Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.1.2015

Stránského branka stačila proti Bílým Tygrům jen na bod

28. kolo, pátek 2.1.2015, Slavia - Liberec
Slavia
1:2sn
1:1, 0:0, 0:0 - 0:0
Liberec

Branky a nahrávky: 4. Stránský (Divíšek, Sklenář) – 6. Jelínek (Bartek, Voráček), rozh. náj. Radivojevič. Rozhodčí: Hradil, Šír – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3817. Střely na branku: 30:30. Zblokované střely: 17:17. Hity: 11:8. Vhazování: 35:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1.

Sestavy

Slavia

Furch – König, Novák, Štich, Valach, Beňovič, Růžička, Holub, Knot – Hořava, Bednář, Vlasák – Sklenář, Divíšek, Stránský – Poletín, Vas, Čermák – J. Doležal, T. Doležal, Veselý.

Liberec

Lašák – Výtisk, Šimek, Voráček, Vitásek, Derner, Kajínek, Kolmann – Radivojevič, Vampola, Balaštík – Bulík, Filippi, Bakoš – Krenželok, Jelínek, Bartek – Vlach, Urban, Bulíř – Jass.

Na góly nemuseli diváci dlouho čekat, nejprve přesně zamířil od modré Jan Stránský, o necelé dvě minuty později ale proměnil samostatný únik Petr Jelínek. Následující minuty včetně prodloužení už další branky nepřinesly, a tak musely rozhodnou samostatné nájezdy. V nich se dokázal prosadit jen Branko Radivojevič, a bod navíc tedy putuje do Liberce.

Úvod utkání patřil slávistům. Ti se brzy usadili v útočném pásmu a za necelé čtyři minuty se ujala skrytá střela Jana Stránského, která od modré čáry doputovala až za bezmocného Jána Lašáka. Vedení však sešívaní dlouho neudrželi. Po chybě domácí defenzivy se do samostatného úniku dostal Petr Jelínek, proti jehož kličce a zakončení mezi betony Furch nic nezmohl.

Ve zbylých minutách úvodní periody byli červenobílí nadále aktivnějším týmem, liberecký muž s maskou už ale za svá záda další kotouč nepustil. Na druhé straně měl Furch podstatně méně práce, proti nebezpečné Balaštíkově teči ale předvedl bezchybný zákrok, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Ve druhé části se hra vyrovnala a sledovali jsme úpornou bitvu zejména ve středním pásmu a po mantinelech. Ve vyložených možnostech se ovšem ocitali jen domácí. V té první se zjevil zčistajasna Bednář, který tváří v tvář překonal Lašáka pěkným bekhendovým blafákem, při samotném zakončení mu ale sjel puk až na vzdálenější tyčku. Na té samé skončil kotouč i pár sekund před druhou sirénou po přesilovkové ráně Königa od modré čáry, a tak se skóre ve druhé třetině nezměnilo.

V závěrečné dvacetiminutovce se obraz hry příliš nezměnil. Ani jeden z celků nechtěl udělat chybu, a tak brankáři zejména zpočátku závěrečného dějství moc práce neměli. Blíže k brance měli tentokrát Liberečtí. Nejprve ale nezacílil z dorážky přesně Balaštík, vzápětí Furchovu klec netrefil ani z mezikruží osamocený Radivojevič, a když rozhodující gól nepřinesl ani závěrečný tlak Bílých Tygrů, dospělo utkání do prodloužení.

V úvodních vteřinách prodloužení ještě Severočeši dohrávali přesilovou hru ze závěru základní hrací doby, střeleckou smůlu ale neprolomili. Na druhé straně si Lašák se štěstím poradil s tečí Hořavy, která se pomalu snášela ze vzduchu za jeho záda i se střelami při půlminutové přesilovce Slavie.

Šlo se tedy na nájezdy. V prvních dvou sériích kralovali brankáři, jako třetí se za Liberec rozjel Branko Radivojevič, jehož střela Furchovi vypadla z lapačky až za brankovou čáru. Protože slávistický brankář při pokusu o zákrok posunul branku, vše překontroloval ještě videorozhodčí, který doporučil gól uznat. Za Slavii následně nedokázal odpovědět Hořava, a tak si bod navíc připsali Bílí Tygři.

Ohlasy trenérů
Dušan Gregor (HC Slavia Praha): „Na naší straně byla určitá snaha, ale jinak utkání nemělo žádný velký náboj. Dvě třetiny od nás nebyly špatné, ovšem v posledních pěti minutách třetí třetiny jsme udělali hrozně moc nevynucených chyb. Opět musím zopakovat, že je před námi ještě hodně práce. Snaha tam je, ale pořád něco chybí, takže musíme pracovat. Co se týče nájezdů, tak to je loterie, umění a štěstí.“

Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): „Myslím, že jsme viděli nervózní utkání z obou stran. Nehrálo se v nějakém vysokém tempu. Nám hodně pomohl ten gól, kterým jsme vyrovnali, a navíc jsme měli více gólových příležitostí než domácí, takže jsme mohli brát i tři body, ale jsme samozřejmě rádi i za dva. Chtěl bych ještě poděkovat divákům, kteří za námi dnes vyjeli.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video