Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.4.2011

Tentokrát sedmý zápas nevyšel, Slavia končí v semifinále

SF7, pátek 1.4.2011, Třinec - Slavia
Třinec
5:2
1:0, 3:0, 1:2
Slavia

Branky: 1. Květoň (Kohn), 27. Zíb (Bonk, Hrabal), 28. Krajíček (Kohn, Květoň), 31. Zíb (Varaďa, Bonk), 51. Kohn (Růžička, Květoň) - 43. Vondrka (Pospíšil), 54. Endál (Krejčík). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:6, navíc Jaškin 5 min + do konce utkání, Tomica 10 min OT. Využití: 3:1. Diváci: 5200. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

Sestavy

Třinec

Hamerlík - Richter, Hudec, Seman, Zíb, Lojek, Krajíček, Hrabal - Varaďa, Bonk, Růžička - Polák, Polanský, Adamský - Orsava, Kohn, Květoň - Hrňa, Peterek, Koudelka - McGregor

Slavia

Kopřiva (31. Furch) - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Krejčík - Tomica, Svoboda, Krenželok - Vondrka, Pospíšil, Endál - Micka, Doležal, Jelínek - Sklenář, Jaškin, Poletín - Třetina

Rozhodující sedmé utkání na ledě třinecké WERK arény sešívaní prohráli 2:5, play-off pro ně tak v semifinále končí. Slávisté inkasovali hned v první minutě, nevydařila se jim ani druhá třetina, kterou prohráli 0:3. Třetí dvacetiminutovka sice přinesla dvě snížení, ke zdramatizování zápasu to ale nevedlo.

Třinečtí Oceláři po dlouhých třinácti letech postoupili do finále nejvyšší české soutěže, a to způsobem bravurním. V semifinálové sérii se Slavii prohrávali již 1:3 na zápasy, přesto si vynutili sedmý zápas, a ten sehráli exibičním způsobem.

V první třetině to ale na snadnou práci rozhodně nevypadalo. Oceláři sice vlétli do zápasu jako uragán a už ve 47. vteřině zápasu vedli zásluhou přesné rány Davida Květoně 1:0, jejich další velký tlak ale zbrzdila velká nedisciplinovanost.

Slavia se dlouhou početní výhodou, způsobenou dvěma po sobě jdoucími tresty, vrátila do zápasu, ale nedokázala proměnit obrovité šance, které hrály klíčovou roli v dalším průběhu hry. Třinečtí zatažení do velké defenzívy odolali nájezdu Kadlece, dorážce Svobody i pokusu mladičkého Jaškina.

Těžko bylo Třineckým i okolo první přestávky. Radek Bonk vyfasoval čtyřminutový trest za vysokou hůl a hromy bily na obou stranách. Na začátku početní výhody ujížděl v poslabení sám na Kopřivu Adamský, ale ránou mezi betony neuspěl. Pak měli velké šance hosté.

Třinec ale i po přestávce dokázal oslabení ustát a začal pomýšlet na finále. Cestu do bojů o mistrovský pohár nastartoval v přesilové hře ránou od modré Lukáš Zíb. Slavia v tu chvíli nevěděla, kde ji hlava stojí a pouhých 40 vteřin po Zíbově trefě vymetl šibenici Kopřivovy brány i Lukáš Krajíček.

Galakoncert třineckých obránců neměl konce a druhý zářez na své ohnivé čepeli získal znovu Lukáš Zíb naprosto totožnou ránou k levé tyči, což už neunesl ani jindy klidný brankář Miroslav Kopřiva.

Od nástupu Furcha Oceláři upustili aktivní hře a soustředili se zejména na defenzívu. Na Slavii byl patrný zápasový rytmus a jen těžko se dostávala do velkých šancí. Vyjímkou byla loženka Vondrky, který v oslabení obral o puk Zíba a zjevil se sám před Hamerlíkem, ten jeho pokus natřikrát lapačkou zkrotil.

Michal Vondrka si proto na svou branku musel počkat. Na začátku třetí části se mu to povedlo, když využil svou šanci a sám před Hamerlíkem mířil přesně. Třinečtí si v tu chvíli vzpomněli na první semifinálový duel, kdy Slavia totožnou ztrátu málem stáhla.

Další tutovky hosté ale nevyužili a v nabídnuté přesilové hře Oceláři potvrdili svůj postup. Ukázkovou kombinaci na jeden dotek zakončoval k pravé tyči Ladislav Kohn a bylo rozhodnuto.

Na ledě se přitvrdilo, hosté začali dohrávat na hraně faulů a neslo jim to ovoce. Když na ledě ležel otřesený Martin Lojek, Lukáš Endál obkroužil bránu a zasunul puk k volné pravé tyči. To bylo ovšem vše, co se v zápase stálo. Třinecké oslavy začaly, a Werk aréna celou minutu ve stoje vítala po dlouhých třinácti letech finále.

Autor Václav Baumann, Adam Sušovský
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video