Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.9.2014

Slavia porazila Plzeň! O druhé domácí výhře rozhodl Vlasák

4. kolo, pátek 19.9.2014, Slavia - Plzeň
Slavia
2:1
1:0, 1:1, 0:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 6. Krejčí (Vas, Doležal), 23. Vlasák (Valach, Bednář) – 25. Pletka (Simon). Rozhodčí: Pavel Hodek, Martin Homola – Jaromír Bláha, Evžen Kostka. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2945. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Slavia

Furch – Krejčí, Kolařík, Holub, Valach, Štich, Novák, Knot – Tomica, Vlasák, Bednář – Doležal, Vas, Čermák – Sklenář, Klhůfek, Stránský – Poletín, Tomek.

Plzeň

Machovský – Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna – Johnson, Lev, Balej – Hollweg, Sýkora, Dvořák – Beran, Michel, Schleiss.

Sešívaní si po druhém domácím zápase připisují další tři body. Slavia se v utkaní proti Plzni prosadila hned v úvodu zápasu a bylo to v letošní sezóně vůbec poprvé, kdy svěřenci trenéra Lubiny nemuseli dotahovat vedení soupeře. Do tabulky střelců se zapsali Daniel Krejčí a bývalý Plzeňan Tomáš Vlasák.

Slavia vstoupila do utkání aktivněji a hned v 5. minutě se radovala z gólu. Vas zavezl kotouč do útočného pásma a se štěstím našel nad kruhy připraveného Daniel Krejčího, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Západočeši se pokoušeli o vyrovnání, když se jim v polovině první dvacetiminutovky naskytla možnost přesilové hry 5 na 3, tu ale ani po oddechovém času nedokázali zužitkovat. Domácí podržel především brankář Furch.

V úvodu prostředního dějství začali udávat tempo hry hosté, paradoxně to však byli sešívaní, kdo skóroval. Valach vypálil od modré čáry a před Machovským si na teč do odkryté části branky počkal explzeňský Tomáš Vlasák.

Netrvalo ovšem dlouho a Plzeňští snížili. Nejprve se usadili v pásmu před Furchem, po urputném boji u mantinelu se puk nakonec dostal až před branku ke zcela osamocenému Václavu Pletkovi, a ten už si domácího gólmana vychutnal forhendovou kličkou.

Zpestřením zápasu byla menší šarvátka mezi Stránským a Johnsonem. Závěr druhé třetiny se pak odehrával ve znamení vyloučení. V oslabení si zahráli jak svěřenci trenéra Lubiny, tak i hosté. Ani jeden tým už ale změnu skóre před odchodem do kabin nepřipustil.

Na začátku třetí periody okupovali domácí území před Machovským při přesilovce pět na tři. Stejně jako Západočeši ale nedokázali dvojnásobné početní výhody využít. Plzeň se pokoušela po zbytek zápasu dotahovat, ale Slavia svému sokovi obrat nedovolila.

Tři minuty před závěrečnou sirénou si hosté situaci na srovnání skóre neulehčili. Dvouminutový trest si totiž vykoledoval Pletka, a šance Plzně na vyrovnání tak byly mizivé.

Slávistům se nakonec podařilo výsledek udržet, a na domácím ledě tak získat další tři body za těsné vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Tento domácí zápas byl pro nás po prohře v Pardubicích hodně důležitý. Přistoupili jsme k němu zodpovědně už v první třetině. Utkání se pro nás vyvíjelo dobře, protože jsme měli výhodu, když jsme vedli. Mohli jsme využít ještě početní výhodu pět na tři. Zápas nás stál mnoho sil, ale hodně nás podržel Dominik Furch."

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „Náš výkon byl v první třetině špatný. Čekali jsme branku a ta přišla. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila. Bohužel jsme na začátku třetiny znovu inkasovali, naštěstí jsme pak dali kontaktní gól. Myslím si, že náš výkon potom nebyl špatný. Zlepšili jsme pohyb, měli jsme i nějaké šance. Ve třetí třetině přišly z naší strany nesmyslné fauly, hráli jsme sedm minut v oslabení, což nás stálo mnoho sil. V závěru nakonec rozhodla naše přesilovka, i přesto, že jsme ji nesehráli špatně, ale bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli. V následné minutové powerplay ještě nějaký náznak byl, ale Slavia si závěr už pohlídala."

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video