Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.10.2003

Slavia oplatila Plzni domácí porážku

19. kolo, pátek 31.10.2003, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:5
0:1, 1:1, 2:3
Slavia

Branky: 37. Z. Sedlák (Výborný), 45. Matějovský (Pospíšil), 52. J. Straka (Andrašovský) - 4. Beránek (Kadlec, D. Hruška), 32. Staněk (R. Dlouhý, Jaroš), 43. J. Novák (D. Hruška, Beránek), 53. J. Novák (D. Hruška, Beránek), 60. D. Hruška (Beránek) Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5784

Sestavy

Plzeň

Šmíd - Nedoma, Cartelli (17. Výborný), Dobroň, Hanzlík, Posmyk, Vobořil - Pospíšil, Krátoška, Matějovský - Andrašovský, J. Straka, Jakeš (21. Švík) - Z. Sedlák, Adamský, Důras

Slavia

Málek - J. Novák, Kolařík, Kadlec, Staněk, Kuntoš, Graňák, Pojkar - D. Hruška, Beránek, Sup - Kropáč, P. Martinec, Tomica - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Klepiš, Vondrka, Antoš

Slavia si z Plzně veze plný bodový zisk a oplatila tak Západočechům porážku, kterou jí uštědřili v Edenu. V první třetině dostal hosty do vedení Josef Beránek, druhá část skončila nerozhodně 1:1. V závěrečném dějství díky Novákovi vedli slávisté o dva góly, jenže Plzni se podařilo v rozmezí sedmi minut vyrovnat. Z vyrovnání se však radovala pouhou minutu. Vedení vrátil Slavii zpět Jan Novák a tři body zabalil trefou do prázdné brány jedenáct sekund před koncem Hruška. Ten si stejně jako Josef Beránek připsal čtyři body do tabulky produktivity.

Drama se šťastným koncem pro Slavii. První třetina začala oťukáváním obou mužstev. První gólovou příležitost měli domácí hráči Plzně. Ve 3.minutě mohl ztrestat chybu v rozehrávce Slavie domácí útočník Dušan Andrašovský, ale navrátilec v brance Slavie Roman Málek byl proti a svůj tým v úvodu zápasu podržel. První gólově udeřila Slavia. V čase 3:57 se dostalo duo Beránek – Sup do situace dva na jednoho a první jmenovaný střelou pod víko plzeňské branky, chráněné Zdeňkem Šmídem, otevřel brankový účet zápasu – 0:1. Slavia si v šesté minutě zahrála přesilovku, když si na trestnou lavici šel sednout slávistický odchovanec, nyní ve službách Plzně, Radek Matějovský. Největší gólovou šanci měl po Martincově přihrávce Pavel Kolařík, ale ten svoji střelu poslal nad plzeňskou branku. V 9. minutě se osmělila i Plzeň. Svůj střelecký pozdrav od modré poslal Romanu Málkovi bývalý hráč Slavie Marek Posmyk. Příležitost k přesilové hře dostala i Plzeň a měla v ní dvě slibné možnosti k vyrovnání. Nejprve pálil zblízka na Málka Josef Straka a poté i Marek Posmyk, ale Málek jejich pokusy o vyrovnání zlikvidoval.

Ve 12.minutě zkusil své střelecké štěstí i Radoslav Kropáč, který prokličkoval obranným pásmem Plzně, ale jeho střela i následná dorážka ke zvýšení skóre nevedla. Slavia se pak dostala do tlaku. V 16.minutě se osmělil i slávistický ostrostřelec Michal Sup, ale ztroskotal na pozorném brankáři Plzně Šmídovi. Poté své střelecké štěstí zkusil i Michal Vondrka, ale dopadl stejně, jako jeho kolega Sup. V 18. minutě vypálil od modré Petr Kadlec, jeho střelu tečoval Petr Jaroš. Jarošova teč však skončila v ochranné síti za plzeňskou svatyní. V 19.minutě se pokusil vyrovnat agilní Dušan Andrašovský, ale jeho střelecký pokus Málek vykryl.

