Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.3.2006

Dorostenci podlehli Zlínu 1:2, stav série srovnán

SF2, čtvrtek 16.3.2006, Slavia - Zlín
Slavia
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Zlín

Branky a nahrávky: 12. Kauschitz (Kachlík) - 19. Puna (Jurík, Vlach), 38. Puna (Jurík). Rozhodčí: Souček - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 105.

Sestavy

Slavia

Brzobohatý - Beránek, Koumal, Mazanec, Jebavý, Roth, Stejskal - Kachlík, Růžička, Petráň, Hafenrichter, Vokál, Stoklasa, Fára, Indra, Kauschitz.

Zlín

Sedláček - Rašner, Jordán, Andráši, Vodák, Musil, Matula - Finsterle, Jurík, Golš, Puna, Vartovník, Jankovský, Vlach, Okénka, Rachůnek, Šoula, Čech, Okál, Křemeček.

P r a h a - Vyrovnaná bitva plná urputného hokeje byla k vidění ve druhém semifinálovém utkání se Zlínem. Nemnoho šancí hokejisté proměnili v pouhé tři góly, diváci spíše viděli šermování hokejkami a tvrdé souboje u mantinelů. Jako první skóroval Kurt Kauschitz, to však bylo ze strany domácích vše. Hamé vstřelilo o jednu branku víc, a tak se o finalistovi rozhodne až v sobotu na Valašsku.

Začátek dával naději, že to bude zápas plodný na šance, protože hned po půlminutě musel na trestnou lavici Stoklasa. Zlín tak hned zpočátku mohl soupeře dostat pod tlak, avšak Valaši si v přesilovkové kombinaci počínali mizerně. Ani domácí se v prvních minutách nedokázali prodrat do vážnějších příležitostí, a tak se oba celky zaměřili spíše na perfektní obrannou činnost. Úvodní šanci tak měl na svědomí slávistický Vokál až v 5. minutě. Po buly v útočné třetině se zmocnil puku a pohotově vypálil, brankář Sedláček však kotouč skryl ve výstroji. Pražané se přece jen snaží o trochu víc něco vymyslet, ale zarputilá defenziva hostů pracuje na sto procent. A když už se v 9. minutě dostal Stoklasa do dvou šancí, tak nejprve obdržel v dobré pozici přihrávku na paty, podruhé zase byl při nájezdu zboku blokován zlínským bekem, a tak neměl sílu na razantní zakončení.

Domácí snaze o vzepětí pomáhají dvě přesilovky. V první kroužil za brankou Růžička, poté vyjel a vystřelil, ale Sedláček se včas přesunul. V té druhé před brankovištěm namířil Kachlík přihrávku od mantinelu jen do brankáře, a tak za něj dílo dokonal Kauschitz. Změna bezbrankového skóre hokeji pomáhá, obrany jsou na chvíli prostupnější. Ale jen do doby, než předvedli krásnou gólovou akci Zlínští. V přesilové hře přihrál od modré na brankovou čáru podél mantinelu Vlach Juríkovi, ten přesně našel před brankovištěm najetého Punu, který srovnal na 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili s větším hladem po gólu hráči Hamé. Před brankami se blýskalo hlavně při nestejném počtu hokejistů na ledě. Z této kategorie bylo zuřivé dorážení Golše a Vlacha, únik Indry či zblokovaná střela Kauschitze. Diváci si také poslechli zvonkohru Brzobohatého tyče, do níž vyrazil Rachůnkovu jedovku. Ve 38. minutě už ale opora Slavie na Punův nechytatelný taháček z mezikruží nestačila.

Zpočátku poslední části mohl zvýšit Vlach, když vyjel zpoza branky a už už se chystal zasunout kotouč za brankovou čáru, ale Brzobohatý instinktivně nechal svůj levý beton na správném místě. Ve 48. minutě se Zlínským málem stalo osudné zaváhání Sedláčka, Kauschitz však vyrovnání odmítnul. Slavia je aktivnější, ale oboustranně tvrdá hra, kterou rozhodčí pouštějí, jejich snaze nenapomáhá. Přesto si ale pár příležitostí vytvoří: Růžička pálí z úhlu do Sedláčka a v gólovce špatně míří Kachlík. Na druhé straně Jurík obral rozehrávajícího Rotha, ale při kličce narazil na Beránka. Blíží se závěrečné minuty, jenže domácím se nedaří usadit se v útočném pásmu. Až třináct sekund před koncem nadchází čas pro odvolání Brzobohatého z branky a nasazení šestého hráče do pole. Za krátkou dobu se sice dostali k několika střelám, ty však houština modrožlutých těl nepropustila.

Ohlasy trenérů
Rudolf Dlouhý (Slavia): "Dneska se potvrdilo, že celé play-off je o ukázněnosti hráčů a schopnosti využívat přesilové hry. V tom byl soupeř lepší. V druhé polovině zápasu jsme si vytvořili tlak, ale to bylo také způsobeno vývojem, bohužel se nám vyrovnat nepodařilo. Nic však není ztraceno, ve Zlíně se můžeme radovat zase my."
Autor Tomáš Kubánek
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více