Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.10.2003

Slavia si s chutí zastřílela

11. kolo, úterý 21.10.2003, Litvínov - Slavia
Litvínov
0:7
0:3, 0:4, 0:0
Slavia

Branky: 1. Hruška (Novák), 16. Kuntoš (Kadlec, Sup), 19. Sup (Beránek, Fadrný), 24. Beránek (Kadlec, Sup), 30. Dlouhý (Kopecký), 31. Beránek (Kolařík, Hruška), 32. Graňák (Fadrný, Šaffer) Rozhodčí: Havlík - Pácal, Pospíšil. Vyloučení: 3:3 Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3500.

Sestavy

Litvínov

Mařík (21. Pinc, 31. Mařík) - Veber, Hranáč, Poživil, Kroupa, Martínek, Ťupa, Rebolj - Balázs, Hübl, Žemlička - Kašpar, Rolínek, Prorok - Trávníček, T. Martinec, Kubinčák - Kacíř, Petružálek, Klobouček

Slavia

Hronek - J. Novák, Kolařík, Kadlec, Pojkar, Kuntoš, Graňák - Hruška, Beránek, Sup - Šaffer, Antoš, Fadrný - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Klepiš, Červenka, Tomica

V dohrávce 11. kola rozdrtila Slavia na litvínovském stadióně domácí tým vysoko 7:0. O výsledku prakticky rozhodla již první třetina, po které vedli slávisté 3:0. V prostředním dějství přidali hosté další čtyři trefy, a tak v závěrečné části se již utkání pouze dohrávalo. Lukáš Hronek vychytal čisté konto, Josef Beránek si připsal tři kanadské body za dva góly a jednu nahrávku.

Slavia přijela do Litvínova na dohrávku 11. kola bez zraněných Martince a Kučery a musela se obejít i bez Radoslava Kropáče, jenž byl v první čtvrtině ještě hráčem Liberce. Do branky se postavil Lukáš Hronek. Jak špatně začali Pražané v pátek Třinci, tak dobře začali na severu Čech. Na světelné tabuli ještě ani nenaskočila druhá minuta a hosté již vedli 1:0. Po Novákově střele neměl Mařík puk pod kontrolou, Hranáč se ho pokusil odpálit do bezpečí, ale trefil pouze Davida Hrušku, od něhož se kotouč odrazil do sítě. Chemici se snažili bleskově odpovědět, postupně vyzkoušeli Hronka Trávníček, Veber a Martinec. Slávistický náhradník však ukázal, že i na postu dvojky má Slavia kvalitního gólmana. Na druhé straně mohl zvýšit v 7. minutě vedení Kuntoš, ale pálil jen do Maříka. V polovině první části byl blízko k vyrovnání Rolínek, jenže ani natřikrát za Hronka puk nepropasíroval. Ze své akce vytěžil alespoň přesilovku. Domácí nesehráli početní převahu špatně, ovšem proti Hronkovi se gólově neprosadili. To slávisté svoji první přesilovou hru hned využili. V 16. minutě, kdy na trestné lavici seděl Veber, přihrál Beránek Kadlecovi a jeho střelu šikovně tečoval Kuntoš. Vzápětí byl vyloučen Fadrný. Během dvou minut však Severočeši nevymysleli nic, co by znamenalo pro slávistickou branku nebezpečí. Neprosadil se ani individuálně Kroupa. Naopak, při návratu Fadrného na led se Slavia dostala do přečíslení, které zakončil nekompromisně Michal Sup, čímž rozšířil svou gólovou sbírku na devět exemplářů.

Do druhé třetiny nastoupili Litvínovští se změnami v sestavě včetně postu brankáře, ani ty však zdecimovanému týmu nepomohly. Po čtyřech minutách musel Pinc lovit puk ze sítě. Kadlecovu střelu vyrazil pouze před sebe a pro Josefa Beránka nebyl problém postarat se o dorážku. Hned po vhazování ujel Rolínek, Šaffer ho ve vyložené šanci fauloval a rozhodčí Havlík nařídil trestné střílení. Exekuce se ujal Ivo Prorok, pousil se o blafák, ale zmlátl spíše sebe než brankáře Hronka. V polovině zápasu se zapsal do listiny střelců i útok mladíků. Kopecký naservíroval přihrávku pro Dlouhého, který se trefil přesně do šibenice. Uběhlo pouze osmdesát sekund a červené světlo svítilo opět. Další vyraženou střelu doklepl za Pincova záda opět Beránek. Trenér Výborný reagoval oddechovým časem a do branky se vrátil zpátky Mařík. Minuty hrůzy tím však neskončily. V čase 31:10 rozotčili slávisté další kolotoč v obranném pásmu Litvínova, který zakončil trefou do černého Dominik Graňák. Pro mladého slovenského obránce to byl premiérový gól v extralize. Hra se pak již uklidnila a domácí byli asi rádi, když zazněla siréna oznamující konec prostředního dějství.

O výsledku bylo po čtyřiceti minutách rozhodnuto, a tak třetí část začala v poklidném tempu. Z letargie vytrhla diváky, kteří na stadionu ještě vydrželi, až Tomicova šance ve 47. minutě. Osmělili se i domácí. Ve 48. se pokusili zkazit čisté konto Hronkovi Trávníček s Poživilem, Hronek však pro jejich snahu neměl pochopení. Litvínovští se nadále snažili o čestný úspěch, ale obrana Slavie byla pozorná. Když se již dostali Chemici do zakončení, stál jim v cestě vynikající Hronek jako v 56. minutě proti Žemličkovi a vzápětí v oslabení proti Rolínkovi s Prorokem. Čisté konto vydrželo brankáři hostí i po šedesáti minutách. V letošní sezóně ještě nedostal Lukáš Hronek branku, neinkasoval celkem 97 minut.
Ohlasy trenérů
Jaroslav Hübl (Litvínov): "Začali jsme špatně. Dostali jsme hned v úvodu branku, další pak v oslabení a za stavu 0:3 už mužstvo nemělo sílu zápas zvrátit. Hosté hráli výborně také v obraně."

Jiří Kalous (Slavia): "Jsme rádi za body, utkání bylo ovlivněno naší rychlou úvodní brankou. Ve vyrovnané první třetině nás výrazně podržel brankář Hronek, za stavu 4:0 již bylo rozhodnuto, neboť mužstvo hrálo po celé utkání velice zodpovědně a konečně se mu dařila i střelba."
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více