Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.2.2007

Dorost prolomil letošní prokletí v nájezdech a porazil Plzeň

41. kolo, čtvrtek 15.2.2007, Slavia - Plzeň
Slavia
4:3sn
0:1, 2:1, 1:1 - 0:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 26. Nestrašil (Stejskal), 30. Poletín (Stejskal, Palaščák), 54. Poletín (Sedláček, Palaščák), rozhodující nájezd Žejdl - 5. Kubalík (Pour, Rutta), 34. Vild, 48. Kubalík (Lev, Hrbas). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Meravý - O. Doležal, Stejskal, Barák, Gaisler, Humpolíček, Sedláček, Kotek - Žejdl, Petráň, Mavrojanidis - Poletín, Palaščák, T. Doležal - Vokál(C), Sýkora, Uleščenko - Nestrašil, Koudela

Plzeň

Mazanec - Rutta, Pour, Růžička, Jeřábek, Hucl, Ketner, Hrbas - Vild, Kubalík, Šimek(C) - Zavřel, Jonák, Lev - Pacanda, Hošťálek, Straka - Holeček, Sedláček, Baxa - Petr

P r a h a - V přímém souboji o první místo změřili po reprezentační přestávce síly dorost Slavie a Plzně. Od začátku zápasu bylo v Edenu vidět ofenzivní a vyrovnané utkání. Do šaten po první třetině se šlo za jednobrankového vedení lépe hostům. Domácí ovšem ve druhé třetině vyvinuli velký tlak a výsledek otočili. Ovšem Plzeň ještě před sirénou dokázala vyrovnat. Ve třetí části vstřelili oba týmy po jedné brance a utkání dospělo do prodloužení a následně i do samostatných nájezdů. Meravý za svá záda nepustil ani jeden, na druhé straně byl úspěšný LUKÁŠ ŽEJDL a bod navíc zůstal v Praze. Velký podíl na výsledku měl i dvougólový Michal Poletín.

První minuty zápasu patřily především nepřesnostem v rozehrávce. Dlouho nemuseli oba brankaři čelit ostřejšímu prověření. Hosté měli brzy k dispozici přesilovou hru a byli při ni velmi nebezpeční. Navíc po chvíli šli slávisté do tří a Plzeň si tak zahrála vylepšenou početní výhodu. Parádní biliárovou kombinaci na jeden dotek v útočném pásmu zakončil přesnou střelou Kubalík. Blízko vyrovnání byl Uleščenko, ale jeho střela rozezvučela pouze tyčku. V početní výhodě si zahráli i domácí. Soupeře sice v pásmu zamkli, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Ve vyložené šanci v bezprostřední blízkosti Meravého byl Pacanda, ale nenasměroval puk mezi tyče. Hra byla vcelku vyrovnaná, nedá se říci, že by některé z mužstev mělo navrch. V závěru třetiny se hrál rychlí hokej nahoru dolu.

I v úvodu druhé třetiny se hrál svižný hokej. Domácí měli namále při signalizovaném vyloučení, kdy se Meravý musel rychle přesouvat k druhé tyči. Slávisté se trefili v početní výhodě. Nestrašil vystřelil zpoza beka Mazancovi na lapačku a puk skončil v brance. Skrz dva beky Plzně se po chvíli probil Poletín, ale sám na plzeňského gólmana nevyzrál. Uleščenko od zadního hrazení dobře našel před brankou Koudelu. Jeho bekhend však Mazanec kryl. Tlak Slavie vyvrcholil dalším gólem. Stejskal sjel od modré s pukem k bránce, přihrál mezi kruhy a Poletín se z první trefil po zemi k tyčce. Dobrou střelu Vilda vytáhl Meravý svým ramenem. Domácí sice oslabení přežili, ale po jejím skončení inkasovali. Vild dostal až příliš prostoru. Vzal si puk za brankou, vybruslil si před Meravého a zamířil přesně. I s blížícím se koncem druhé části se hrál ofenzivní hokej a k vidění bylo také dost nepřesností.

Začátek posledního dějství patřil přesilové hře Plzně. Hosté ji nesehráli špatně, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Těsně po jejím skončení dostali stejnou výhodu domácí a role se otočili. Ovšem také bez gólového efektu. Pokračovalo se hrou plnou osobních střetů bez větších šancí. V polovině osmé minuty třetí třetiny napřáhl v levém kruhu Kubalík a jeho parádní střela skončila v horní části branky. Adam Petr se hezky proháčkoval až před branku, ale Meravý byl na svém místě. Sedláček hodil puk od modré na branku a Poletín tečoval letící puk tak šikovně, že skončil za Mazancem. Slávisté se začali čím dál tím častěji tlačit do plzeňského obraného pásma. Minutu a dvě vteřiny před koncem základní hrací doby byl vyloučen domácí kapitán Vokál a hosté tak mohli dohrávat třetinu v početní výhodě. Pro domácí to byla pořádně perná poslední minuta, kterou přežili a zápas se dostal do prodloužení.

Prodloužení začalo při hře 4 na 3 a na ledě bylo opravdu hodně místa. Bránící trojka se ve svém obraném pásmu musela hodně otáčet a často měla na mále, ale skóre se neměnilo. Hra se následně trochu uklidnila. Větší vzrušení před brankařem soupeře vytvářeli domácí borci. Do samostatného nájezdu se málem dostal Marek Zavřel, který dojížděl puk, ale Meravý vyjel až k modré čáře včas a puk vyrazil. V prodloužení branka nepadla a na řadu se dostali nájezdy.

Jako první jel za Slavii Poletín. Nepočínal si špatně, ovšem jeho střela skončila pouze na tyči. Za Plzeň se proti Meravému rozjel Pacanda. Volil střelu na vyrážečku a Meravý touto částí výstroje včas zakročil. Jako druhý to za domácí zkusil Stejskal, který svou střelou pouze vyprášil Mazancovy betony. Druhý nájezd hostů patřil Jeřábkovi. Ten se snažil domácího gólmana vymíchat a nakonec ani nevystřelil. Jako třetí se rozjel domácí Lukáš Žejdl. Těsně před Mazancem si puk stáhl a parádně o břevno poslal puk do branky. V nezáviděníhodné situaci se objevil Kubalík. Jeho střelu Meravý vyrazil betonem a domácí tak poprvé v letošní sezóně vyhráli v nájezdech.

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více