Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.3.2006

Postup dorostu do semifinále režíroval Růžička

ČF3, sobota 11.3.2006, Slavia - Sparta
Slavia
6:3
3:2, 3:0, 0:1
Sparta

Branky a nahrávky: 4. Vokál (Růžička, Beránek), 8. Růžička (Kachlík, Stejskal), 12. Mazanec (Růžička), 28. Růžička (Kauschitz), 29. Kachlík (Růžička, Roth), 38. Kachlík (Růžička, Kauschitz) - 10. Pacovský (Fiala, Trojan), 12. Pacovský (Pekárik), 55. Ivanov (Vošmik, Sladký). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 103.

Sestavy

Slavia

Brzobohatý - Beránek, Koumal, Mazanec, Jebavý, Roth, Stejskal - Kachlík, Růžička, Petráň, Hafenrichter, Vokál, Stoklasa, Fára, Indra, Kauschitz.

Sparta

Michalec - Vošmik, Hanzl, Husák, Cicvárek, Dvořák, Vrána, Malý, Čížek, Trojan - Pacovský, Kafka, Pekárik, Karpov, Forman, Morkes, Ivanov, Sladký, Slaba, Fiala.

Neuvěřitelné představení Vladimíra Růžičky mladšího shlédl Eden. Mladý talent přispěchal dorostu pomoci v pravý čas a v rozhodujícím čtvrtfinálovém zápase se Spartou byl doslova k neudržení. Slavia vyhrála 6:3, když ve všech brankách měl syn trenéra prsty: Dvě branky vsítil, čtyři připravil. Červenobílí mladíci podruhé za sebou poslali z kola ven pražskou Spartu a postupují dále, tentokrát do semifinále!

Slavia byla v sérii větším favoritem, protože v tabulkovém postavení obsadila o příčku lepší pozici než její konkurent. S touto vizitkou také červenobílí vstoupili do utkání. Poté, co ustáli první oslabení bez větší úhony, ve 4. minutě udeřili. Růžičkův rychlý švih sklepl těsně před Michalcem pod jeho lapačku Vokál – 1:0. Sparta se ke slovu dostala až následně, z brejku ale nedokázal prostřeli Brzobohatého Karpov ani Kafka, jenž dorážel. Když už se zdálo, že Sparta dokáže zabrat na delší čas, zchladila jí druhá branka z 8. minuty. Kachlík přesným pasem poslal do úniku Růžičku, který se bekhendovým blafákem nemýlil - 2:0. Následovala přesilová hra, ve které dokázali uspět hosté a zápas mírně zdramatizovat. V 10. minutě po střele Fialy se šťastně puk odrazil na hůl Pacovského, ten zblízka zamířil do odkryté poloviny branky - 2:1. Slavistická odpověď ale netrvala dlouho, rovněž v početní výhodě uspěl zblízka pohotový Mazanec – 3:1. Přestřelka pokračovala nadále, časomíra odkrájela jen osmadvacet vteřin, když Holešovičtí opět snižovali. Ránu Pekárika z křídla procedil mezi betony Brzobohatého rychle zorientovaný Pacovský – 3:2. Jedinečnou šanci skóre vyrovnat měli ještě Holého svěřenci v samém závěru, ale v přesilové hře naráželi na pevnost domácí obrany a bezchybného brankáře.

Ve druhé dvacetiminutovce se začalo opatrněji, většímu množství šancí nenapomohla Spartě ani početní výhoda. Naopak v oslabení byla aktivnější Slavia, blízko Michalcovi se ovšem nedostala. Po nepředvídatelné přestávce, kdy v Edenu vypadlo z mantinelu tvrzené sklo, ovšem nastoupili opět domácí a z mírného tlaku vytěžili další branku. Ve 28. minutě nečekaně z otočky vypálil nad ledem Růžička a u vzdálenější tyče nachytal Michalce – 4:2. O dvě minuty později za hrubost usedli za katr Indra a Pekárik, hra ve čtyřech více vyhovovala sešívaným. Roth po pravém křídle obešel dva beky a přesnou příhrou vybídl ke skórování u vzdálenější tyče číhajícího Kachlíka – 5:2. Strhující okamžiky přišly v polovině utkání. V oslabení na brankáře neuspělo duo Kafka, Vrána. Vzápětí Růžička a po něm Mazanec nevyzráli na lapačku ani vyrážečku Michalce. Chvíle nepřesností uťala rázně Slavia ve 38. minutě. Růžička mezi kruhy nabil Kachlíkovi, ten zápěstím k tyči opět rozvlnil síť - 6:2.

Ve třetím dějství musela Sparta zabrat a pokusit se prakticky o nemožné. V cestě jí ale stála obrana domácích, spolehlivě byl vždy připraven také Brzobohatý. Ten si poradil s Pekárkem i Karpovem. Holešovičtí zkoušeli uspět z brejků, v mnoha přečísleních si ale nedokázali kolikrát ani přesně přihrát. Jejich hokejky ovládla nervozita a bylo po nadějích. Jednu z největších možností zhatil Kafka, který ze sólového úniku trefil jen chrániče brankáře. Naopak na druhé straně kluziště očividně po hattricku toužil Růžička, v dvojí šanci si vždy vylámal zuby na Michalcovi. V 55. minutě ještě stihl korigovat stav na tříbrankový rozdíl Ivanov, když z brankoviště dotlačil puk za brankovou čáru - 6:3. To už ale slávistům radost z vysoké výhry nad úhlavním rivalem a hlavně z postupu do semifinále vzít nemohlo. Radost byla obrovská.

Autor Lucie Vítková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více