Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.2.2006

Růžička ml. táhl dorost Slavie k remíze na Spartě

45. kolo, pondělí 20.2.2006, Sparta - Slavia
Sparta
2:2
0:1, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 39. Slaba (Karpov), 41. Kafka (Morkes) - 3. Kauschitz (Růžička), 37. Růžička (Jebavý, Hafenrichter). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 78.

Sestavy

Sparta

Kocian - Vošmik, Hanzl, Husák, Cicvárek, Dvořák, Vrána, Malý, Čížek - Kudláček, Pacovský, Kafka, Pekárik, Karpov, Forman, Morkes, Sladký, Slaba, Kölbl, Chára.

Slavia

Brzobohatý - Beránek, Koumal, Mazanec, Jebavý, Roth, Stejskal, Hertl - Kachlík, Růžička, Nestrašil, Petráň, Hafenrichter, Vokál, Charvát, Stoklasa, Fára, Sýkora, Indra, Kauschitz.

Vladimír Růžička mladší nastoupil v pondělí dopoledne v derby dorostenců proti Spartě a měl prsty v konečné remíze 2:2. Slavia se ujala v T-Mobile Areně vedení zásluhou Kauschitze po asistenci Růžičky, následně sám taletovaný útočník svým gólem navýšil již na dvoubrankové vedení červeno bílých. Sparťané se ovšem na domácím kluzišti nevzdávali, brankami v přesilovce i oslabení skóre srovnali a v boji o play off se se svým velkým rivalem rozešli smírně.

Úvodní nápor Sparty v městském derby brzy zhatilo oslabení, když se provinil obránce Malý. Holešovičtí začali totiž utkání dobře, zpoza hráče zkouše vypálit Pacovský, následně v pádu střílel také Cicvárek, jeho ránu dorážel zblízka Kafka, ale gólman Brzobohatý si prostor mezi chrániči pohlídal. Ve 3. minutě za katrem pykal právě Malý a Slavia šla do vedení, skórovala z první střely! Růžičkův švih natřikrát protlačil pod padajícím Kociánem do sítě Kauschitz. Zaskočení domácí si neporadili se svými šancemi ani v následné početní výhodě, chyběl jim především důraz v zakončení. Blízko brance byli Pacovský, po nahrávce Kudláčka měl možnost také Sladký. Beton ležícího brankáře Vysočanských nedokázal přehodit na dva pokusy ani věkem teprve žák Chára. Hosté těžili zkušenostmi oprášeného Růžičky, který nad svými spoluhráči jasně vynikal. V početní výhodě si syn trenéra hokejového A týmu Slavie počkal v útočné třetině, ve správný čas předložil pas Beránkovi, ten se v koncovce unáhlil a na Kociána nevyzrál. Herně lepší hosté hrozili ještě Hertlem, který zkoušel štěstí zápěstím do klubka hráčů před brankou, vzápětí rameno Kociána trefil z mezikruží Stoklasa.

V samém začátku druhého dějství dohrávala Sparta přesilovou hru, ale na pevnou obranu Slavie nedokázala nic vymyslet. Až po jejím skončení se mezi beky protáhl Dvořák, z pravého křídla táhlou střelou donutil Brzobohatého zakročit rozklekem. Slavia ale na nic nečekala a ihned odpovídala Rothem, ten dvakrát v krátkém sledu provětral domácího strážce svatyně tvrdým projektilem od modré čáry. V početní výhodě nejprve Brzobohatý musel čelit smělému výpadu Karpova, poté jen přihlížel kličkám svého spoluhráče Kauschitze a následné střele do protipohybu Kociána. Před domácí klec se probíjel také Indra, kličkou do forhendu ke vzdálenější tyči ale nedokázal dotáhnout do zdárného konce. V plném počtu hráčů na ledě situaci jeden na jednoho vyřešil Morkes střelou podél nohy beka jen do náruče brankáře, před Pacovským stihl včas puk vypíchnout Růžička. Sparťanský Karpov ukázal svou drzost, když se bez ostychu proháčkoval hřištěm, položil si Brzobohatého, ale nestihl zakončit v pravou chvíli. Ve 37. minutě v přesilové hře prošel sám po pravém křídle Růžička, zbavil se obránce Vošmika rychlou stahovačkou a umístil puk do víka Kociánovy branky. Stejnou měrou také v početní výhodě odpovídala ve 39. minutě také Sparta. Slaba sám před Brzobohatým volil kličku do bekhendu a v závěru snížil.

Jako uragán vtrhli Holešovičtí do poslední třetiny. Na trestné lavici odpočíval domácí Karpov, když v oslabení padl Morkes do rány. Od jeho chráničů se puk odrazil stejnému hráči do brejku, Morkes objel branku, naservíroval touš Kafkovi, který natřikrát procedil puk za Brzobohatého. V pokračující výhodě pálil z otočky Nestrašil , Roth se natahoval po dorážce, Kocián stihl vytasit proti jeho pokusu levý beton. Rozhodčí se činil nadále a bez váhání posílal hráče pykat za nedovolené zákroky. Sparťanům se v přesilových hrách nedala odepřít snaha, důraz v koncovce a přesnější rány ale spíše zdobily městského rivala. Slavia byla aktivnější také v oslabení, kde mohl navýšit také Stejskal. S přibývajícím časem se začalo na ledě přiostřovat, derby mělo správný náboj, ale šancí bylo poskvrnu. Na ledě dominovaly obrany, rychlý hokej se přeléval ze strany na stranu, gólmani však příliš práce neměli. V posledním minutách si domácí trenéři vyžádali ještě oddechový čas, odvolali Kociána z branky. Snaha v utkání zvítězit ale nevyšla, nejblíže byl brance Morkes, zblízka si s Brzobohatým neporadil. Derby mezi dorostenci skončilo smírně 2:2.

Autor Lucie Vítková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více