Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.3.2007

Už zase v pekle sudy válej...

ČF3, středa 7.3.2007, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
6:1
3:0, 1:0, 2:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 13. Beránek (Bednář), 18. Bednář (Hruška), 18. Vondrka (Červenka), 40. Sup (Hruška), 42. Rataj (Graňák), 47. Červenka (Borovanský) - 53. Vydarený (Šimánek) . Rozhodčí: Minář, Jeřábek - Bláha, Barvíř. Vyloučení: 10:10 . Využití: 2:0 . Diváci: 11 109 . Průběh utkání: 6:0, 6:1.

Sestavy

Slavia

Hronek - Graňák, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Vašíček, Drtina, Jass - Bednář, Beránek, Doležal - Hruška, Rataj, Sup - Vondrka, Červenka, Tomica - Borovanský, Jelínek, Dlouhý.

Č. Budějovice

Turek (21. Chábera) - Toman, Gřegořek, Bolf, Kutlák, Vydarený, Posmyk, Mucha - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Stantien, Sailer - Mertl, Vak, Kotrla - Gulaš, Květoň, Hřebejk - Hašek.

P r a h a - Jako za zlatých edenských časů se dnes v Sazka Aréně zpíval ten nestárnoucí hit od skupiny Kabát "V pekle sudy válej!" Mohl za to výkon Slavie, která dala zapomenout na dvě porážky z víkendového měření sil v Českých Budějovicích a po dnešním vítězství 6:1 tak snížila stav čtvrtfinálové série na 1:2. Rozhodujícím momentem utkání se zdá být první třetina, kterou svěřenci Vladimíra Růžičky vyhráli jednoznačně 3:0 a ve zbylém průběhu utkání si svůj náskok pečlivě pohlídali. Hvězdou utkání se dá označit Jaroslav Bednář, který si připsal dva kanadské body a celé utkání byl největší slávistickou hrozbou.

Slavia nastoupila ke svému prvnímu čtvrtfinálovému utkání před domácím publikem s jasným cílem zdramatizovat sérii a snížit nepříznivý stav na 1:2. Domácí trenér Vladimír Růžička velmi výrazně zamíchal se sestavou. Největší změnou bylo nasazení brankáře Lukáše Hronka, Adam Svoboda zůstal pouze na lavičce. Na soupisce se po zranění objevil i Vladimír Sobotka, připraven jako žolík pro případné samostatné nájezdy. Naopak jméno Vladimíra Růžičky na soupisce opět chybělo.

Od úvodních minut byla vidět na domácích nervozita, důležitost zápasu byla obrovská. První velkou šanci si připravil ve 2. minutě při přesilové hře slávistický obránce Žižka, Turek jeho pokus kryl. Při početní výhodě na druhé straně vypomohl Hronkovi při střele Gřegořka výborným obraným zákrokem Pavel Kolařík. V těchto chvílích na ledě jasně dominovali hosté a jen zřídka opouštěli útočné pásmo. Po přihrávce Sailera jen těsně minul Hronkovu klec Gulaš. Slavia udeřila jako blesk z čistého nebe ve 13. minutě. Dominik Graňák nahodil od modré čáry před Turka, ten kotouč vyrazil před sebe, kde si ho našel kapitán Josef Beránek a zadovkou dostal Slavii poprvé v sérii do vedení - 1:0. Hosté měli velkou příležitost vyrovnat při přesilové hře, přečíslení dvou na jednoho však vyřešili špatně. A tak udeřilo opět na druhé straně. David Hruška najížděl z levé strany na Turka, kotouč který mu utekl si našel Jaroslav Bednář a z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího brankáře podruhé 2:0. Ten se z gólu ještě nestačil oklepat a hned musel lovit puk ze své branky znovu. Roman Červenka a Michal Vondrka ujížděli na jediného obránce a druhý jmenovaný propálil Turka – 3:0. Z totožné situace mohl přidat čtvrtý gól Jelínek, nedokázal však zužitkovat Dlouhého přihrávku.

