Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.11.2006

Bez disciplíny se nevyhrává

19. kolo, čtvrtek 2.11.2006, Slavia - Plzeň
Slavia
5:6sn
1:0, 2:2, 2::3 - 0:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 10 Sýkora (Uleščenko), 27. Poletín (Kotek), 29. Sýkora (Poletín, Kotek), 44. Žejdl, 60. Mavrojanidis (Petráň) - 34. Straka (Pacanda), 39. Pacanda (Zavřel), 42. Šimek (Kovář), 45. Pacanda (Ketner), 56. Baxa (Zavřel), rozhodující nájezd Kovář. Vyloučení: 13:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Furch - O. Doležal, Stejskal, Gaisler, Humpolíček, Sedláček, Kotek, Tichý, Barák - Poletín, Sýkora, Uleščenko, Nestrašil, T. Doležal, Petráň, Vokál(C), Koudela, Žejdl, Mavrojanidis, Česnek, Palaščák

Plzeň

Francouz - Ketner, Pour, Růžička, Šimandl, Hrbas, Jeřábek, Hucl, Rutta, Petr, Strnad, Urbánek, Baxa, Vlld, Kovář, Pacanda, Straka, Šimek(C), Zavřel, Jonák, Lev

P r a h a - Utkání 19. kole dorostenecké extraligy svedlo proti sobě první tým tabulky Plzeň a druhou Slavii. V Edenu byli první třetinu jednoznačně lepší hosté z města piva, ale do šaten šli s jednobrankovým mankem, když se na konci třetiny trefil Petr Sýkora, jenž ve druhé části zaznamenal ještě jeden gól. Ta se povedla lépe domácím a nebýt dvou branek Plzně vedla by Slavia 3:0. Takřka neustále byla obsazená trestná lavice a této výhody využili hosté na začátku posledního dějství. Třemi brankami zcela otočili zápas. Slavii se podařilo vyrovnat v poslední minutě. Zápas došel do prodloužení, ve kterém branka nepadla. Na nájezdy byli lepší plzeňští a z Prahy vezou dva body.

Plzeň na svého soupeře vlétla hned od úvodního buly. Celou úvodní minutu zápasu strávil puk ve třetině Slavie. Hosté byli lepší a ani při oslabení Slavii na dostřel své brány nepustili. Nejblíže vstřelení brance byli hosté ve 14. minutě kdy střílel z dobré pozice Šimek, ten ale během přesilové hry namířil jen do tyčky. Vzápětí fauloval Vokál a Slavia šla do tří. A když pochvíli ještě Stejskal vyhodil puk ze své třetiny za hrazení, prodloužil soupeři dvounásobnou výhodu. Dvě vyložené šance zahodil Šimandl. Nejprve nestačil zasunout puk do branky když už objel Furcha a vzápětí netrefil puk před odkrytou klecí. Slávisté mohli skórovat ve třech. Do samostatného nájezdu se dostal Česnek, ale neproměnil ho. Domácí úsek přesilových her přežili. Hosté byli stále lepší, ale dostali gól do šatny. Uleščenko svým důrazem dostal puk až k Sýkorovi a ten zavěsil.

Obraz hry se na začátku druhé třetiny nezměnil. Hosté byli nastěhováni v útočném pásmu. Domácí si zahráli přesilovou hru při níž dobře kombinovali ve třetině Slavie a několikrát ohrozili Francouze. Sešívaní borci výrazně zlepšili hru a vyrovnali se svému soupeři. Zlepšená hra Slavie přinesla své ovoce. Na modré napřáhl Kotek a jeho střelu tečoval za Francouzova záda Poletín. Stejní hráči, kteří se podíleli u druhé branky Slavie, byli i u třetí. Od modré opět střílel Kotek, Poletín vyzkoušel Francouze, který puk vyrazil, ovšem jen k Sýkorovi, který měl před sebou odkrytou branku a nezaváhal. Hosté snížili při hře 4 na 4. Po přihrávce Pacandy skončila střela Straky po odrazech od konstrukce za brankovou čarou. Slávie na ledě dominovala a měla i hodně střeleckých pokusů. Například Nestrašil z bezprostřední blízkosti nadvakrát nepřekonal Francouze. Ke konci druhé třetiny skórovali hosté, když využili přesilovou hru. Zavřel přihrával od pravého mantinelu před bránu a Pacanda chladnokrevně zakončil tuto velice pohlednou a rychlou akci. Plzeň do konce třetiny ještě trefili tyčku Furchovy brány. Slávisté dohrávali třetinu ve třech. Vyloučeni byli Česnek a Nestrašil, kteří si ve třetí části přišli pouze odsedět trest a okamžité poté se odebrali do šatny. Trenér je kvůli nedisciplinovanosti poslal svléknout.

