Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.3.2006

Dorostenci po vítězství na Spartě vyrovnali sérii

ČF2, čtvrtek 9.3.2006, Sparta - Slavia
Sparta
2:5
1:1, 0:3, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 13. Pekárik (Pacovský), 44. Morkes (Karpov) - 14. Indra (Roth, Hafenrichter), 22. Kauschitz (Kachlík, Mazanec), 37. Vokál (Roth, Kachlík), 38. Hafenrichter (Stoklasa, Fára), 60. Kachlík. Rozhodčí: Lacina - Beneš, Stofa. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80.

Sestavy

Sparta

Pucholt (40. Michalec) - Vošmik, Hanzl, Husák, Cicvárek, Dvořák, Malý, Čížek, Trojan - Kudláček, Pacovský, Kafka, Pekárik, Karpov, Morkes, Sladký, Slaba, Kölbl, Fiala.

Slavia

Brzobohatý - Beránek, Koumal, Mazanec, Roth, Doležal, Stejskal, Gaisler - Kachlík, Petráň, Hafenrichter, Vokál, Charvát, Stoklasa, Fára, Sýkora, Indra, Kauschitz.

P r a h a - Po divoké přestřelce v Edenu nastoupili dorostenci Slavie a Sparty k druhému zápasu série. Po vyrovnané úvodní třetině rozhodli slávisté utkání ve druhém dějství, kdy na branku Kauschitze navázali dvěma trefami v přesilovce, nejdříve ve dvojnásobné Vokál a za jedenáct vteřin Hafenrichter. Do prázdné brány pojistil vítězství Slavia Kachlík. Série je tak vyrovnaná a rozhodne se v sobotu v Edenu.

Úvod zápasu žádnou přestřelku nevěštil, od prvních minut se oba soupeři soustředili spíše na obranu a chtěli předejít zbytečným chybám. Začátek přesto lépe vyšel Slavii, ta ovšem největší šanci zmařila Kachlíkem, který pálil po nápadité příhře Kauschitze z první k tyči. Sparta se mohla chytit v přesilových hrách, ale ty nebyly pro domácí v utkání příliš šťastné. Zkraje za katr usedli Stejskal s Rothem, jenže téměř dvouminutovou výhodu proti třem Sparta zhatila. Výborná obranná práce trojice červenobílých vzala Holešovickým vítr z plachet. Naopak v oslabení gólman Pucholt musel čelit dravému úniku Stoklasy, poradil si svižným zákrokem lapačkou. Skóre se měnilo až poté, co početní výhodu nevyužila ani Slavia. Ve 13. minutě nahazoval zpoza branky puk Pekárik a Brzobohatý si jej nešťastně srazil chrániči do vlastní sítě - 1:0. Hosté s vyrovnáním dlouho neotáleli. Za necelou minutu vypálil od modré bek Roth, osamocenému Indrovi stačilo jen umně nastavit hůl a nasměrovat puk do odkryté klece - 1:1. Po krátké spršce se následně vyznamenali oba brankáři, Brzobohatému jedinkrát po střele Karpova pomohla ještě tyč. Naopak Slavia mohla strhnout vedení na svou stranu opět Stoklasou, jenž stál na konci souhry na jeden dotek, pálil však jen do hrudi Pucholta.

Začátek druhého dějství patřil Slavii. Ve 22. minutě po chybě Vošmika ve středním pásmu prošel sám neohroženě po křídle Kauschitz, střelou po ledě ke vzdálenější tyči obrátil stav pro hosty - 1:2. Chvilky nepřesností a zmatečného lítaní mladíků po ledě probudila až dělovka Trojana, jenž svůj projektil namířil do masky Brzobohatého. Zvýšenou aktivitu domácích zastavovala Slavia jen za cenu faulů a na 59 vteřin se musela opět bránit ve třech. Nedovolené zákroky Koumala a Petráně Sparta ztrestat nedokázala, dokonce se nedostala ani na dostřel hostující svatyně. V pokračující přesilovce byla aktivnější Slavia, Vokál s Charvátem přečíslení dva na jednoho ale nezužitkovali. V oslabení na druhé straně kluziště se musel činit Brzobohatý, když jeho um vyzkoušel nadvakrát Karpov a Morkes. Ve 37. minutě si dvojnásobnou přesilovku vyzkoušeli také Vysočanští a svému městskému soupeři dali recept, jak účelně výhodu využít. Ránu Rotha od modré Pucholt ztlumil jen na hůl nehlídaného Vokála, který zleva navýšil střelou pod tyč - 1:3. V téže minutě hosté využili rovněž pokračující přesilovku, když se podle stejné šablony trefil přesně Hafenrichter – 1:4.

Do třetí třetiny vystřídal Pucholta v brance náhradník Michalec a Sparta na chvíli ožila. Z krátkého tlaku vzešla brzy branka ze 44. minuty. Karpov se mezi kruhy neunáhlil, nabil nalevo Morkesovi, jenž se střelou z první nemýlil - 2:4. Na rozdíl jediné branky měli sparťané jedinečnou šanci snížit opět ve dvojnásobné přesile, znovu ale nepochodili. Ztroskotali na výborně propracované obraně Slavie a chabému počtu střel. Přesto si Sparta tlak dokázala vytvořit. Nejhůře bylo Brzobohatému po střele Hanzla, když se puk procedil mezi jeho betony, za brankovou čáru se ovšem nedošoural. Podobně blízko byl brance Pekárik, jeho gól ale nebyl uznán. Rozhodčí usoudil, že byl dosažen rukou, do sítě jej ovšem srazil hostující bek. V přečíslení dva na jednoho se pokusili nepříznivé skóre ještě korigovat Pacovský s Kudláčkem, ale druhý jmenovaný na přihrávku nedosáhl. Slavia se ubránila i za pomoci pohotových zákroků Brzobohatého. Domácím v závěru nepomohl ani oddechový čas a následná power play, při níž pečetil skóre Kachlík – 2:5. Svěřenci Kalouse tak stav série srovnali a o tom, kdo postoupí do semifinále rozhodne až sobotní duel na ledě Slavie.

Autor Lucie Vítková, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více