Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.3.2007

Dorost je v semifinále

ČF3, sobota 10.3.2007, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:4
1:0, 1:3, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Seidl (Marek), 31. Horák (Vráblík) - 24. Stejskal (Nestrašil), 32. Vokál (O. Doležal, Petráň), 39. Vokál (Česnek), 43. O. Doležal. Rozhodčí: Svoboda - Šátava, Pešek. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 118.

Sestavy

Č. Budějovice

Petrov - Jank, Klement, Předota, Semrád, Makovský, Vráblík, Dietz - Jáchym, Vondruška, Javůrek, Seidl, Hudler, Marek, Janeček, Sumerauer, Heřman, Horák, Vaniš, Soudek, Rezek.

Slavia

Furch - O. Doležal, Stejskal, Gaisler, Barák, Humpolíček, Sedláček, Kotek - Vokál, Petráň, Česnek, Palaščák, T. Doležal, Poletín, Koudela, Nestrašil, Uleščenko, Žejdl, Sýkora, Hafenrichter.

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Jihočeši vstupovali do utkání s vědomím, že případná porážka může ukončit jejich působení v letošní sezoně. Přesto do zápasu nevkročili špatně a v jeho polovině nad svým soupeřem stále vedli. Poté ale však o vítězství postupně přišli a Slavii nakonec podlehli i potřetí. Dvěma brankami přispěl k postupu JAKUB VOKÁL. Slávističtí dorostenci tak ukončili čtvrtfinálovou sérii nejrychlejším možným způsobem a jelikož jsou ostatní čtvrtfinálové boje vyrovnané, na soupeře pro další kolo si musí mladíci z Edenu počkat.

Karty byly před sobotním utkáním vyloženy vskutku velmi jasně. Pražanům obstarávaly vítr v plachtách dvě získané výhry v domácím prostředí (6:2 a 2:0) a při případném úspěchu na jihu Čech mohli slavit postup do semifinále. Domácí borci naopak potřebovali nutně zvítězit, pokud si chtěli letošní sezonu ještě minimálně do neděle prodloužit.

Rozhodně aktivnějším mužstvem v úvodních minutách byli svěřenci Karla Soudka. A to i přesto, že museli dvakrát odolávat přesile slávistů o jednoho muže v poli. Dění na ledě totiž pramálo napovídalo přesilovkám hostí.

Pomyslný trest za promarnění nabídnutých početních výhod stihl Pražany na začátku 12. min. Chybující obranou „sešívaných“ se protáhl Radek Seidl a samostatný průnik vyšperkoval trefou do mezírky mezi betony brankáře Furcha. Domácí se tak ujali vedení 1:0.

Větší snaha se posléze přesunula na hole hostujících mladíků. Českobudějovický brankář Petrov musel zasahovat proti pokusům Palašňáka a Hafenrichtera. Rozlet Středočechů ale přibrzdila jejich vlastní nedisciplinovanost. Ke konci úvodní třetiny dokonce putovali na dobu třiačtyřiceti sekund do tří, ale tento jejich prohřešek domácí nevytrestali.

Kdyby byl býval v začátku druhé části dotáhl Jihočech Semrád svůj nájezd do úspěšného zakončení, kdo ví, jak by se zápas dál vyvíjel. To se ale nestalo a síť se naopak zavlnila poprvé i v domácí kleci. Nestrašil posunul puk na Jana Stejskala a ten svižnou střelou vyrovnal na 1:1.

Do jisté míry pohledný hokej byl následně kouskován častými vyloučeními. Mezi prohřešky proti pravidlům se však stačily vměstnat i tři góly. Z jednoho se radovali domácí, ze dvou hosté.

Nejdříve opětovné vedení 2:1 zajistil Jihočechům Roman Horák. Poté však strhl pozornost na svou osobu slavistický kapitán Jakub Vokál a skóre postupně přepsal na 2:3 z pohledu domácích. Hostující útočník svedl dva přímé souboje s brankářem Petrovem, pokaždé byl úspěšný. Přesně zacílit dokázal jak z bezprostřední blízkosti, tak i ze samostatného nájezdu.

Možné rozuzlení napínavé bitvy napověděla hned třetí minuta třetí třetiny. Pražané vykouzlili ze svého umění povedenou a rovněž i pohlednou akci, která je velmi přiblížila k postupu. Petráň zpoza branky přihrál až na modrou čáru, kde Ondřej Doležal napálil puk takovým způsobem, že zaplul přesně k levé tyči českobudějovické branky. Petrov se jen ohlédl.

Hosté tak najednou ve svých rukou dřímali lichotivé vedení 4:2. Českobudějovickému týmu pak sice ještě svitla naděje při dvou přesilových hrách, ale ani ty ke alespoň kýženému vyrovnání nevedly. Slavie si již třetí výhru v pohodě pohlídala.

Tým z hlavního města se tak po závěrečné siréně mohl zaslouženě uskupit do klubka radostně poskakujících hráčů. Vyčíst zcela odlišnou náladu na druhé straně nedělalo problém. Jihočeši se s upřenými hlavami do ledu pomalu trousili do útrob stadionu. Slavie slavila postup do semifinále dorostenecké extraligy, České Budějovice se s letošním ročníkem nejvyšší soutěže loučí.

Ohlasy trenérů
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: Dnes nás může velice mrzet fakt, že jsme za stavu 2:1 nedokázali přidat branku navrch. Poté se nám v naší hře bohužel nakupily vlastní chyby, které soupeř dokázal potrestat.
Z pohledu celé série si ale musíme sportovně přiznat, že Slavie byla lepším týmem. Hrála celkově komplexněji, v jejím týmu jsou oproti nám starší hráči, kteří s play off již mají zkušenosti. Dále pak také byla v porovnání s námi především kompletní, což se samozřejmě projevilo.

Rudolf Dlouhý, asistent trenéra HC Slavia Praha: Utkání se mi hodnotí velice kladně. Myslím si, že se hrál výborný hokej nahoru dolů, ve kterém jsme v konečné fázi měli více štěstí. Podle mě zachytali super i oba gólmani a v náš prospěch hovoří skutečnost, že jsme dokázali proměnit vypracované šance.
I když výsledek 3:0 na zápasy nakonec vypovídá o zdánlivě jednoduché sérii, tak, si myslím, šlo o zcela vyrovnané tři zápasy. My jsme samozřejmě strašně rádi, že se nám podařilo v Budějovicích vyhrát a tím pádem už tu nemusíme hrát další utkání.

Autor Adam Vandrovec, Radek Papáček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více