Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.11.2014

Slavia se v Hradci ani jednou neprosadila a padla

23. kolo, neděle 23.11.2014, Hr. Králové - Slavia
Hr. Králové
6:0
0:0, 2:0, 4:0
Slavia

Branky a nahrávky: 21. Mertl (Beránek, Šimánek), 39. Dej (Kukumberg, Tvrdík), 45. Beránek (Mertl, Šimánek), 51. Troliga (Vydarený, Šimánek), 53. Červený (Dej, Kukumberg), 58. Červený (Vašíček, Troliga). Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:8 navíc Svoboda (SLA) 10 min OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4280. Střely na branku: 37:14. Průběh utkání: 6:0.

Sestavy

Hr. Králové

Kantor – Pláněk, Vydarený, Slovák, Dietz, Frühauf, Mikuš, Piegl, Vašíček – Beránek, Mertl, Šimánek – Dej, Kukumberg, Červený – Tvrdík, Troliga, Nedvídek – Kovářů, Pilař, Uhlík.

Slavia

Svoboda – Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, König, Barák, Růžička – Bednář, Vlasák, Tomica – Micka, Klhůfek, J. Doležal – Stránský, Divíšek, Sklenář – Veselý, Poletín.

Červenobílí drželi se soupeřem krok jen v prvních minutách, pak se otěží zápasu chopili Hradečtí, kteří si převahu udrželi až do závěrečné sirény. Mertl a spol. svou aktivní hrou nedali Slavii téměř žádnou šanci a nakonec nastříleli šest branek. Zato Pražané si na Kantora nepřišli ani jednou.

Do sestavy pro utkání v Hradci Králové zakomponoval trenér Lubina i jednu novou posilu. Premiérový start si v sešívaném dresu odbyl Peter König. Ke změně došlo i mezi třemi tyčemi, do brankoviště červenobílých se od začátku utkání popáté v sezoně postavil Adam Svoboda.

Úvod zápasu rozhodně nenudil. Jako první se osmělili sešívaní, kteří si v průběhu prvních čtyř minut vytvořili slušný tlak. Neuspěl však dorážející Sklenář ani nadějně střílející Divíšek. Zbytek třetiny se už musel domácí fanouškům líbit o poznání více. Hradečtí totiž přidali a nakonec přidělali Svobodovi spoustu práce. Důležitou roli v tom sehrála tři vyloučení, po nichž si Mountfield vytvořil celou řadu slibných příležitostí. Gólman Slavie dvakrát neudržel kotouč a hradečtí hokejisté měli možnost doklepnout kotouč za jeho záda. Nadějnou šanci Mertla ze závěru úvodní dvacetiminutovky však pohotovým zákrokem v brankovišti zlikvidoval Jan Holub.

To, co se Tomáši Mertlovi nepovedlo v třetině první, dokázal hned v úvodu té druhé. Z časomíry uběhlo jen sedmadvacet sekund, když ze Svobodova sevření vypadla Šimánkova střela. Hradecký Mertl tak měl opět obrovskou šanci a napodruhé již hostujícímu brankáři sebral čisté konto.

Ani následné okamžiky nenechaly přítomné fanoušky klidnými. Krátce po první brance mohl vyrovnat Bednář, v tom mu ale zabránil pozorný Kantor. Obdobně zasáhl i Svoboda po střele Rastislava Deje. V dalším přečíslení musel zase Holub zatáhnout za záchranou brzdu v podobě hákování.

Aktivnější Hradečtí, kteří Slavii ve dvou třetinách přestříleli poměrem 32:14, těžili především z pohotových dorážek. V polovině střetnutí se snažil Šimánek poslat do klece další vyražený pokus Tomáše Mertla. Tato dvojice ale napodruhé úspěšná nebyla, Svoboda šanci zastavil.

Ke konci druhé dvacetiminutovky se z ochozů slušně zaplněného zimního stadionu ozvalo jen zklamané vydechnutí. Hodně aktivní Mertl totiž neproměnil svou individuální akci, ve které si perfektně obhodil Juraje Valacha. Každopádně svou drzostí vybojoval pro spoluhráče početní převahu a v té si již domácí příznivci mohli radostně zakřičet. Povedenou akci zakončoval před Svobodou dobře postavený Rastislav Dej, čímž využil druhou přesilovku nedělního střetnutí.

Navíc mohl opět navýšit vedení Hradeckých Mertl, jenž se řítil na Svobodu zcela sám. Domácí ani tato nevyužitá šance nesrazila. Naopak se záhy dostali do tříbrankového vedení, když Vašíčkovo nahození mezi tři tyče šikovnou tečí usměrnil Petr Beránek.

Když už pomalu přicházel čas, kdy by se sešívaní měli nadechovat k závěrečnému náporu, přišla pro Bednáře a spol. studená sprcha. Během necelých dvou minut si domácí připsali další dva přesné zásahy, když se trefil Tomáš Troliga a krátce po něm i Rudolf Červený. O vítězi se tak zdálo být definitivně rozhodnuto.

Finální podobu skóre udal Rudolf Červený, jenž rozhodl o tom, že se Pražané do české metropole vracejí bez bodu a s šesti inkasovanými góly.

Ohlasy trenérů

Peter Draisaitl (Mountfield HK): „Hned ze začátku šly na Kantyho dva velmi nepříjemné puky, které skákaly kolem brány. Na druhou stranu jsme dali dva góly ve správný čas. Hlavně ten na 2:0 ke konci druhé třetiny. Jsem s kluky velmi spokojený, protože z naší strany byli poslední týden trochu pod tlakem. Musím říct, že ukázali velký charakter, všichni hráli dobře a věřím, že jsme si tři body plně zasloužili.“

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Myslím, že rozhodly přesilovky. Hlavně ty ze začátku, ve kterých jsme inkasovali. Poté už se od toho odvíjel celý zápas.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více