Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.9.2003

Jako Fénix z popela

4. kolo, pátek 19.9.2003, Slavia - Vítkovice
Slavia
2:3p
0:1,1:1,1:0 - 0:1
Vítkovice

Branky a nahrávky: 33. Tomica (Kuntoš), 45. Kuntoš (J. Beránek) - 5. Kaděra (Burger), 28. Burger (Krayzel, Černošek), 63. Kaděra (Krayzel). Rozhodčí: Turčan - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 6:7, M. Tomášek (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2557

Sestavy

Slavia

Málek - Staněk, Novák, Droppa, Kolařík, Graňák, Kuntoš, Pojkar - Čermák, Martinec, Sup - Chrenko, Beránek (C), Antoš - Klepiš, Fadrný, Tomica - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Hruška.

Vítkovice

Trvaj - Černošek, Seman, Kowalczyk, Zápotočný, Ficenc, Chmelíř, Kumstát - Krayzel, Burger, Kaděra (C) - Míka, Vala, Padělek I. - Tomášek, Hubáček, Irgl - Krenželok, Padělek A., Hulva.

Slavia zatím nevyhrála a tak se pokusila toto prokletí prolomit proti hostům ze severu Moravy. Z počátku předváděli červenobílí poněkud rozpačitý výkon, ale pak po brankách Marka Tomici a Jiřího Kuntoše, který při první brance Tomicovi asistoval, dokázali vyválčit doma alespoň jeden bod. Dvoubodový sen zhatil domácím v prodloužení Kaděra.

Slavia nadále tápe v mlze. Ani ve čtvrtém zápase se nedočkala vítězství a vytěžila opět jen bod. Absenci bojovnosti, vůle po vítězství a nasazení červenobílým vyčítat nelze, ale trápí je nemoc, na kterou se zatím nepodařilo najít lék, proměňování šancí. Slávisté se v průběhu souboje z Vítkovicemi vyhrabali z bahna, když už prohrávali o dva góly, ale místo rozhodujícího úderu nechali utkání dojít do prodloužení, kde inkasovali. Přesto si od věrných fanoušků vysloužili potlesk. Jenže ti v minulé sezóně byli zvyklí tleskat za výhry.

Po vlažném úvodu, během něhož vyzkoušel Trvaje pouze Chrenko, přišla v 5. minutě studená sprcha. Po střele Kaděry téměř z nulového úhlu se k překvapení všech rozsvítilo za Málkem červené světlo. A nebyl to tik v ruce brankového rozhodčího, nýbrž puk opravdu skončil za brankovou čarou. V 6. minutě mohlo být navíc ještě hůř, když Slavia zapomněla na osamoceného Krenželoka. Naštěstí pro domácí si Málek se zakončením mladého vítkovického útočníka poradil. Slávisté se mohli vrátit do hry při vyloučení Tomáška, jenže na ledě to vůbec nevypadalo, že by hráli přesilovku. Vítkovice nadále kousaly, v polovině první třetiny se Slavia vymanila z pressu jen za cenu vyloučení Tomici. Ve 12. minutě měl na dosah vyrovnání Čermák, který spěchal za osamoceným pukem, ale Trvaj byl u gumového nesmyslu o zlomek vteřiny dříve. Když ne gólem, potěšil diváky Kuntoš alespoň zbouráním Zápotočného u mantinelu. Vítkovický obránce vzápětí společně s Beránkem usedl na trestnou lavici. Při hře čtyři na čtyři spustila Slavia ostrou palbu, ale jak s pokusem Graňáka, tak s dorážkou Nováka neměl vítkovický gólman větší problémy. Následovala série dalších zmařených šancí, postupně si na Trvajovi vylámali zuby Čermák, Martinec, Milan Kopecký a Chrenko. Na konci první části hráli domácí opět přesilovku, ani tentokrát však Trvajovo kouzlo nikdo ze slávistů neodčaroval. Jediná nebezpečnější střela z hole Kuntoše skončila na výstroji brankáře hostí.

Slavia pokračovala v náporu i v prostředním dějství. Nejprve netrefil skvělou přihrávku Beránka Kolařík, o chvíli později si musel po spálené tutovce rvát vlasy Martinec. Domácí pak přibrzdila tři vyloučení v řadě. Slavia se dlouho ve třech statečně bránila, svými obětavými zákroky roztleskávali diváky Antoš a Čermák, ale nakonec obrana přecejen povolila. Již při hře 5 na 4 osamocený Burger vystřelil z pravého kruhu a bylo to 0:2. Slavia zlomila domácí gólové prokletí až v čase 32:56. Po obrovském závaru dorážel do poloprázdné brány Tomica. Červenobílí po kontaktním gólu převzali otěže zápasu a vyrovnání viselo ve vzduchu, jenže po čtyřiceti minutách jednogólové manko stále existovalo.

Třetí třetinu odstartovalo vyloučení Droppy. Přesilovka hostů však skončila předčasně. Síly na ledě se vyrovnali po faulu Míky. A při hře čtyři na čtyři se vyrovnalo i skóre. Ve 45. minutě se dostal po vhazování kotouč ke Kuntošovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí se pak snažili zasadit soupeři smrítcí úder, Vítkovice naopak hrozily z rychlých protiútoků. Bylo se na co dívat a po ospalých dvou třetinách to byl balzám na duši hokejového labužníka. Ani jeden z týmu se již však střelecky neprosadil, a tak utkání dospělo do prodloužení.

V nastaveném čase jakoby slávisté ztratili elán. Hosté byli ve čtyřech nebezpečnější a v 63. minutě byla jejich snaha korunována gólem a bodem navíc. Po přihrávce Krayzela prostřelil Málka Kaděra.
Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Nás mrzí, že když jsme zápas dotáhli z 0:2, nepodařilo se nám ho dovést do vítězného konce. Vytvořili jsme si hodně brankových příležitosti, ale stále nejsme schopni střeleckou smůlu prolomit. Tým držel, bojoval, ale chybí nám gólový efekt."

Aleš Tomášek (Vítkovice): "Chtěli jsme hrát zezadu, což se nám dařilo. Dali jsme góly z brejků a vedli 2:0. Začali jsme trošku faulovat a tím jsme postavili na nohy Slavii. Za stavu 2:2 jsme se nepoložili, měli jsme šance a nakonec jsme v prodloužení rozhodli. Celé mužstvo si hráblo na dno sil, bohužel už v sobotu nás čeká domácí zápas proti Pardubicích a tenhle nás stál zbytečně moc sil."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více