Do druhého dějství nastoupili hosté s Cháberou, který vystřídal nešťastného Turka a se záměrem co nejdříve skórovat a zápas ještě zdramatizovat. Proti byl ale Lukáš Hronek, který dokazoval své kvality. Ve 25. minutě se už hráči Mountfieldu radovali po střele Vaka. Rozhodčí si vyžádal poradu u videa, které odhalilo, že Hronek dokázal fantasticky zasáhnout ještě před brankovou čárou. Po chybě Beránka mohl snížit Mertl, jeho střela skončila vysoko nad. Hronek byl hlavní postavou druhé třetiny a další vynikající zákrok předvedl při šanci Šimánka. Ten sice propasoval puk za jeho záda, již před tím ale zazněl hvizd rozhodčího. Poté se naskytla hostům obrovská šance, když hráli více než minutu v pěti proti třem. Hosté nehráli přesilovou hru špatně, Lukáš Hronek si však poradil i z nejnebezpečnější střelou z hole Milana Tomana. Po početní výhodě orazítkoval na druhé straně Cháberovu tyč Maris Jass. Hostující brankář předvedl výborný zákrok proti střele Hrušky po krásné souhře Bednáře s Beránkem. Dvojnásobnou přesilovou hru trvající 45 vteřin nevyužila ani Slavia. Nemuselo ji to však mrzet. V poslední minutě druhé třetiny doklepl kotouč do prázdné branky po další nádherné kombinaci Michal Sup – 4:0.

Jestliže chtěli hosté ve třetí třetině ještě utkání zdramatizovat, musel je hned v úvodu zchladit Igor Rataj, který řešil nájezd dvou na jednoho střelou, která propadla až za Cháberu - 5:0. Od té doby jinak vynikající tempo obou týmu opadlo a i šancí ubylo. Vzrušení přinesl až ve 47. minutě Roman Červenka, který sám před Cháberou nezaváhal – 6:0. Sedmým gólem pohrdl Radek Dlouhý, který sám před hostujícím brankářem zaváhal. V 51. minutě předvedl další superzákrok Lukáš Hronek. Zuby si na něm tentokrát vylámal Kotrla. České Budějovice se dočkali v 53. minutě. Šimánek našel zpoza branky Reného Vydareného a ten zkazil Hronkovi čisté konto – 6:1. Do konce utkání pak byly k vidění spíše než šance ostré zákroky. Po jednom z nich se jen těžce zvedal z ledu Drtina. Slavia si bezpečně pohlídala pětibrankový rozdíl a jasným vítězstvím snížila stav série. Zítra nastoupí oba celky ke čtvrtému zápasu.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Štěpán Trousil
Střely na bránu + mimo
Slavia Mountfield
Bednář 4+5
Beránek 3+2
Červenka 3+2
Dlouhý 2+3
Doležal 1+1
Drtina 1+1
Graňák 0+2
Hlavačka 1+2
Hruška 5+1
Jelínek 2+0
Jass 1+1
Kolařík 0+1
Rataj 3+1
Sup 3+3
Tomica 1+0
Vašíček 0+1
Vondrka 2+0
Žižka 1+2
celkem 33
10, 13, 10
Bolf 0+2
Brabenec 0+1
Gřegořek 1+3
Gulaš 0+1
Hřebejk 0+1
Hübl 0+1
Hudec 2+0
Kotrla 3+0
Kutlák 1+3
Mertl 0+1
Posmyk 5+1
Sailer 3+0
Stantien 2+0
Šimánek 2+1
Toman 2+3
Vak 2+2
Vydarený 4+0
celkem 27
8, 8, 11
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Mountfield
Bednář 3:7
Beránek 16:13
Červenka 5:4
Dlouhý 0:3
Hruška 2:1
Jelínek 11:2
Rataj 14:4
Tomica 0:1
Vondrka 1:0
celkem 52:35
úspěšnost 59,77 %
Třet.: 16:8, 17:20, 19:17
Brabenec 6:3
Gulaš 0:2
Hašek 1:0
Hřebejk 0:1
Hudec 3:0
Hübl 8:11
Kotrla 0:1
Květoň 1:5
Mertl 0:1
Stantien 6:12
Šimánek 4:2
Vak 6:14
celkem 35:52
úspěšnost 40,23 %
Třet.: 8:16, 20:17, 7:19
Brankáři
Slavia Mountfield
Hronek 96,3 %
zásahy 26
góly 1
Turek 70 %
zásahy 7
góly 3
Chábera 86,96 %
zásahy 20
góly 3
Nejlepší hráči
Slavia Mountfield
HRONEK
Bednář
Beránek
VYDARENÝ
Sailer
Posmyk

Autor Petr Hovorka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více