Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.11.2014

Návrat domů jak se patří! Divíšek otočil hattrickem duel s Vary

20. kolo, úterý 18.11.2014, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
3:2p
0:1, 0:1, 2:0 - 1:0
Karlovy Vary

Branky a nahrávky: 42. Divíšek (Bednář), 59. Divíšek (Vlasák, Krejčí), 65. Divíšek (Vlasák, Bednář) – 11. Duda, 30. Duda (TS). Rozhodčí: Hribik, Šindler – Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:6, navíc Knot (SLA) 5 min. + DKU, Skuhravý (KVA) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 716. Střely na branku: 49:29. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Furch – Krejčí, Kolařík, Barák, Valach, Knot, Novák, Holub – Tomica, Vlasák, Bednář – J. Doležal, Vas, Micka – Sklenář, Divíšek, Stránský – T. Doležal, Andres, Veselý

Karlovy Vary

Závorka – Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, Tomeček, Gorčík – Vachovec, Kverka, Duda – Heizer, Skuhravý, D. Hruška – Pšurný, Balán, Tomeček – Štals, R. Hruška, Koblasa

Slavia se po třech týdnech představila opět před domácím publikem. Pražané v O2 areně hostili Karlovy Vary, které před zápasem ztrácely na sešívané pouhý bod. Západočeši nejprve vedli 2:0, ovšem svěřenci trenéra Lubiny dokázali ve třetí třetině dvěma góly Tomáše Divíška srovnat. Hra dospěla až do prodloužení, v němž se potřetí trefil Tomáš Divíšek, a svým hattrickem tak zajistil Slavii dva body.

Oba soupeři vstoupili do utkání poměrně vlažně. Hrálo se především ve středním pásmu a gólové šance byly k vidění jen pomálu. Po necelých deseti minutách hry oslabil svůj tým Ronald Knot, který si za vražení na hrazení vysloužil trest na 5 minut a do konce utkání.

Hosté pětiminutovou početní výhodu zužitkovali asi po dvou minutách. Po fatální chybě slávistické obrany se do samostatného úniku dostal Radek Duda, který překonal domácího gólmana.

Ve druhé třetině měli mírně navrch hosté a v její polovině se jim také povedlo navýšit skóre na 2:0. Jan Stránský odpálil zlomenou hokejku proti soupeřovu hráči s pukem a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se nezhostil nikdo jiný než kapitán energetiků Radek Duda, a i podruhé v utkání našel recept na Furcha.

Pražané pořádně zahrozili ke konci druhé dvacetiminutovky, kdy měli k dispozici dvě přesilové hry. Závorka však puk za svá záda nepropustil a svůj tým v těžké chvíli podržel.

Hned v úvodu poslední periody využili domácí přesilovou hru. Snížení na 1:2 zařídila gólem z mezikruží čerstvá slávistická posila Tomáš Divíšek. Velkou chutí do hry se ve třetí třetině prezentovala právě Slavia, která se snažila o vyrovnání a Západočechy příliš k puku nepouštěla.

Svěřenci trenéra Lubiny dostali velkou šanci na vyrovnání v přesilovce po faulu Kverky. Netrvalo dlouho a sešívaní se opravdu dočkali, po Vlasákově střele dotlačil kotouč za Závorku Tomáš Divíšek.

O vítězi nakonec rozhodlo až prodloužení, v němž měly vyložené gólové příležitosti Karlovy Vary. Paradoxně to však byli domácí, kdo skóroval. Hattrick dovršil Tomáš Divíšek, který tak Slavii zařídil výhru 3:2 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (HC Slavia Praha): My jsme nenavázali na tři vítězství, co jsme udělali venku, což mě mrzí. Dnes jsme brali body za výkon ve třetí třetině, a to je málo. Zaplaťpánbůh, že jsme se dohodli s Tomášem Divíškem.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Moje hodnocení bude krátké, lakonické a výstižné - prohráli jsme 2:3 v prodloužení. Více k tomu nemám co říci.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video