Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.1.2007

Junioři si zastříleli v Jindřichově Hradci

36. kolo, sobota 20.1.2007, Jindřichův Hradec - Slavia
Jindřichův Hradec
0:5
0:2, 0:0, 0:3
Slavia

Branky a nahrávky: 11. Bartošek (Růžička, Sklenář), 18. Indra (Růžička, Sklenář), 41. Sklenář (Růžička, Lang), 45. Soldán (Mazanec), 47. Kauschitz (Krejčí). Rozhodčí: Jeřábek - Hejduk, Svoboda. Vyloučení: 9:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Jindřichův Hradec

Kalčík, od 47. min. Dvořák - Zimmel, Pospíchal, Palacký, Slavík, Fiedler, Slepička, Koumal, Janský, Uhlíř, Jakerle, Pankratz, Sladký, Schmidt, Anděl, Novák, Týmal, Zich.

Slavia

Furch, od 47. min. Brzobohatý - Beránek, Mazanec, Drbohlav, Soldán, Hertl, Lang, Růžička, Bartošek, Malárik, Kauschitz, Fiala, Krejčí, Freisler, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hafenrichter, Kachlík.

J i n d ř i c h ů v H r a d e c - Jak už to v téhle sezóně bývá, moc bodů u Vajgaru nezůstává. Nejinak tomu bylo i v sobotním poledni, kdy se Vajgar utkal s pražskou Slavií. Ti dokázali uhájit čisté konto obou svých gólmanů a sami vsítili pět branek. Na třech z nich se podílel asistencí syn slavného otce Vladimír Růžička junior.

Prvním provinilcem zápasu byl po 18 vteřinách domácí bek Koumal. Hosté ukázali svou sehranost v početní výhodě, ale kromě Sklenáře nikdo Kalčíka v brance Vajgaru neohrozil. Ve 3. minutě musel za katr slávistický Kachlík, jenže Vajgar nevyprodukoval jedinou střelu směr Furch v brance hostů. První střela tímto směrem letěla až v 9. minutě, kdy tvrdě vypálil Slepička. V 11. minutě fauloval Zimmel a po 33 vteřinách proměnili hosté početní výhodu ve vedoucí gól. Zblízka překonal Kalčíka Michal Bartošek. - 0:1. Za další minutu to mohlo být již 0:2, ale během zakončení byl jeden ze slávistických v brankovišti hradecké klece. V 16. minutě hrál Vajgar svou druhou přesilovku, od modré čáry vystřelil Jakub Fiedler, Furch toho moc neviděl a střelu vyrazil ramenem do volného prostoru před brankou, kde nebyl nikdo na případnou dorážku. Provinilec Marek Indra se vrátil z trestné lavice zpět do hry, Růžička zavezl kotouč do třetiny a Indra proměnil jeho křižnou přihrávku v druhý gól Pražanů.

Vstup do prostředního dějství se nejvíc povedl Novákovi, který rychle postupoval vstříc brance hostů, avšak jeho střela našla jen připravenou lapačku. Asi největší šanci Vajgaru vyrobili paradoxně hosté. Gólman Furch nepřikryl kotouč, obránce si ho nepřivlastnil a dorostenec Tomáš Schmidt trefil ve vyložené šanci jen výstroj brankáře Furcha. V polovině utkání jeli tři domácí na jediného beka Slavie, Ondřej Jakerle místo přihrávky střílel mezi betony, které však jejich majitel dokázal včas sklapnout. V 37. minutě dokázali hosté rozhodit domácí obranu včetně Kalčíka, který ale vleže vychytal Kauschitze. V samotném závěru třetiny neprostřelil Kalčíka Vladimír Růžička. Gól nedal, ale vykoledoval si faul Slepičky.

Slavia pokračovala v přesilovce, Sklenář dostal pěkný pas mezi kruhy a na jeho střelu švihem byl Kalčík krátký - 0:3. Ve 44. minutě se předvedli Uhlíř s Pankratzem, když po jejich akci poskakoval kotouč po brankové čáře, ale hosté situaci zvládli. O minutu později přidali hosté už čtvrtý přesný zásah. Mazanec nahazoval puk na hradeckou branku, ten se odrazil k modré čáře, odkud Jan Soldán prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:4. Neuběhly ani dvě minuty a Kalčík lovil kotouč ze sítě po páté. Slávisté nepříjemně atakovali domácí obránce, kteří zrovna dvakrát nepomohli svému brankáři. Kalčík nestačil na dva forvardy hostů a Kurt Kauschitz doklepával do prázdné branky z dvaceticentimetrové vzdálenosti - 0:5. Ve 47. minutě vystřídali oba týmy gólmany a ti již neinkasovali. Nejblíže ke gólu měl v závěru utkání Růžička, který orazítkoval tyč.

Autor Jan Wirkner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více