Ze začátku třetí třetiny Plzeň využila dvojitou početní výhodu. Po závaru před Furchem dostal puk do brány Šimek. Slavia se opět dostala do vedení. Žejdl umístil svou střelu mezi betony Francouze. Vzápětí však bylo opět vyrovnáno. Střelou po zemi se prosadil Pacanda. Na ledě panovala velká nevraživost. Slávisté zbytečně faulovali a k vidění byli další přesilové hry 5 na 3. Začali se také hromadit potyčky mezi hráči. Při hře 4 na 3 skončila střela Dana Růžičky na tyčce. Dvojitou přesilovku si zahráli i domácí, ale plzeňská trojka se skvěle bránila. Po faulu na ujíždějícího Palaščáka bylo hlavním arbitrem nařízeno trestné střílení. K exekuci se postavil Lukáš Žejdl, puk mu ale v rozhodující chvíli ujel. Nedáš dostaneš. Při signalizovaném vyloučení přihrával zprava zavřel a Jan Baxa tečoval puk za Furcha. Poslední minuty zápasu byli velice hektické. Domácím se nedařilo vyvinout závěrečný tlak a usadit se ve třetině Plzně. V čase 58:15 byl vyloučen hostující Ketner a Slavia si okamžitě vyžádala oddechový čas. Domácí nesáhli ani k odvolání gólmana, ale vyrovnat se jim podařilo. Tlak vršovického klubu přetavil po Petráňově přihrávce v branku Georg Mavrojanidis. Gól padl 28 vteřin před závěrečnou sirénou a v základní hrací době byl poslední.

Na řadu přišlo prodloužení. Hned v prvních vteřinách prodloužení byl vyloučen Koudela a slávisté se museli bránit ve třech. Domácí byli po palbou. Nejprve zleva trefil Dan Růžička tyčku a následně i zprava, po střele Jeřábka zazněl stejný zvuk. Gól nepadl ani při prodloužení a rozhodnout se mělo v nájezdech.

Video s nájezdy (klikněte pro spuštění)

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (trenér, HC Lasselsberger Plzeň)

”Měli jsme velice dobrou první třetinu. Soupeř fauloval, my jsme hráli přesilovky, ale góly jsme nedali, což byla škoda. Soupeř nás pak zatlačil, prohrávali jsme o tři góly, ale mužstvo se dalo trochu dohromady. Vytkli jsme jim chyby a hra se zlepšila. Stáhli jsme to na tři lajny a škoda že jsme dostali gól v poslední minutě. Za stavu 4:5 jsme to mohli dohrát, ale soupeř nás dostal pod tlak a vyrovnal. Vyhráli jsme na nájezdy a to je důležité. Je to cenné vítězství na Slavii. ”

Rudolf Dlouhý (trenér, HC Slavia Praha)

”První třetina byla z naší strany špatná, protože jsme málo bruslili a nebyli jsme v pohybu. Plzeň byla lepší a aktivnější. Očekávali jsme že budou hrát více defenzivněji, ale vlétli na nás, což nás zaskočilo. Druhou třetinu jsme se jakžtakž rozehráli a šance, které jsme si vytvořili jsme i proměnili. O náskok 3:0 jsme díky nedisciplinovanosti a nekázni připravili a zápas jsme dovedli do konce jaký je. Penalty byly o štěstí, ale myslím, že jsme mohli vyhrát normálně v hrací době. ”
Autor Petra Peřinová, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více