Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.9.2003

Eden viděl dvanáct gólů

5. kolo, sobota 13.9.2003, Slavia - Plzeň
Slavia
6:6
2:2, 1:2, 3:2
Plzeň

Branky Slavia: 13. Sobotka (Kachlík), 19. Samec (Jiránek), 40. Lang (Sobotka, Svoboda), 42. Polakovič (Jebavý), 44. Svoboda (Sobotka, Samec), 52. Višňák (Sobotka)

Branky Plzeň: 13. Holub (Kocman, Martinec), 16. Kampf (Valenta), 33. Šlauf (Setikovský), 33. Kampf (Štich), 47. Valenta (Heřman), 55. Bote (Šetikovský)

Vyloučení: 4:6

Sestavy

Slavia

Brož (od 47. min. Kamiš) - Višňák, Jebavý, Samec, Drbohlav, Chaloupka, Soldán, Lang - Růžička V., Sobotka(C), Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Kachlík, Krejčí, Polakovič, Freisler, Škaloud

Plzeň

Baroch - Kocman, Krňoul, Jonák, Holub, Mareš, Malý, Heřman, Sýkora, Šlauf, Setikovský(C), Šimán, Mottl, Kořínek, Martinec, Valenta, Štich, Černý, Bote, Jindra, Kampf (soupiska není rozdělena podle postů)

Stejný tým jako ve čtvrtek remizoval s juniory, přivítali dnes ve Vršovicích tentokráte dorostenci. Před zraky hráčů z prvního týmu, kteří se chystali na 2. kolo do Liberce, padlo v Edenu dvanáct branek, po šesti na obou stranách. Slavia byla po celý zápas lepším týmem. Podle trenéra domácích Martina Pešouta Plzeň proměnila šest z osmi šancí. Plzeň si na západ Čech veze bod jen díky skvěle chytajícímu brankáři Barochovi. Stejně jako jsou v juniorech Birner s Červenkou, v dorostu je Sobotka se Svobodou, kteří i dnes táhli svůj tým. Vladimír Sobotka zaznamenal jednu branku a tři asistence.

S Vladimírem Růžičkou starším i mladším na střídačce rozehrála v pravé poledne Slavia s Plzní 5. kolo Extraligy dorostu. Utkání začalo vlažně bez jakékoli šance na obou stranách. Postupně si domácí budovali převahu a i příležitosti. Již v úvodu utkání ukázal kapitán Slavie, co umí. Vybruslil zpoza vlastí brány, objel si několik soupeřů a jeho parádní průnik zastavil až poslední bek. V 5. minutě poslal ideální přihrávku Jiránek. Osamocený Freisler pálil jen do Barocha. Slavia hrála dobře dozadu a neměla větší problémy ani při oslabení. V 13. minutě přišla první střela Plzně na bránu a hned skončila za zády brankáře Brože, branku si připsal Lukáš Holub. Domácí na odpověď nenechali dlouho čekat a po 21 vteřinách vyrovnali Sobotkou po přihrávce Kachlíka. Druhá střela Plzně, druhý gól. Kampf poslal puk z úhlu, ten se prošel po brankové čáře a nakonec ji i překročil. Dvě minuty před koncem třetiny pálil od modré Samec a jeho ostrá střela skončila za Barochovými zády.

Druhá část začala opět v režii Slavie a Svobody se Sobotkou. Aktivní nahrávač Jiránek to opět zkoušel zpoza brány na Polakoviče. Ten ovšem pálil přesně doprostřed brány. Hosté se v průběhu druhé třetiny zlepšovali a hra se vyrovnala. Plzeň těžila především z rychlých brejků. V další šanci opět Sobotka po Kachlíkově přihrávce netrefil z půl metru bránu. Nádherná střela rozjetého Šlaufa od pravého mantinelu skončila pod břevnem. Ve stejné minutě se prosadil důrazný Jiří Kampf, když protlačil puk mezi tyčí a bruslí brankáře Brože. Jako při přesilové hře, ale v plném počtu se točila Slavia v obraném pásmu Plzně. Všechny slávistické střely ovšem končily jen ve výstroji Barocha. Osm vteřin před koncem druhé části si najel Lang mezi kruhy a snížil na 3:4.

Jako už tradičně, zahájila Slavia třetinu lépe než soupeř. Ve 42. minutě si nabruslil Polakovič mezi kruhy, několikrát váhavě napřáhl a nakonec vypálil a po jeho střele se puk zatřepetal v síti. Domácí zcela otočili zápas, když parádní zadovkou posunul Sobotka touš na Svobodu a ten vymetl pavučinu v bráně. Následně se střelou mezi nohama Brože, pro kterého to byl poslední okamžik na ledě, prosadil Valenta. Do brány se místo Brože postavil zkušenější Dominik Kamiš. Po vyrovnání Plzeň hru vyrovnala. Bohdan Višňák perfektní střelou pod víko v 52. minutě korunoval svůj velice dobrý výkon v celém zápase. Na druhé straně Kamišem vyraženou střelu dorazil do brány Bote a uzavřel tak gólový účet zápasu. Před koncem zápasu se do šancí dostávali jako vždy Sobotka se Svobodou, ovšem neúspěšně.

Tři nejlepší hráči zápasu:

1. Vladimír Sobotka (HC Slavia Praha)
2. Tomáš Svoboda (HC Slavia Praha)
3. Bohdan Višňák (HC Slavia Praha)

Ohlasy trenérů

František Černý (Plzeň):

"Bod ze Slavie je pro nás samozřejmě dobrý. V druhé třetině se nám povedl náskok, ale už ke konci nás Slavia zatlačila, což potvrdila i ve třetí třetině kdy od desáté minuty nás zcela přehrávala, otočila výsledek. Hodně si cením našich kluků že i když Slavia otočila výsledek a prohrávali jsme, byli schopni vyrovnat utkání. Myslím že o bodu pro nás rozhodly výkony brankařů."

Martin Pešout (Slavia):

"Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale myslím si že jsme soupeře nakonec přehráli. Kdyby jsme dneska neměli takovou smůlu, kdy oni dali šest gólů z osmi šancí. Ale i takové zápasy v Extralize jsou a naši hráči se to musí naučit hrát. Slouží jim ke cti, že ani přitom výsledku 2:4 to nezabalili a otočili jsme na 6:5. Bohužel takový náhodný gól nám to zkazil. Znova bych ještě pochválil hráče, že to nevzdali."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více