Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.1.2007

Z Liberce s debaklem

46. kolo, neděle 28.1.2007, Liberec - Slavia
Liberec
7:2
3:0, 3:1, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Jiruš (Čermák), 10. Víšek (Klimenta), 18. Pabiška (Jiruš), 27. Zíb (Procházka S.), 30. Podkonický (Čermák), 38. Šachl (Zíb), 47. Pletka (Podkonický) - 21. Dlouhý (Rataj), 58. Hruška (Kadlec). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 5:0. Diváci: 7500. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2.

Sestavy

Liberec

Hnilička (Nedvídek) - Jiruš, Moravec, Krstev, Čutta, Zíb, Kočí, Rýgl - Čermák, Podkonický, Pletka - Víšek, Plodek, Klimenta - Vaic, Šachl, Novák – Dušek, Pabiška, S. Procházka

Slavia

Hronek (Taskinen) – Kadlec, Kolařík, Hlavačka, Graňák, Jass, Vašíček, DrtinaŽižka - Hruška, Beránek, Dlouhý - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Doležal - Kubeš, Havel Malát

Slavia odjíždí z Liberce opět poražena. Tentokrát ovšem dokonce s debaklem 7:2. Zápas ovlivnila velice rychlá branka Jiruše po 18 sekundách hry v první třetině, která dala libereckým křídla a Slavii poslala k zemi. Liberec kontroloval celý průběh utkání. Na začátku druhé třetiny se ještě povedlo Radkovi Dlouhému snížit na rozdíl dvou gólů, ale to bylo ze strany hostí vše. V samotném závěru pouze lehce korigoval David Hruška. Slavia zůstává sedmá.

1. třetina

Ten kdo se trochu opozdil přišel o velmi rychlý gól, který měl na svědomí již v osmnácté vteřině utkání Valdemar Jiruš, kterého našel mezi kruhy přesnou přihrávkou Leoš Čermák. I nadále měli Tygři tak trochu více ze hry a vyprodaná Tipsport aréna měla co sledovat. V osmé minutě šel na trestnou za zdržování hry Hlavačka a domácím se podařilo nabídnutou přesilovku využít. Plodek vybojoval puk u hrazení, a hledal přihrávkou Klimentu před branku, ten ale chytře nechal puk zcela volnému Janu Víškovi, který zavěsil pod víko.

Dobrou příležitost na zkorigování stavu měli hosté ve třinácté minutě, když na trestnou usedl Moravec. I přes dobře sehranou přesilovku hosté nedokázali napodobit domácí. Hned vzápětí ale dostali opět možnost zahrát si proti čtyřem Bílým Tygrům, tentokrát se proti pravidlům provinil Václav Novák. Byli to ale domácí, kteří mohli v oslabení navýšit své vedení, Pletka s Čermákem jeli na jediného beka hostí a jen díky Hronkovi neinkasovali potřetí.

Dvě a půl minuty před koncem první třetiny se ve čtyřech ocitla Slavia, když hrál vysokou holí Vašíček. Trest v podobě čtvrté branky přišel po dvanácti vteřinách. Od modré vypálil Jiruš, s čímž si Hronek ještě poradil, následná bekhendová dorážka Lukáše Pabišky už byla ale nad jeho síly. Poté se proti pravidlům provinil opět Moravec, ale ani tato přesilovka nebyla pro Slavii žádnou výhodou a domácí celek v pohodě bránil pět hostujících hráčů, kterým se nepodařilo ani jednou vystřelit na branku Milana Hniličky.

2. třetina

Úvod třetiny byl úspěšnější pro hosty z Prahy. Po chybě v rozehrávce za brankou zmocnil puku Igor Rataj a ideálně předložil mezi kruhy najíždějícímu Radkovi Dlouhému, který nadvakrát Hniličku překonal. Jen o pár chvil později se uvolnil přes Čuttu na modré Havel, svůj nájezd ale nedokázal přesně zakončit. Čutta byl následně vyloučen za hákování. V přesilovce se ale Slavii opět nedařilo a Bílým Tygrům se podařilo udržet si dvoubrankový náskok.

