Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2003

Dorostenci i podruhé prohráli

SF2, pondělí 10.3.2003, Slavia - Kladno
Slavia
3:6
1:2, 1:1, 1:3
Kladno

Branky Slavie: Birner, Svoboda, Havlín. Vyloučení: 4:4, navíc Sobotka (Slavia) 5 + do konce utkání.

Sestavy

Slavia

Bezunk (52. Kamiš) - Soldán, Drbohlav, Prostředník, Samec, Linhart, Icík, Lichtenberk, Stütz - Svoboda, Sobotka, Birner, Endál, Pavel, Polakovič, T. Růžička, Klimeš(C), Ondráček, Stromko, Havlín, Bartoš

Kladno

Schwamberger - Kříž, Fiala, Švantner, Babický, Kaňka, Vedral, Růžička, Kieler - Tlustý, Kazatel, Dlouhý, Frolík, Kos(C), Smoleňák, Hudíček, Gottfried, Suchý, Janata, Čurilla

Druhé semifinálové utkání extraligy dorostu, ve kterém domácí Slavia hostila v Edenu Vagnerplast Kladno, začalo v tradičním hokejovém čase v 18:00. Slavia opět prohrála, tentokráte 3:6, a naděje na postup do finále se tak pomalu rozplývají. Slávisté musí vyhrát páteční zápas na Kladně, jinak si zahrají o jen třetí místo. Jednu branku vstřelil i Jakub Havlín, který se s námi po zápase podělil o své dojmy z utkání.

Slavia se pro středeční utkání musela obejít bez klíčových obránců Březiny a Beránka. Na první šanci zápasu se v Edenu čekalo až do čtvrté minuty, kdy domácí zahodili obrovskou šanci. Po vyražené střele Endála, který parádními kličkami prošel kladenskou obranou, netrefil z úhlu odkrytou bránu Michal Pavel. Pár sekund poté dostali slávisté k dispozici početní převahu a hned tu první využili, když v úvodu 5. minuty po krásné kombinaci a vyražené střele Linharta uklidil puk do odkryté brány Michal Birner. Hned po obdrženém gólu se Kladenští pustili do náporu, ovšem výsledkem bylo jen vyniknutí brankáře Bezunka. Na ledě byla nejvíce vidět útočná trojice Endál - Pavel - Birner. Endál na dvakrát nepřekonal soupeřova brankaře. A jelikož se domácí znovu neprosadili, převzal iniciativu kladenský kapitán Matěj Kos a z prostoru mezi kruhy tvrdou střelou vyrovnal.

Po vyrovnání se opět hra uvolnila. Šance byly vidět na obou stranách, avšak bez efektivního zakončení. Ve 13. minutě se po chybě obrany za bránou dostal puk ke zcela osamocenému kladenskému útočníkovi, který z bezprostřední blízkosti neměl žádný problém překonat Bezunka podruhé. Slavia se pak opět pustila do útoku a více otevřela hru, z čehož ale těžili hosté. V 16. minutě jeli dva na jednoho slávistického obránce, Tomáš Icík však vystihl pravou chvíli a přihrávku zblokoval. Icík nastoupil po zranění, přesto odehrál skvělý zápas. Před koncem první třetiny mohli domácí ještě vyrovnat, po skrumáži před kladenskou bránou zůstal stát puk v brankovišti, nikdo ho však do brány nedorazil a tak se šlo do šaten lépe hostujícímu celku.

Kladno začalo druhou třetinu v početní výhodě, na konci první třetiny byl vyloučen za držení Linhart na dvě minuty. Hosté díky přesilové hře zatlačili Slavii do obraného pásma a i po návratu potrestaného Linharta se domácí jen těžko osvobozovali. Ve 24. minutě dokázali domácí vyrovnat, a to hned z první šance ve druhé třetině. Bartoš našel Tomáše Svobodu a ten pomalou skákavou střelou kuriózně překonal hostujícího gólmana. Následně pálil Michal Pavel po pěkné souhře celé jeho řady. V 25. minutě měli domácí výhodu 5 na 3, Slavia si vytvořila velký tlak, chyběla pouze efektivní koncovka. Jedním z hlavních aktérů přesilové hry byl i Martin Bartoš, který při přesilovkách působil jako falešný bek. V této době měl důrazné připomínky k rozhodčímu rozlícený trenér Kladna, který ve vzteku hodil o zem láhev.

