Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.1.2015

Zápas plný zvratů nakonec zvládla lépe Plzeň

43. kolo, pátek 30.1.2015, Plzeň - Slavia
Plzeň
5:3
1:1, 3:2, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek), 24. J. Sýkora (Johnson, Pulpán), 38. Johnson (Jeřábek), 39. Lev (Kubka), 59. J. Sýkora – 12. Bednář (Šenkeřík, Sklenář), 35. Bednář (Vlasák), 37. Doležal (Šenkeřík, Stránský). Rozhodčí: Hejduk, Polák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5209. Střely na branku: 34:27. Zblokované střely: 13:13. Hity: 25:21. Vhazování: 31:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.

Sestavy

Plzeň

Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Kratěna – Kubalík, Lev, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Balej – Beran

Slavia

Furch – Šenkeřík, Kolařík, Šulc, Krejčí, Beňovič, Růžička, Novák – Pletka, Bednář, Vlasák – Kolář, Vas, Holec – Sklenář, Doležal, Stránský – Veselý, Čermák, Andres

Dvakrát se dokázali sešívaní borci v zápase s Plzní dostat do vedení. V obou případech ale bohužel domácí Škoda dokázala skóre nejen vyrovnat, ale také otočit. Slavii nakonec potopil nepovedený závěr druhé třetiny, ve kterém inkasovala dvakrát během dvou minut.

V první šanci zápasu se objevili po necelých dvou minutách sešívaní. V přečíslení dvou na jednoho vzal odpovědnost na sebe Beňovič, ale na Machovského nevyzrál. Indiáni odpověděli díky Indrákovi, který nabil Kubalíkovi, proti němuž se vyznamenal i gólman Slavie. V polovině 11. minuty usedl na trestnou lavici Kadlec a Pražané nabídnutou početní výhodu využili. Od modré čáry napřáhl Jaroslav Bednář, jehož projektil zapadl bez jakéhokoliv kontaktu až za Machovského. Indiánům se však rovněž povedlo odpovědět v přesilové hře, tentokrát o dva muže v poli. Přestože Jánu Sýkorovi první střela z předbrankového prostoru příliš nesedla, puk se došoural za Furcha a bylo vyrovnáno.

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel lépe domácím. To už Jánu Sýkorovi střela vyšla na jedničku, a využil tak povedenou nahrávku od Johnsona a domácí se dostali do vedení. Po sérii vyloučení, která nebyla využita, se skóre měnilo při hře v plném počtu. Po krásné individuální akci bývalého plzeňského útočníka Vlasáka se prosadil podruhé v duelu Jaroslav Bednář. A zanedlouho poté přidala Slavia druhý úder. A to po necelých dvou minutách! Indiáni sice ještě zvládli zblokovat pokus Šenkeříka, ale když se kotouč odrazil k Jiřímu Doležalovi, nedokázal ani Machovský zabránit třetímu gólu sešívaných.

Plzeň však dokázala odpovědět prakticky okamžitě. A také dvěma slepenými trefami. Nejprve ve 38. minutě potřetí srovnal Nick Johnson, který nabral rychlost už v obranném pásmu, nelámal si hlavu s přechodem toho středního a namířil si to rovnou před Furcha. Následně přes dva bránící hráče dokázal skórovat. A o minutu a 21 vteřin později už Škoda vedla, když střela Jakuba Lva z pravé strany Furchovi propadla za záda.

Domácí mohli svůj hubený náskok zdvojnásobit při početní výhodě po Šenkeříkově třetím trestu v duelu, ale i přes slibné šance a zámek soupeře v jeho pásmu se drželi sešívaní stále na dostřel. Indiáni byli sice nadále mírně aktivnější, nedokázali však svou převahu vyjádřit brankově. A tak Pražané vycítili šanci a necelé dvě minuty před koncem odvolali gólmana. Jenže k tlaku se nedostali a svůj třetí hattrick v sezóně naopak zkompletoval do prázdné brány Ján Sýkora.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Pro nás samozřejmě klíčový zápas. Věděli jsme, že Slavia po nás půjde, v poslední době hrála dobře, měla tam dvě výhry. Pro nás jsou ty tři body samozřejmě dobré, ale převedená hra mohla být lepší. Stav 2:1, najednou 2:3, poté 4:3. Nebylo to nic jednoduchého pro oba týmy, ale my dnes ukázali srdce. Chtěl bych hráčům moc poděkovat, že to zvládli. Soupeři přeji moc štěstí, aby takhle bojovali dál.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Vstoupili jsme do utkání dobře, byli jsme aktivní a hráli dobrý hokej. Potom to bylo vyrovnané utkání, rozhodly ale ty dva góly, které padly na konci druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme se snažili o vyrovnání a měli i několik šancí, ale scházelo nám trochu klidu na využití šancí. Není lehké porazit doma Plzeň. Naši hráči si rovněž zaslouží velký dík za odvedenou práci.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více