V pětadvacáté minutě narazil na hrazení Nováka Graňák a dostal dvě minuty. Hned v úvodu přesilovku neproměnil tutovku Klimenta, kterému puk přeskočil hůl. Další akce Tygrů už byla úspěšná Stanislav Procházka nabil na kruh Lukášovi Zíbovi, který bez přípravy překonal Hronka počtvrté – pro domácí to byla už třetí využitá přesilovka. Sedmadvacátá minuta přinesla dvouminutový odpočinek pro Podkonického, který fauloval. S početní výhodou si ale hosté opět nevěděli rady a zůstala opět nevyužita.

Došlo v ní ale k vystřídání brankářů v týmu Liberce. Hnilička odešel na střídačku a vyžádal si úpravu své výstroje. V brance Liberce ho tak nahradil junior Nedvídek. Krátce před navršením třicáté minuty utkání se domácí radovali popáté. Leoš Čermák našel od hrazení Andreje Podkonického, který ukličkoval Hronka a k tyči dal pátou branku Liberce. Hnilička se opět vrátil do branky. V šestatřicáté minutě šel na trestnou Malát a přesilovku Bílí Tygři opět využili. Od modré vypálil Zíb a následnou dorážku nasměroval za záda Hronka Petr Šachl.

3. třetina

V úvodu posledního dějství se v dobré šanci ocitl Červenka, jeho pokus ale nebyl přesný a Hnilička tedy nemusel zasahovat. Poté hru rozkouskovalo několik zakázaných uvolnění v řadě v podání Liberce. V pětačtyřicáté vytáhl hokejku příliš vysoko Jiří Drtina a šel pykat na trestnou, což znamenalo další přesilovku pro Bílé Tygry. A byla to přesilovka opět využitá. Andrej Podkonický našel před brankou zcela volného Václava Pletku, pro kterého nebyl problém vstřelit sedmou branky Liberce.

Hronek se prezentoval vynikajícím zákrokem proti střele Rýgl od modré. V devětačtyřicáté minutě usedl na trestnou právě Rýgl za nedovolené bránění. Slavia byla blízko gólu, když po střele Beránka zamezila cestu puku do branky konstrukce branky Liberce. Následně si rozhodčí Minář šel celou situaci prohlédnout na video. Následný verdikt byl jasný – gól neplatí. Ani osmá hra v početní převaze nebyla Slavií využita.

Bílí Tygři chvílemi působili exhibičním dojmem, což samozřejmě bavilo diváky. Na druhé straně dokázal svou soustředěnost Hnilička po střele Beránka. Krásnou akci předvedli Šachl, který hledal před brankou zakončujícího Vaice, jeho střela se ale mezi tři tyče branky Slavie nevešla. Poté schoval svou střelu za obránce Pabiška Hronek puk ukryl do lapačky. Tři minuty před koncem putoval za hákování na trestnou lavici Zíb. Přesilovka hostí ale trvala jen chvilku, když Sup sáhl po zákroku mimo pravidla. Hra ve čtyřech Slavii sedla. Svůj samostatný nájezd úspěšně zakonči David Hruška. I přes inkasovanou branku si mohli Bílí Tygři vychutnat potlesk vyprodané Tipsport areny. Třiadvacet vteřin před koncem se k trestoměřičům odebral Dlouhý za hákování. To ale bylo vše co se v nedělním večeru v Liberci událo.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Myslím, že jsme předvedli hodně špatný výkon. Liberec byl ve všech činnostech jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězil. Mám pocit, že od začátku sezóny máme velké výkyvy, že naše výkony jsou jako den a noc. Sehrajeme dobré utkání a tak nějak nás to uspokojí a druhé utkání je úplně něco jiného. Nevím čím to je, kdybychom to věděli, tak s tím asi něco uděláme."

Josef Paleček (Liberec): "Očekával jsem dnes hodně těžké utkání. Pravděpodobně to ovlivnil začátek utkání, kdy jsme byli hodně aktivní, podařilo se nám vstřelit branky. I když to nedělám často, tak dnes musím pochválit mužstvo za ten přístup k utkání, za to nasazení, které projevovali po dobu celého zápasu."

Autor Michal Prager, foto: Tomáš Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více