Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.2.2007

Junioři vezou z Plzně bod

41. kolo, čtvrtek 15.2.2007, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:3sn
1:1, 2:0, 0:2 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Černý (Špiler, Jindra), 32. Heřman (Šimán), 35. Trojan, rozhodující sam. nájezd Setikovský – 12. Bartošek (Lang), 41. Sklenář (Bartošek), 56. Hertl. Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 91. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Sestavy

Plzeň

Halmoši – Martinec, Špiler, Černý, Malý, Zeman, Krajčík – Šimán, Heřman, Benedikt – Sýkora, Setikovský, Holý - Holub, Kocman, Špinka – Trojan, Pitule.

Slavia

Brož – Hertl, Mazanec, Beránek, Jebavý, Soldán, Lang, Roth, Drbohlav - Krejčí, Stromko, Malárik – Fára, Freisler, Indra – Sklenář, Kachlík, Stoklasa - Růžička, Bartošek, Fára.

P l z e ň - Ve 41. kole juniorské extraligy zajížděli pražští mladíci na led Plzně. Tedy týmu, se kterým letos dvakrát prohráli. A i tentokrát byli Západočeši, kteří jsou na pátém místě průběžné tabulky, rovnocenným soupeřem. Před poslední třetinou dokonce o dvě branky vedli, ale nakonec bod pro Slavii zařídil v 56. minutě JAROSLAV HERTL.

Hosté vstoupili do utkání sebevědomě, na chvíli sevřeli svého soupeře, jenže branku nevstřelili, a tak se hra rychle vyrovnala. Lasselsberger zvýšil obrátky a vynutil si dvě přesilové hry. V té druhé v 9. minutě napřáhl na modré čáře Černý a dělovkou mezi betony posunul skóre na 1:0. Pražané nenechali na svou odpověď dlouho čekat. Uběhly jen tři minuty, když Lang nahodil od mantinelu a Bartošek sklepl za překvapeného Halmošiho. Začínalo se tak znovu od začátku a opět ve velkém tempu. Přestože akce střídala akci a diváci se rozhodně nenudili, gólmani již vážněji zasahovat nemuseli a oba týmy šly do šatny za nerozhodného stavu.

Jen 52 sekund uběhlo z druhého dějství a Západočeši mohli jít do vedení. Heřman však svou dorážkou na Brože nevyzrál. Stejně tak ztroskotal o chvíli později Holý se svým výpadem zpoza branky. Ani hosté se nenechali zahanbit. V početní výhodě několikrát zahrozili a jen díky Halmošimu se stav neměnil. Plzeňští trenéři najednou měli i jiné starosti, kvůli zranění Martince a vyloučením musel v obraně zaskakovat Sýkora. Slávistický tlak navíc postupně nabíral na síle. Jenže branku nepřinesl, ta padla na druhé straně, když Heřman v 32. minutě využil zaváhání defenzívy soupeře a dal nechytatelnou ránou Lasselsbergeru znovu jednobrankový náskok. Tím nastartoval obrovský nápor. Brož se ve svém brankovišti točil jako korouhev, byl pod smrští střel. A když už se zdálo, že nejhorší přečká, kapituloval. Trojan využil svůj samostatný nájezd. Ani to však nemuselo být ze strany domácích vše, Setikovský ale svůj brejk do zdárného konce nedovedl. Další góly již hektický hokej nepřinesl, před posledním dějstvím museli více zpytoval svědomí slávisté.

Domluva se trenérům Pražanů povedla. V čase 40:33 snížil Sklenář. Domácí mohli ihned odpovědět, Setikovského nájezd však lapil Brož a naopak vyrovnat mohl Bartošek, proti němu se zase vyznamenal Halmoši. Plzeňáci přečkali oslabení a vyrovnali se soupeři. Ten přesto dokázal vytěžit další šance, v jedné z nich se v 52. minutě mihl a branku přestřelil Indra. Plzeňáci hlídali obrannou modrou čáru a při zaváhání slávistů vyráželi k rychlým protiútokům. Jednou však sami chybovali, paradoxně při vlastní přesilovce. Hertl si sólem přes celé hřiště pohodlně dokráčel ke srovnání. Zbylé minuty do konce normální hrací doby se nesly v duchu urputných soubojů na hranici a někdy i za hranicí pravidel. Stav 3:3 svítil na multifunkční kostce i po šedesáti minutách, rozhodnout tedy muselo prodloužení či případné samostatné nájezdy.

Největší šanci nastavení měl v polovině Setikovský, když jej pěkně uvolnil Holý, jenže Brož rozhodnutí nepřipustil a drama dospělo k nájezdům. Družstva si tak ještě před play-off mohla vyzkoušet formu svých forvardů a brankářů v této soutěži nervů a zručnosti. Zápis vypadal: Holý-ne, Sklenář-ne, Heřman-ne, Růžička-ne, Setikovský-ano, Bartošek-ne. Druhý bod si tak Pražané nepřipsali.
Autor Marek Chlupatý
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více