nejmenší problém. Gól naděje stihla Slavia vstřelit ještě do druhé sirény. Nájezd dvou na jednoho tentokrát vyřešil David Jonáš správně střelou mezi betony.

Na to, že se hrálo první střetnutí sezóny, viděl karlovarský zimní stadion rychlý hokej se vším, co k tomu patří. Vedle podařených útočných akcí se blýskli i obránci obou mužstev důraznou hrou. Diváky doslova zvedl ze sedadel učebnicový "strom" Štourače, kterým knock-outoval pronikajícího Michala Pavla.

Do závěrečné části hry vstoupila s vědomím dvoubrankové ztráty aktivněji Slavia, jenže pozorná domácí obrana v čele výborným Jakubalem odolávala bez větších potíží. Naopak více nebezpečných situací musel řešit Kamiš. Výborně hrající Bauerova formace si vytvořila tlak v útočném pásmu, ale branky obou týmů už byly pro dnešek zamčeny. Neujaly se totiž ani pokusy slávistů v závěrečné minutové power-play, a tak si Energie mohla poprvé v nové sezóně vychutnat tradiční vítězný rituál.

Autor Karel Dinda
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více