Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.12.2006

V souboji o první místo dorostenci neuspěli

30. kolo, sobota 16.12.2006, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Vild (Šimek), 22. Jeřábek (Růžička), 43. Kovář (Rutta), 60. Kovář (Pour) – 42. Koudela (Poletín).
Rozhodčí: Dundr – Andrejsek, Frühauf. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání:2:0, 2:2, 4:1.

Sestavy

Plzeň

Francouz – Rutta, Pour, Růžička, Ketner, Jeřábek – Jonák, Zavřel, Petr – Šimek, Kovář, Vild – Holeček, Hošťálek, Pacanda – Lev, Urbánek.

Slavia

Meravý - Kotek, Gaisler, O. Doležal, Stejskal(C), Sedláček, Humpolíček – Hellar, T. Doležal, Uleščenko – Poletín, Nestrašil, Koudela - Žejdl, Petráň, Mavrojanidis

Dorostenecká extraliga je nesmírně vyrovnaná. Před 30. kolem měly tři týmy stejný počet bodů a bojovaly spolu o první pozici. V přímém souboji se utkala Slavia na západě Čech s Plzní. Nelítostná bitva přinesla hokej s absolutním nasazením, Pražané bojovali jako lvi, ale na body nakonec nedosáhli.

Začátek utkání patřil domácím, ti svého soupeře zaskočili okamžitým náporem a ve 3. minutě také vytěžili první branku. Trefil se Vild. Poté se probrali hosté, díky přesilovce se vyrovnali svému soupeři a nadále měli více ze hry. Měli šance na srovnání, ale sami mohli z protiútoků znovu inkasovat. Parádní akcí se blýskl Kovář, jehož sólu chybělo jen přesné zakončení. A o nic lépe se v koncovce nevedlo ani Zavřelovi, ten v nájezdu přestřelil branku. Přestože další gólové příležitosti první dějství nenabídlo, rychlý hokej s maximálním nasazením se musel líbit.

Stejně jako se Lasselsbergeru povedl vstup do první dvacetiminutovky, vydařil se i do té druhé. Hned ve 22. minutě vedli Plzeňáci o dvě branky. Meravý musel při jednom ze zákroků daleko z branky, odrazil kotouč jen k Růžičkovi, ten předal Jeřábkovi, jemuž nedělalo problém trefit odkrytou klec. Nadále jsme sledovali vypjatý boj, hráči si nejednou protáhli střídání, aby ještě zkusili stéci branku soupeře. Obranné řady se prolínaly s útočnými, hráči chodily do soubojů po hlavě a několik hraničních zákroků ještě zjitřilo emoce. Každý ze soků vytěžil po jedné velké příležitosti. Nejdříve Pourovu střelu šikovně tečoval Kovář a následně na druhé straně Kotek vyslal Mavrojanidise, kterému ránu lapil Francouz.

Cestu za obratem začali Pražané dobře, hned v 42. minutě zatáhl puk Poletín a Koudela překonal přesouvajícího se gólmana. Jenže naděje netrvala dlouho, neuběhly ani dvě minuty přišla chvilka střelce Kováře, po výborné práci celého útoku na něj zbyl úkol v souboji na brankovišti propasovat puk přes ležícího brankáře - zvládl to. Skóre mohli v 48. minutě upravit za Plzeň Šimek a za Slavii Poletín, oba minuli cíl. Hráči v červeném ještě zkoušeli zdramatizovat utkání, naráželi však na obětavost plzeňských obránců, kteří svým rychlým přistupováním soupeři znepříjemňovali hru. Navíc tu byly rychlé výpady, v jednom z nich mohl rozhodnout Hošťálek, ale nedokázal zvednout puk. Přesně dvě minuty před koncem měl na holi kontaktní trefu Uleščenko, Francouz se vyznamenal. V čase 59:52 ještě Kovář od střídačky trefil odkrytou klec a upravil konečný výsledek na 4:1.
Autor Marek Chlupatý
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více