Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2006

Dorost udělil Slovanu lekci v koncovce

23. kolo, čtvrtek 23.11.2006, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
0:5
0:1, 0:3, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 20. Žejdl, 21. Uleščenko (Doležal), 30. Sedláček (Nestrašil), 39. Koudela (Nestrašil), 53. Poletín (Nestrašil, Gaisler). Rozhodčí: Smitka - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 26:34 (6:9, 7:16, 13:9). Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Ústí nad Labem

Voráček (30. Vaic) - Brož, Šulc, Dvořák, Šimon, Dušek, Sova - Místecký, Chládek, Janíček - Pekárek, Řídel, Žák - Kozák, Richter, Šaršok.

Slavia

Krch - Barák, Humpolíček, Kotek, Stejskal, Sedláček, Gaisler, Doležal O. - Poletín, Sýkora, Uleščenko, Nestrašil, Doležal T., Petráň - Vokál, Koudela, Palička - Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák.

Ú S T Í n a d L A B E M - Povedený výlet na sever čech mají za sebou dorostenci Slavie. Téměř celou první třetinu byl Slovan Slavii víc než vyrovnaným soupeřem, ale 2 vteřiny před jejím naplněním inkasoval. Když hosté ve druhé třetině už po 47 vteřinách zvýšili na 2:0 a v polovině zápasu přidali další branku, bylo prakticky rozhodnuto. Slávisté nakonec ještě přidali dva zářezy, zatímco domácí hokejisté se netrefili ani jednou.

Od začátku utkání se hrál rychlý hokej. Domácí hráli brzy dvakrát v oslabení, hosté se však v početní výhodě neprosadili, i když na konci té druhé se domácí brankář Voráček dost zapotil. Těsně před návratem domácího hříšníka z trestné lavice se do přečíslení dostali Pekárek s Kozákem, v koncovce však selhali. Ve 12. minutě si dvě přesilovky za sebou zahrála i Lvíčata, hosty téměř nepustila z pásma, ale výsledný efekt byl nulový. Po další vyrovnané části se v závěru třetiny usadili v útočném pásmu hokejisté Slovanu. Hosté kteří byli v samém závěru úvodního dějství pod tlakem, se snažili o vyhození kotouče. Ten však dost nešťastně trefil Dvořáka, spadl na led přímo před Žejdla, který svůj samostatný nájezd 2 vteřiny před sirénou proměnil - 0:1.

Jak skončila první třetina, začala i druhá. Slavii stačilo pouhých 47 vteřin na to, aby zvýšila své vedení na 2:0. Střelu T. Doležala Voráček vyrazil jen k volnému Uleščenkovi, který se před odkrytou brankou nemýlil. Ve 25. minutě vytvořila první útočná formace domácích závar před Krchem, ale ani Místecký, ani Janíček, kotouč do branky neprotlačili. O 2 minuty později hráli domácí půl minuty ve dvojnásobném oslabení. Dvakrát se jim podařilo vyhodit a jednou se předvedla Voráčkova lapačka. V pokračujícím oslabení 4 proti 5 dohrál Janíček u hrazení souboj, ke kotouči se dostal Šaršok, jeho šance však ztroskotala na brankáři Slavie. Otřepané pravidlo nedáš - dostaneš o sobě dalo vědět hned vzápětí. Pouhé 2 vteřiny před vypršením Brožova trestu vyprášil Voráčkovy betony Nestrašil. Od nich se kotouč odrazil do Sedláčka a od něj do branky - 0:3. To už bylo na Voráčka příliš a přepustil své místo v brance Vaicovi. Poté hra pokračovala v poměrně svižném tempu, ale bez větších šancí. Od 38. minuty hosté zvýšili důraz a hned jim to přineslo ovoce. Nestrašil našel od zadního mantinelu číhajícího volného Koudelu, a ten z voleje propálil Vaice mezi betony - 0:4.

Od začátku závěrečné třetiny se hrál vyrovnaný hokej. Od 47. minuty začali hosté postupně přebírat iniciativu a Vaic byl ve stálé permanenci. Na vyšší obrátky však přepnuli i domácí a vytvořili před Krchem další závar. Šaršok i Brož však v nadějných šancích netrefili branku, později se před brankou Slavie neprosadil ani nadvakrát Kozák. V 51. minutě trefil Žák střelou z první pouze brankáře Krcha. Z ničeho nic však v 53. minutě udeřilo na druhé straně. Po bleskové spolupráci na jeden dotek upravil na konečných 5:0 z pohledu hostí Poletín. V závěru zápasu hráli ještě domácí hokejisté dvakrát přesilovku, jejich tlak byl však úplně bezzubý, takže se nezmohli ani na čestný zásah do černého.

Ohlasy trenérů

Rudolf Dlouhý (HC Slavia Praha)

"Ty dva předešlé vzájemné zápasy nás trochu strašily, protože Ústí nám hned po Budějovicích vzalo nejvíc bodů. Celkem čtyři body, z toho tři doma. Na utkání jsme se připravili a myslím, že to dnes bylo jednoznačné. Moc šancí domácí neměli a v těch, co si vytvořili, nás podržel brankář. Důležitý byl ten gól na konci první třetiny. Vstup do druhé třetiny jsme měli dobrý, dali jsme hned gól a pak další a za stavu 3:0 se už hrálo tak nějak uvolněně. Oni museli hrát a ty další dva góly, to už bylo buď a nebo. S naší hrou jsem spokojený."

Petr Nekvinda (HC Slovan Ústečtí Lvi)

"Slavia je druhá, je to vynikající mančaft. I když bude hrát bez těch kluků, co hrají už za juniory, tak bude pořád vynikající. Dnes nás v nedbalkách nachytala druhá třetina. Tam se to rozhodlo. Měli jsme i jiné problémy, ale o těch nechci mluvit. To jsme si vyříkali s kluky v kabině. Doufejme, že to do těch příštích zápasů zabere. Každopádně 0:5 je krutý výsledek. Myslím, že na to, jak to vypadalo v první a třetí třetině, je to hodně kruté. Nemocný je brankář Petrásek. Ten nám chybí, i když v posledních zápasech mu to sice moc nešlo, přesto nám chybí. Podle mě patří mezi 6, 7 nejlepších brankářů v republice."
Autor Miroslav Janíček, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více