Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2003

3 x 2 = 6 gólů do plzeňské sítě

32. kolo, úterý 9.12.2003, Slavia - Plzeň
Slavia
6:2
2:0, 2:1, 2:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 3. Vondrka (Tomica), 5. J. Novák (P. Martinec, Antoš), 25. P. Martinec (Antoš), 35. D. Hruška (J. Beránek, Sup), 51. Kropáč (P. Kadlec, Antoš), 54. O. Staněk (Kropáč, P. Martinec) - 33. Šaffer (Důras, Hurtaj), 56. Cartelli (D. Pospíšil, J. Straka). Rozhodčí: Smeták - Čížek, Padevět. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1817.

Sestavy

Slavia

Hronek - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, D. Pojkar, Kuntoš, Graňák, O. Staněk - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Kropáč, P. Martinec, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Kvapil, Vondrka, Tomica.

Plzeň

Schwarz - Dobroň, Dobrovolný, Kubeš, Jiří Hanzlík, Cartelli, M. Výborný - Andrašovský, J. Straka, D. Pospíšil - Šaffer, Hurtaj, Důras - Švík, Krátoška, Matějovský - R. Bílek, Kracík, Jelen.

V utkání plném šancí a brankových příležitostí vstřelili víc branek domácí borci. Vedení 2:0 po první třetině nepustili a naopak v každé další třetině přidali dvě branky. Plzeň si sice šance vytvořila, ale vždy narážela na skvěle organizovanou obranu domácích. Vítěznou branku Slavie vstřelil ve 25. minutě nejlepší hráč dnešního utkání Patrik Martinec (1+2). Svůj první gól sezóny vstřelil nyní již plzeňan Adam Šaffer, potřetí v řadě se střelecky prosadil Radoslav Kropáč. A už posedmé v řadě nastoupil od začátku do branky Lukáš Hronek, tentokrát mu ale kryl záda Lukáš Musil, protože Roman Málek si léčí bolavá třísla.

První zákrok v zápase si sice připsal Lukáš Hronek, ale Šafferova střela byla na dlouhou dobu jedinou vážnější situací před brankou domácích. V úvodní dvacetiminutovce totiž na ledě existovalo prakticky pouze jedno mužstvo. Slavii stačily na otevření skóre necelé tři minuty. V čase 2:46 vyslal Vondrka na Schwarze lehkou střelu a ten si ji nešťastně hokejkou srazil do sítě. Za 113 sekund lovil puk z branky podruhé. Střelu u tyčky osamoceného Martince sice dokázal vykopnout, ale kotouče se vzápětí zmocnil Jan Novák a dezorientovaný Schwarz proti jeho tvrdé střele neměl šanci. V 10. minutě to mohlo být již 3:0, když Tomica jel zcela sám na Schwarze. Bohužel pro domácí však potvrdil pověst smolaře v těchto situacích. Blafák se mu sice povedl, jenže v rozhodující chvíli nedokázal přehodit beton plzeňského brankáře. Ve 12. minutě zkoušel po Antošově akci zpoza brány překvapit gólmana hostí Kropáč, chvíle druhého útoku však měly přijít později. Ve 13. minutě nešetrně atakoval u mantinelu Beránka Dobrovolný a Slavia mohla díky přesilovce dále pokračovat v náporu. Slávisté prakticky nepustili Plzeň z obranného pásma, ale největší šance Kolaříka a Nováka gólem neskončily. Během přesilovky přišel další faul v podání Dobroně a během poskytnuté výhody bylo před Schwarzem pořádně horko. V krátké přesilovce pět na tři a následné klasické početní převaze pokračovalo ostřelování Schwarzovy svatyně a na straně Lasselsbergu chvílemi stáli všichni svatí. V 17. minutě si Plzeň vypracovala ojedinělý nápor, dokonce rozsvítila červené světlo za Hronkem, ovšem pro postavení útočícího hráče v brankovišti nemohla být branka uznána.

Na začátku druhé části seděl na trestné lavici Antoš, Hronek však musel vážněji zasahovat pouze proti Cartelliho střele od modré čáry. Slavia mohla dokonce skórovat v oslabení, proti ujíždějícímu Vondrkovi zachránil svůj tým dobrým vykrytím úhlu Schwarz. Reputaci si Plzeň mohla napravit při vyloučení Beránka, jenže stal se pravý opak. Do přečíslení se dostala dvojice Martinec-Antoš, druhý jmenovaný sice netrefil odkrytou branku, kotouče se ale rychle zmocnil Martinec a zasunul ho za nezkoncentrovaného Schwarze. V polovině zápasu přišlo třetí vyloučení domácích v prostředním dějství a tentokrát se již Plzeň dočkala. Rychlou souhru Hurtaj-Důras-Šaffer zakončil v čase 32:54 bývalý slávista do zívající slávistické klece. Hned na to mohl na rozdíl jednoho gólu snížit Krátoška, proti jeho pohotové střele však dokázal neméně pohotově zasáhnout Hronek. A tak se potvrdilo nedáš-dostaneš. O dvě minuty později vytvořil před Schwarzem závar první útok, ve skrumáži se dobře zorientoval Hruška a dotlačil puk až za brankovou čáru.

V závěrečném dějství tempo hry na chvíli opadlo. Do laufu vrátila Slavii po devíti minutách devadesát sekund trvající dvojnásobná přesilovka. Třináct sekund před vypršením prvního plzeňského trestu se puk dostal přes Kadlece a Antoše ke Kropáčovi a na slovenského útočníka zívala téměř prázdná brána. Na druhé straně se v 54. minutě zaskvěl proti Hurtajovi krásným zákrokem Hronek. V téže minutě vlétl před Schwarze již poněkolikáté v zápase Martincův útok a jeho drtivý tlak zakončil střelou přes ležícího brankáře obránce Staněk. Gólový účet zápasu nakonec uzavřel v 56. minutě od modré Cartelli, který využil Hronkova zakrytého výhledu.
Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia Praha): "Vyšel nám začátek a odehráli jsme vůbec vynikající první třetinu, v níž Plzeň navíc ještě podržel brankář. Utkání jsme kontrolovali, povedlo se nám hrát to, co jsme si předsevzali. Roman Málek si stále stěžoval na bolest v tříslu, tak jsme mu dali tři čtyři dny úplného volna a dohodli se s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, aby nám ho dal dohromady tak, aby už byl mezi svátky k dispozici."

Jiří Kučera (Plzeň): "Dostali jsme v úvodu dva lehčí góly a to určilo ráz zápasu, v jehož rozhodujících fázích byli domácí lepší a v soubojích důraznější. Nám sice chybělo pár hráčů, ale na to se nelze vymlouvat. Slavia vyhrála zaslouženě."

Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více