Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.10.2003

Berani si vezou bod

16. kolo, pátek 24.10.2003, Slavia - Zlín
Slavia
2:2p
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0
Zlín

Branky a nahrávky: 9. Sup (J. Novák), 44. J. Novák (P. Kadlec, J. Beránek) - 34. Jenáček, 54. Veselý (Macholda, M. Okál). Rozhodčí: Smeták - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 2447.

Sestavy

Slavia

Hronek - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, O. Staněk, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Kropáč, Antoš, Vondrka - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Červenka, Klepiš, Tomica.

Zlín

Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, Zubíček, D. Nosek, Macholda, Hučko - Balaštík, Leška, Veselý - Barinka, Martin Čech I (41. Záhorovský), Jenáček - M. Okál, Vlach, Mokrejš.

I přesto, že Slavia dvakrát vedla, nedokázala z domácího ledu získat tři body, ale pouze jeden. Velkou měrou k tomu přispěl skvělými zákroky Lukáš Hronek, ale i Jan Novák, který jednu branku vstřelil a u druhé Supovi asistoval.

Ze začátku utkání měla navrch Slavia. V 2.minutě převzal puk na modré slávistický mladík Roman Červenka a dojel s ním až k bráně hostujícího brankáře Igora Murína. Ten však k lítosti domácích fanoušků stál na svém místě. Tuto šanci kontroval ze strany Zlína Ondřej Veselý, který šikovně tečoval nahození svých obránců od modré čáry Slavie. Naštěstí stál brankář Slavie Lukáš Hronek na správném místě a zabránil tak gόlové pohromě. O minutu později se ukázal v dobrém světle novic ve slávistickém týmu Michal Vondrka, který si šikovně najel před Murínovu svatyni, ale odražený puk do odkryté branky neposlal.

V 5.minutě poslal Milan Kopecký do rychlého protiútoku svého kolegu z útoku Radka Dlouhého. Jeho tvrdou střelu z blízka Murín zázračně chytil do lapačky. Ze začátku 6.minuty pálí z první po vyhraném buly Zlína Miroslav Okál. Jeho pokus však Lukáš Hronek chytil. V čase 8:22 nahrál Jan Novák od levého mantinelu v obranném pásmu Zlína před branku Michalu Supovi, který vstřelil pod Murínovým pravým betonem první branku Slavie – 1:0. Slavia si také zahrála přesilovku, ale nedokázala se usadit do obranného pásma hostí a svoji početní převahu tak nevyužila. Možnost přesilové hry dostal i Zlín a počínal si ve svém počínání lépe, než domácí Slavia. V 11.minutě pálil od modré zlínský obránce Pavel Zubíček. K jeho lítosti brankář Slavie Lukáš Hronek jeho střelu vykryl. Přesilovku Slavia přečkala v pohodě.

Ve 14.minutě se opět v dobrém světle ukázal nováček Vondrka. S pukem obkroužil Murínovu branku, dostal se ke střele, kterou Murín s potížemi vyrazil. Slavia se poté opět poslala do oslabení, když Radek Dlouhý zahrál nebezpečně vysokou holí. V této přesilovce měl největší šanci slovenský ostrostřelec Peter Barinka. Jeho tvrdou střelu z blízkosti brankář k potěšení domácích fanoušků gόlman Slavie Hronek chytil. Šanci měla i Slavia. Michal Sup zachytil rozehrávku zlínských obránců a uháněl dopředu. Byl však tísněn zlínskými obránci a nahrál z druhé vlny najíždějícímu Josefu Beránkovi, jehož střelu Murín vyrazil. Slavia pak už nedala zlínským medvědům šanci a přesilovku přečkala v pohodě. V 18.minutě Radek Dlouhý nevyužil přihrávku do jízdy od Milana Kopeckého. Ke konci třetiny si Slavia ještě zahrála přesilovku. Největší šanci v ní měl velice aktivní slávistický obránce Jan Novák. Jeho tvrdou střelu z prostoru levého kruhu však Murín vykryl