V polovině druhé třetiny byl za faul loktem potrestán Vladimír Sobotka na 5 plus do konce utkání. Kladno využilo početní převahu hned po minutě. Kombinační akcí přehrálo slávistickou čtveřici a ujalo se opět vedení. Oslabení ale touto brankou neskočilo a tak měli hosté ještě mnoho dalších šancí, které však brankář Bezunk s vypjetím všech sil zneškodnil. Po dlouhém oslabení se slávisté pomalu zvedali a pozvolna se dostávali znovu do hry. Před koncem třetiny se hra vyrovnala, ale jasné šance byly vidět na obou stranách jen ojediněle.

Ve třetí třetině obvyklou komorní atmosféru narušili členové místního fanklubu bubnováním. Avšak ani povzbuzováním nezabránili tomu, aby v 41. minutě Bezunk za svá záda nepustil přízemní střelu. Puk se zastavil před brankovou čárou a kladenský hráč jen dorazil do prázdné brány. To se navíc stalo při přesilové hře Slavie. Tím gólové hody nekončily. Novou naději dal Slavii Jakub Havlín svou nádhernou střelou pod břevno, asistoval mu Tomáš Prostředník. Přesně za minutu byl za další faul loktem vyloučen Tomáš Růžička a hned po zahájení přesilové hry ji Kladno využilo - Bezunk neudržel puk a důrazný kladenský hráč zvyšuje už na 3:6. Šestý gól byl už na Petra Bezunka moc a tak přepustil své místo náhradnímu brankaři Kamišovi. Při dalším vyloučení, tentokráte Stütze za sekání, hráli domácí velice dobře, důsledné napadání především rychlého Polakoviče nedávalo hostům šanci na prosazení. Při zápase se dokonce objevila i krev ve tváři domácího Jaromíra Linharta. Ke šrámu ale nepřišel ve hře, nýbrž při sledování svých spoluhráčů na ledě ze střídačky, kde ho trefil nahozený puk. Tržnou ránu spravilo několik stehů. V závěru slávisté ještě otevřeli hru ve snaze o korekci skóre, gólu se ale už nedočkali.

Soupeř Slavie v příští sérii vzejde z dvojice Vsetín - České Budějovice, ve kterém je po středeční výhře Budějovic 4:2 ve Vsetíně stav 1:1 na zápasy.

Ohlasy aktérů utkání

Trenér dorostenců Petr Novák hodnocení zápasu nechal na svém kapitánovi Ondřeji Klimešovi."Asi jsme soupeře trochu podcenili. Vyřadili jsme Zlín a tak jsme zřejmě čekali, že to proti Kladnu bude snazší," začal sebekriticky kapitán Slavie a pokračoval v hledání konkrétních příčin středeční porážky. "Chybovali jsme při rozehrávkách, nevytvořili jsme si pořádné gólové šance a také koncovka byla špatná. Navíc jsme udělali několik zbytečných faulů, které Kladno trestalo." Nakonec Ondřej Klimeš naznačil cestu k úspěchu v semifinálové sérii: " V příštím zápase musíme hrát jako ve čtvrtfinále proti Zlínu, na 120 procent. Musíme se na zápas lépe soustředit a hlavně se vyvarovat chyb".

Jakub Havlín, střelec třetí branky, také hledal příčiny prohry: "Myslím, že hlavní příčinou byla špatná rozehrávka beků. Navíc Kladno asi mělo větší vůli po vítězství. Musíme se do příštího zápasu z dnešních chyb ponaučit. Jejich obránci hráli dobře a my jsme bohužel v zadní linii zaostávali". Kromě toho rozhodly zápas přesilové hry. "Byla chyba, že jsme nedokázali při přesilovce dobře kombinovat, pořádně vystřelit a tečovat puky před bránou. Měli jsme za úkol hrát přesilovky přes beky na střelu a teč, jejich dobrá obrana tomu ale zamezila". A jak vidí Havlín třetí zápas na Kladně? " Budeme tam chtít hrát svojí hru, nesmíme se přizpůsobit té jejich. Uvidíme, jak trenér Novák pro páteční zápas postaví řady. Budeme chtít vyhrát, dáme do toho všechno, abychom sérii prodloužili."

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video