Ze začátku druhé třetiny měla opět možnost přesilové hry Plzeň, když si Patrik Martinec šel odpykávat trest za držení. Kapitán domácího týmu David Pospíšil se pokoušel tečovat střelu svých obránců, ale skončil jen u nohou brankáře Málka a hra byla přerušena. Další přesilovkou šanci měl výborně hrající Zdeněk Sedlák. Naštěstí pro Slavii brankář Málek chytil jeho střelu z prostoru mezi kruhy. Zvýšit stav utkání mohla Slavia, když se opět v situaci dva na jednoho ocitl Josef Beránek s Michla Supem. Ti však svoji akci překombinovali a stav utkání zůstal stejný. Z následného protiútoku mohli plzeňští hráči vyrovnat, ale Roman Málek byl vždy na svém místě a Plzeň tak přesilovku nevyužila. V 28.minutě se ocitl v šanci Dušan Andrašovský, ale jeho střelecký pokus Málek vykryl. O minutu později rozhodčí Homola poskytl Plzni další přesilovou hru, když na trestnou lavici si šel odpykat slávistický obránce Ondřej Staněk dvouminutový trest za hákování, ale plzeňské závary před svoji brankou gólman Málek vyřešil s pomocí svých obránců bez problémů a Slavia tak ustála další plzeňskou početní převahu.

V čase 31:08 po nahrávce Dlouhého vstřelil z prostoru mezi kruhy svou první branku v letošním ligovém ročníku Ondřej Staněk a Slavia tak zvýšila skóre na plzeňském ledě na 0:2.. O snížení nelichotivého stavu pro domácí se snažil Martin Výborný, ale ani ten na brankáře Málka nevyzrál. Proti Málkovi neuspěl ani Zdeněk Sedlák, který zachytil na modré špatnou rozehrávku slávistických obránců. Ve 36.minutě se o navýšení dvoubrankového náskoku pokusila dvojice Kropáč – Tomica , ale druhý jmenovaný poslal svoji střelu těsně vedle levé tyče Šmídovi branky. V čase 36:32 si Zdeněk Sedlák obhodil na červené čáře jednoho ze slávistických obránců a tváří v tvář Málkovi se nemýlil, když slávistického brankáře prostřelil mezi betony - 1:2. O vyrovnání brankového účtu se pokusil ještě před přestávkou plzeňský Martin Výborný, ale jeho střelu gólman Slavie Málek chytil.

Třetí třetina začala svižně. Hned ve 2.minutě třetí třetiny se pokusil vyrovnat plzeňský útočník Jan Švík, ale s jeho střelou brankář Málek neměl problémy. Na jeho šanci odpověděl gólově slávistický obránce Jan Novák, jehož střelu tečoval jeden z plzeňských obránců – 1:3. . Do střelecké listiny se mohl zapsat i Petr Kadlec. Ten však otřel svoji střelu pouze o břevno a skóre zápasu tak nezměnil. Změnil jej však v čase 44:27 plzeňský útočník Radek Matějovský, který tvrdě vypálil z prostoru levého kruhu a snížil tak na rozdíl jediné branky – 2:3. Plzeň gól nabudil a snažila se o vyrovnání. Nejprve Sedlák minul odkrytou Málkovu svatyni a v čase 51:02 projel napříč obranným pásmem Slavie Josef Straka a svoji střelou pod břevno nedal Málkovi šanci – 3:3. Slavia se však rychle oklepala a o minutu později namazal David Hruška svému kolegovi Janu Novákovi a ten se z prostoru mezi kruhy nemýlil – 3:4. Plzeň tato branka srazila do kolen a Slavia se snažila ještě o zvýšení svého náskoku.V 56.minutě nejprve Beránek objel branku a pokusil se překvapit Zdeňka Šmída. Beránek ho však bohužel pro Slavii nepřekvapil. Poté se dostal k odraženému puku Michal Sup, ale jeho bekhendovou střelu Šmíd chytil. Plzeň pak ve snaze snížit zkusila hru bez brankáře, ale Slavia se jejímu závěrečnému tlaku ubránila a jedenáct vteřin před koncem zpečetil výhru Slavie do opuštěné plzeňské klece David Hruška a uzavřel tak brankový účet zápasu na 3:5 ve prospěch Slavie.

Ohlasy trenérů
Miroslav Přerost (Plzeň): "Po prohrané první třetině jsme si dokázali získat převahu, ale po individuálních chybách jsme opět inkasovali. Naše hra je solidní, ale produktivita je špatná. Dostáváme branky po individuálních chybách obrany."

Jiří Kalous (Slavia): "Je to pro nás velmi cenné vítězství. Plzeň i za stavu 1:3 nesložila zbraně a vyrovnala. My jsme však nepodlehli panice a v závěru jsme dokázali otočit utkání v náš prospěch."
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více