Druhou třetinu začala Slavia aktivně. Nejdřív ve 22.minutě prověřil z pravé strany Murína opět Jan Novák a ve 24.minutě pálil z té samé strany i David Hruška. Bohužel, pro slávistické fanoušky, bez úspěchu. Šance si vytvářel i Zlín. Nejprve prověřil Hronka z dálky Martin Jenáček a další zákrok si Hronek připsal při střele Petra Mokrejše. Hra byla poté plná nepřesností. Až v 28. minutě se útočník Slavie Milan Kopecký prodral až do prostoru mezi kruhy, odkud vystřelil. Jeho střelu však k lítosti slávistických fanoušků brankář Zlína Murín chytil do lapačky. Ve 32. minutě zachytil rozehrávku obránců hostí Michal Vondrka a sám se řítil na brankáře Zlína. Ten však s jeho střelou neměl vážnější problém. V čase 33:15 projel zlínský kapitán Miroslav Okál obranným pásmem Slavie a dostal se až k brankáři Hronkovi. Jeho první střelecký pokus Hronek vykryl, na ten druhý už nedosáhl – 1:1. Zlín byl poté aktivnější, ale útoky Medvědů končily na neprostupné obranné hrázi Slavie. Ve 39. minutě si agilní Miroslav Okál najel s pukem do prostoru mezi kruhy a vypálil. Jeho pokus Hronek chytil.

Třetí třetinu začala šancí posila z Liberce Radoslav Kropáč, ale svoji samostatnou akci nedotáhl do zdárného konce. Slavia dostala možnost ke skόrování ve 43. minutě, kdy dostala možnost přesilové hry pět na tři. A Slavia ji využila. V čase 43:38 Petr Kadlec namazal Janu Novákovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. V 45 minutě ujel ve vlastním oslabení Peter Barinka, obhodil si slávistického obránce Kolaříka a řítil se sám na Hronka. Hronek jeho nájezd s přehledem zlikvidoval. Přesilovku pět na tři si zahrál i Zlín. Nejdřív byl vyloučen slávistický obránce Jiří Kuntoš za hákování a o deset vteřin později si šel sednout Dominik Graňák za nebezpečnou hru vysokou holí. Slavia zabojovala a Zlín k žádné vážnější šanci nepustila. V čase 53:35 Zlín kuriόzně vyrovnal. Okál nahrál Petru Macholdovi, ten vyslal na Hronkovu svatyni skákavou střelu a Ondřej Veselý tečoval – 2:2. O stržení vítězství na stranu Slavie se snažil Jiří Kuntoš, ale jeho střelu Murín s přehledem kryl. V 56.minutě byl blízko gόlu Petr Kadlec, ale jeho střela „jen“ zazvonila o levou tyč. V 59. minutě mohl strhnout vítězství na stranu Slavie Milan Antoš, ale to by musel trefit odkrytou Murínovu bránu.

Utkání tak došlo do prodloužení. Aktivně jej začala Slavia, když Kadlec poslal svůj tvrdý pozdrav Murínovi. Pak ale začal úřadovat Zlín. Nejdříve se Hamrlíkovu střelu pokoušel dorazit do Hronkovy svatyně zlínský ostrostřelec Jaroslav Balaštík, ale jeho dorážku Hronek chytil. Poté ještě vyzkoušel Hronkovu pozornost Martin Hamrlík, ale jeho tvrdou střelu Hronek v pohodě chytil. Během prodloužení se už nic nestalo a utkání tak po právu skončilo smírem.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): S bodem jsme v podstatě spokojeni, i když jsme už sahali po třech. V závěru jsme však udělali taktickou chybu, měli jsme hru přerušit a vystřídat, ale naopak jsme inkasovali podruhé. Bylo to velice těžké utkání, Zlín dobře bránil střední pásmo a spoléhal na rychlé protiútoky, na které má vhodné typy hráčů.

Ernest Bokroš (Zlín): Poslední dva zápasy venku jsme odehráli dobře a teď se nám konečně podařilo bodovat. Chtěli jsme napravit dojem (ze zápasu na ledě pražské Sparty), a proto jsem spokojen s bodem. Mrzí mě jen vysoký počet vyloučených hráčů.

Autor Jan Beneda, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více